Zdravim vsechny,
poprosil bych vas o radu,trapi me jedna vec na grafice EVGA GTS250 Superclocked (770/1890/2246),v klidu je tato karta velice slusne ticha,bezi na minimalnich otackach ovsem kdyz zapnete nejakou tu gamesu otacky se pochopitelne zvysi diky teplote, tomu bych rozumel ale po skonceni parby bych cekal ze se ventilator na karte opet uklidni a vrati ve 2D do normalu jak jsem mel moznost sledovat u nekolika jinych typu karet nVidia napr. GTX260 nebo 285,tady u te se tak nedeje a otacky si ponechava velmi vysoke i presto ze jadro je jiz davno zchlazene,nemusim rikat ,ze zvuk je to neprijemny,uklidni se kdyz restaruju PC a inicializuje se pred najetim do Win ale to mi pripada trochu zdlouhavy a zbytecny,da se to nejak jinak osefovat ?? Karta bezi na desce Zotac GF9300 ITX.
diky vsem za postrehy
//Thellwin - upraven název
GF GTS250 - vysoké otáčky ve 2D
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Mamut
- Začátečník

-
- no-X
- Středně pokročilý

Re: Vysoké otáčky ve 2D
Nejlepší je testnout kartu na jiné sestavě - čímž se vyloučí řada všech vlivů krom samotné grafiky a driverů. Občas problémy s regulací otáček chladiče způsobovala i základní deska, konkrétně BIOS. Pokud nemáš aktuální, můžeš zkusit zaktualizovat. Nepomůže-li to, pak zkus co nejnovější drivery na grafiku (třeba i bety/necertifikované). Pokud by nic z toho nemělo vliv, asi nezbude, než reklmovat kartu.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- s_ebastian
- Nováček

-
Re: GF GTS250 - vysoké otáčky ve 2D
Tak podobnou zkušenost mam taky,dela mi to ve Win 7,po ukonceni hry karta jede ve 3D a vetrak funi furt...