mám tu nějaké DVD které pochází z digitální kamery (JVC cosi), něco jako authoring je proveden na nějaké mašině od Pioneeru připojené k TV. problém je v tom že když ty DVD přehrávám na PC, přehrávač mi nechce scrollovat, musím na to koukat jen od začátku do konce. na DVD jsou složky VIDEO_TS (klasika) a VIDEO_RM (s nějakými dalšími daty, asi informace od toho pájonýru).
otázka zní - co s tím udělat, aby šlo scrollovat? jsem připravenej na to že budu muset rekódovat a asi tam naházet keyframes, ale nevím jak, a především chci zachovat kvalitu (DVD jsou přímé záznamy z MiniDV kazet v XP+ režimu)
Nevim, mozna je to vystrel do tmy. Ale na original movie DVD je taky neco co se neda scrollovat -> ty varovani.
Tak me napada, zkus to projet treba DVD Fabem.... jen to zbavit ochran.
A taky me nebijte, je to jen napad
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Hm, moc nerozumím pojmu scrollovat, ne, že bych nevěděl, co to je, ale nevím, co si pod tím představuješ při prohlížení DVD ty. Má to být zrychlené přehrávání? Nebo spuštění videa z libovolného místa na časové ose, kam klikneš, zobrazované přehravačem, např. v Cyberlink PowerDVD? Nebo jen rychlé skoky ve videu pomocí kapitol?
Na tvém DVD jsou složky VIDEO_TS a VIDEO_RM. To znamená, že to není standardní video DVD disk s vytvořenými commandy ve struktuře. Nejspíše v tom DVD recorderu ten disk nebyl "uzavřen", tedy finalizován. Proto ten adresář VIDEO_RM, proto nefunguje rychlý posun atd. Jsou dvě možnosti. Buď ten disk vrátit do toho DVD recorderu a dát finalizovat, nebo z toho polotovaru stahnout do počítače ten video/audio stream/y a zreauthorovat je v nějakém softu, z těch jednodušších mě napadá třeba Cyberlink PowerDirector nebo Pinnacle Studio, btw. oba umožňují doplnit kapitoly (chapters), vytvořit menu DVD disku, přidat titulky, vložit přechody atd. a udělat z toho "plnohodnotný" video DVD disk...
DVD Decrypter umí extrahovat streamy, akorát audio a video streamy budou zvlášť, tedy demultiplexované. PowerDirector tuší, umí načítat i *.voby, pokud už jsou na DVD vytvořeny....
Tady by mohl pomoci IfoEDIT i bez reencodingu. Uz jsem s nim dlouho nedelal, ale mam za to ze by melo stacit dat vytvorit pouze novy IFO soubory, viz maly navod pro ilustraci.
zas na druhou stranu se mi naopak u VLC stalo, ze neslo dvd preskakovat... celkem by me zajimalo, co to zpusobuje.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:* prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom *:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*