Zdravím všechny čtenáře.
Včera jsem si pořídil tohoto krasavce, na kterého jsem čekal více než půl roku. Mé obavy z recenzí se však potvrdily. Touchpad je opravdu malý, ikdyž se to dá zvládnout, avšak rolování na stránce po pravé straně touchpadu opravdu nefunguje a ovlodače nejsou, nejsou a nejsou... Poměrně velkým problémem je překlápění, se kterým mám problém velmi často, pokud nemám netbook přímo postavený na stole. Od cca 110° je problém na světě. Velký problém je však i s SSD diskem. 8GB je samozžejmě myšlenoa SSD je systém, pak jsem si přiinstaloval logicky Google Chrome, Total Commander a Při instalaci Visual Studia Express jsem narazil, neboť jeho velká část musí být nainstalovaná na SSD u systému a na HDD dostanu jen velmi málo. Nakonec se sice vejdu, ale zbudemi asi 100MB a to bych samozřejmě chtěl ještě PSPad atd... HDD disk jsem chtěl využít pouze na filmy a přenášení dat + samozřejmě se dá využít externí disk.
Pokud by snad někdo znal řešení problému s touchpadem, či jak nainstalovat Visual studio celé na HDD disk, byl bych moc vděčný za každou radu, protože bych nerad vracel tak hezký, lehký, tichý a výborně chlazený netbook, klávesnici musím pochválit také, kromě malé klávesy čárky a tečky a šipek, ale už jsem si trochu zvyknul.
V záloze mám netbook Toshiba NB200, kdyby s ním měl někdo zkušenosti, o které by se rád podělil, byl bych mu zavázán
MSI U115 Hybrid
Moderátor: Don
- Tygggrik
- Nováček
-
- balaam
- Začátečník
Re: MSI U115 Hybrid
Můžu se zeptat, jaké visual studio používáš a pro jaké účely? Mám tady totiž velmi osekané Visual Studio EE 2005 (C#), které má pár mega a pokud se s C# učíš, rozdíl nepoznáš (samozřejmě pokud programuješ pro firmu, tak je ti to k ničemu). V nejhorším případě můžeš nainstalovat systém na HDD... Sice ti bude SSD k ničemu, ale můžeš na něj dát různé stránkovací soubory, či něco takového (i když to ten SSD nechutně rychle odrovnává).
Ale mimochodem, jak tak na to koukám, ten netbook má rozlišení jen 1024x600... Tam se visual studio ani nevyplatí instalovat, pokud tam budeš chtít mít zapnuté naprosto běžné věci, jako je debuging line, vlastnosti objektů (při návrhu vzhledu aplikace), nebo dokonce pořád otevřený kontejner s grafickými prvky, tak nenaprogramuješ nic... V takovém rozlišení je to velmi nekomfortní, i když je to "jen" programování.
Ale mimochodem, jak tak na to koukám, ten netbook má rozlišení jen 1024x600... Tam se visual studio ani nevyplatí instalovat, pokud tam budeš chtít mít zapnuté naprosto běžné věci, jako je debuging line, vlastnosti objektů (při návrhu vzhledu aplikace), nebo dokonce pořád otevřený kontejner s grafickými prvky, tak nenaprogramuješ nic... V takovém rozlišení je to velmi nekomfortní, i když je to "jen" programování.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
- CyberDeath
- Začátečník
Re: MSI U115 Hybrid
Doporucuji presunout strankovaci soubor na HDD misto SSD usetris tim minimalne 1GB a pak take vypl hybermaci diki ktere usetris take 1GB na SSD (pokud mas 1GB RAM pokud mas 2GB tak dokonce vic ) ....
A dale se skus ridit radami v tomhle clanku ..... nevim co presne tam radi necetl sem to ale zacatek vypada rozumne http://djsnail.bloguje.cz/735414-tipy-a ... a-spol.php
A dale se skus ridit radami v tomhle clanku ..... nevim co presne tam radi necetl sem to ale zacatek vypada rozumne http://djsnail.bloguje.cz/735414-tipy-a ... a-spol.php
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7945hx+48gb RAM+7800XT , ITX all on Air
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7945hx+48gb RAM+7800XT , ITX all on Air