DVD Video s nefunkčním scrollováním

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

DVD Video s nefunkčním scrollováním

Příspěvek od zombux »

mám tu nějaké DVD které pochází z digitální kamery (JVC cosi), něco jako authoring je proveden na nějaké mašině od Pioneeru připojené k TV. problém je v tom že když ty DVD přehrávám na PC, přehrávač mi nechce scrollovat, musím na to koukat jen od začátku do konce. na DVD jsou složky VIDEO_TS (klasika) a VIDEO_RM (s nějakými dalšími daty, asi informace od toho pájonýru).

otázka zní - co s tím udělat, aby šlo scrollovat? jsem připravenej na to že budu muset rekódovat a asi tam naházet keyframes, ale nevím jak, a především chci zachovat kvalitu (DVD jsou přímé záznamy z MiniDV kazet v XP+ režimu)

nebijte mě, jsem videolama :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: DVD Video s nefunkčním scrollováním

Příspěvek od LiveBomb »

Nevim, mozna je to vystrel do tmy. Ale na original movie DVD je taky neco co se neda scrollovat -> ty varovani.
Tak me napada, zkus to projet treba DVD Fabem.... jen to zbavit ochran.

A taky me nebijte, je to jen napad :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Hm, moc nerozumím pojmu scrollovat, ne, že bych nevěděl, co to je, ale nevím, co si pod tím představuješ při prohlížení DVD ty. Má to být zrychlené přehrávání? Nebo spuštění videa z libovolného místa na časové ose, kam klikneš, zobrazované přehravačem, např. v Cyberlink PowerDVD? Nebo jen rychlé skoky ve videu pomocí kapitol?

Na tvém DVD jsou složky VIDEO_TS a VIDEO_RM. To znamená, že to není standardní video DVD disk s vytvořenými commandy ve struktuře. Nejspíše v tom DVD recorderu ten disk nebyl "uzavřen", tedy finalizován. Proto ten adresář VIDEO_RM, proto nefunguje rychlý posun atd. Jsou dvě možnosti. Buď ten disk vrátit do toho DVD recorderu a dát finalizovat, nebo z toho polotovaru stahnout do počítače ten video/audio stream/y a zreauthorovat je v nějakém softu, z těch jednodušších mě napadá třeba Cyberlink PowerDirector nebo Pinnacle Studio, btw. oba umožňují doplnit kapitoly (chapters), vytvořit menu DVD disku, přidat titulky, vložit přechody atd. a udělat z toho "plnohodnotný" video DVD disk...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no jasně, měl jsem na mysli možnost skákat do libovolného místa na časové ose. jinak finalizace (pokud vím) určitě proběhla...
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Pak tedy stahnout stream na disk a reauthorovat.....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Surgical píše:Pak tedy stahnout stream na disk a reauthorovat.....
fajn, čím stáhnout stream? DVD Decrypter nebo něco jiného?
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

DVD Decrypter umí extrahovat streamy, akorát audio a video streamy budou zvlášť, tedy demultiplexované. PowerDirector tuší, umí načítat i *.voby, pokud už jsou na DVD vytvořeny....
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Tady by mohl pomoci IfoEDIT i bez reencodingu. Uz jsem s nim dlouho nedelal, ale mam za to ze by melo stacit dat vytvorit pouze novy IFO soubory, viz maly navod pro ilustraci.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hmm tak řešení bylo nakonec směšné - zkusil jsem jinej přehrávač. MPCHC tohle nějak nepobral a VLC jo :oops:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

zas na druhou stranu se mi naopak u VLC stalo, ze neslo dvd preskakovat... celkem by me zajimalo, co to zpusobuje.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zřejmě záleží na authoringu, a každému přehrávači sedí trochu jiný, respektive některé přehrávače mají s některými authoringy problém...
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“