Načítání HDD, pád systému

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Yarissek
Nováček
Nováček

Načítání HDD, pád systému

Příspěvek od Yarissek »

Ahoj všichni mám poslední dobou takovej problémek při zapnutí PC. Používám win Vista Ultimate 64bit. Asi tak minutu po naběhnutí systému se mi rozsvítí kontrolka HDD a tak dobrejch 10min permanentně svítí, jako když se furt něco nacítá s HDD ale disk klasicky nechroupe. Když během tohoto procesu cokoliv dělám (internet, filmek) tak mi zamrzne systém a musím tlačítkem restart. Když to nechám a cca po 10min kontrolka zhasne, tak mohu pracovat jak dlouho chci a cokoliv spouštet a vše běží v pořádku. Systém běžel cca půl roku bez chyby a poslední týden mi to začlo dělat tohle. Díky všem za radu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Načítání HDD, pád systému

Příspěvek od LiveBomb »

Zkontrolovat pevny disk, pripadne kabely k disku.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

Oki zkusím, díky.
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

Tak kontrola disku nepomohla a kabely jsou vyměněny a dělá to stále, tak nevím jestli je nějaká chyba v systému? :-(
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Otestovat pameti??
Cim si disk testoval??
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

No přes program Advance system Care ale ten stejně využívá klasickej CHKDSK. A tak nevím v čem to zkontroluji líp, jinak ty paměti jsem ještě nezkoušel no asi to udělám dneska " Goldmemory" softem.
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

Tak nevím, HDD jsem projel programem TestDisk ještě a paměti mi cca 4hodiny testoval program GoldMemory a nic. Čím bych to ještě mohl zkusit, mám namyslí soft? :(
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

Tak nějak mi to nedalo a stáhl jsem si utilitu ze stránek Seagate a normálně to můj disk nevidí, najde to jen připojenej externí disk od Westernu. Tak jsem z toho fakt jelen a začínám být přesvědčen, že je to opravdu diskem asi. Teď ještě čekám banán za to, že jsem v sekci OS. :-D
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

tak pomohlo přeinstalování OS. Je po problému. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“