Neposlušná paměť
- aundae
- Nováček

-
Neposlušná paměť
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám doma Core 2 Duo E6850 (333*9=3GHz) na DFI P35-T2RS (bios DK35D502), 4x1GB KINGSTON DDR2 1066MHz (2x KHX8500D2K2/2G), ATI HD4850 a zdroj Thermaltake Toughpower W0116 750W. Problém se týká operační paměti. Dle stránek výrobce základní desky (http://www.dfi.com/portal/CM/cmproduct/ ... itemId=531) podporuje tato deska paměti na frekvenci 1066MHz a po přetaktování až na 1200MHz, ale koupené paměti Kingston běží jen na 800MHz a to při napětí 1,8V. Po zvýšení napětí v biosu na výrobcem (http://www.valueram.com/datasheets/KHX8500D2K2_2G.pdf) doporučené 2,2V, nastavení výrobcem udávaného časovaní na CL5 (5-5-5-15) a frekvence na 1066MHz pomocí násobiče "DRAM Speed" nastaveného na hodnotu 333/1066 se po restartování neobjeví ani základní obrazovka s informacemi o procesoru, paměti atd. a černé obrazovce pomůže až navrácení všeho zpět pomocí clear CMOS. Pamět nechce běžet na 1066MHz ani v kombinaci 2x1GB ani 4x1GB (vše v dual chanelu) a je dostatečně chlazená, tím jsem si jist. Při různém zkoušení a testování jsem přišel ještě na jednu chybičku základní desky. Po osazení slotu FAN3 120mm (jiný jsem nezkoušel) větrákem, biosem ukazovaná hodnota jeho otáček po chvíli klesne na cca 30rpm (i přesto, že se větrák stále točí tak jak má) a bios zamrzne. Následuje Alt+Ctrl+Delete. Pokud je slot FAN3 neobsazený, žádné zamrznutí se nekoná. Ale nemyslím si, že by to nějak souviselo s operační pamětí, která mě zajímá přednostně, prostě nebudu používat slot FAN3. Žádám Vás tímto o radu, kde by mohla být chyba a jak donutit paměť, aby pracovala podle výrobcem udávaných parametrů. Děkuji za všechny případné rady
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Re: Neposlušná paměť
Možná nějaký problém v Biosu desky. Máš nejnovější verzi? Určitě bych je zkusil u někoho jiného jestli náhodou není problém v modulech. Případně bych je u prodejce vyměnil za jiné.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- aundae
- Nováček

-
Bios už jsem jednou měnil, ale nejnovější není, je předposlední. Nemám u koho je vyzkoušet, bohužel.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

V tom případě bych je šel vyměnit, každý slušný prodejce ti je bezproblémů vymění. Pokud nehoníš každý bod v benchmarcích tak vem obyčejné 800MHz CL5.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- aundae
- Nováček

-
Právě jsem úspěšně aktualizoval bios na nejnovější verzi, nastavil jsem napětí, časování a frekvenci podle výrobce, ale výsledek je pořád stejný, tzn. clear cmos
- Spacino
- Nováček

-
Zdravim, já jsem si koupil Paměti Kingston 4GB DDR2 KIT (2x2GB) DDR1066, PC8500 CL5, HyperX, ale v základu mi také jedou na 800 MHz, tak jsem zkoušel přidávat napětí, a na 1066 jsem se dostalpři napětí 3,4 V , ale to se mi zdálo moc, tak jsem je nechal na 800, ještě se teda musím někde podívat po tom násobiči těch pamětí. Jestli někdo má zkušenosti, tak dejte vědět.
PC:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 2,6 GHz MB: Gigabyte GA-P35-DS3L
RAM: Kingston 2 x 2GB DDR2 GPU: AMD Radeon HD 5670
SSD: OCZ Agility 3 90GB HDD: Seagate 500GB, Seagate 1TB
Zdroj: Seasonic(ENERGY knight)SS-500 ET 5
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 2,6 GHz MB: Gigabyte GA-P35-DS3L
RAM: Kingston 2 x 2GB DDR2 GPU: AMD Radeon HD 5670
SSD: OCZ Agility 3 90GB HDD: Seagate 500GB, Seagate 1TB
Zdroj: Seasonic(ENERGY knight)SS-500 ET 5
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Nemá tam byt 2.4V? Při 3.4V by snad každé RAMky okamžitě odešly.Spacino píše: 3,4 V
- Mastodont
- Černá karta

-
Ani bych se nedivil, když tu jsou borci shopní pustit do C2D 2 volty. Bude to 2.4, protože žádná deska neumožní takovýhle napětí nabíc by to byl asi pěknej ohňostroj.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Na vzduchu je to hodně zajímavá hodnota pro 24/7.Mastodont píše:Ani bych se nedivil, když tu jsou borci shopní pustit do C2D 2 volty.
Ale umí - Classified.Mastodont píše:Bude to 2.4, protože žádná deska neumožní takovýhle napětí nabíc by to byl asi pěknej ohňostroj.
- aundae
- Nováček

-
Takže myslíte, že na 2,4V to pojede 1066 stabilně? Nezkoušel jsem od té doby nic nového. Než jsem ty kingstony kupoval, slyšel jsem o týhle firmě samou chválu, tak nevím, kde je chyba. Po práci vyzkouším to větší napětí. Pěkně mě tyhle problémy lezou na nervy, při příštím upgradu se na kingston asi z vysoka *** a přejdu pravděpodobně na corsair.
- aundae
- Nováček

-
Tak zase nic. 2,4V -> save to cmos -> clear cmos
Defaultně si to nastavuje pořád 1,925V