ATI Radeon Xpress 1250 vs. Panasonic Viera

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ducho
Nováček
Nováček

ATI Radeon Xpress 1250 vs. Panasonic Viera

Příspěvek od Ducho »

Zdravím a pozdravuju. Mám problém s propojením TV Panasonic Viera TH-42PX7E a počítačem přes HDMI kabel.
Počítač televizi načte, ale na obrazovce TV je tma a ticho.
V počítači mám:
Základní deska:Asus M2A-VM HDMI
Grafická karta: ATI Radeon Xpress 1250
Jsem v tehleté problematice absulutní začátečník a bojím se do nečeho pouštět, než mi někdo neporadí.
Zkoušel jsem napsat o radu na stránkách Panasonic a dostal jsem od nich tuhle odpověď:
Problém je v nastavení grafické karty Vašeho PC: Pokud je vybavena DVI
výstupem a používáte kabelovou redukci na HDMI je navíc možné, že
nepodporuje HDCP což je ochrana proti kopírování HD obsahu a televizor
takovou informaci neumí zpracovat. Doporučuji tedy kontaktovat výrobce Vaší
grafické karty se žádostí o radu ohledně nastavení výstupu. Zároveň ,
prosím, zkontrolujte nastavení rozlišení výstupního signálu a jeho
obnovovací frekvenci, a nastavení rozlišení pracovní plochy.
Bohužel, jak už jsem psal, jsem začátečník a moc ni to teda nepohlo, protože pořádně ani nevím o čem to ti klučinové šikovní z Panasonicu píšou.

Za pomoc děkuji mnohotisíckrát.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATI Radeon Xpress 1250 vs. Panasonic Viera

Příspěvek od no-X »

Musíš výstup na televizi aktivovat, pokud jsi to neudělal. V CCC v záložce "display manager" (pokud máš CCC v angličtině) je šedě seznam zadetekovaných, ale nezapnutých obrazovek. Buďto pravým tlačítkem nebo přetažením si vybereš, v jakém režimu bude zapnutá.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Ducho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ducho »

Nevím co jsi měl přesně na mysli, ale ten šedě seznam zadetekovaných, ale nezapnutých obrazovek jsem nenašel. Když zapojím kabel do TV, tak mi ho CCC načte a když otevřu nastavení, tak se mi ukáže jako jeden monitor acer a druhy TV. Zkoušel jsem to vyměnit mezi sebou, přetahovat i klonovat, ale na TV stále tma. Pro lepší představu přikládám obrázek.
Budu to stále zkoušet, ale stejně stále prosím o radu. Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

Ahoj, takova zakladni vec, ale prece jen se zeptam - prepnul si TV na vstup z HDMI? U meho panasonicu jsou to tlacitka TV/AV a vstup se pak voli temi ctyrmi barevnymi co jsou vedle sebe.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
Ducho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ducho »

Vstup mam přepnutý na HDMI. Když dám do vstupu kabel s domácího kina, tak to funguje normálne.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

No dobře... a zkoušel jsi něco jiného, než rozšířenou plochu? Třeba klonování... (pravý tlačítko na ten modrý obrázek televize a vybrat ...)?
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

HDMI kabel co jde do tv mas v pocitaci zapojeny do DVI-D nebo D-Sub? Pokud mas po ruce redukce zkus to prohodit.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
Ducho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ducho »

Klonovaní jsem už taky zkoušel.
Kabel mám zapojený v počítači do HDMI. Nic takového jako DVI-D nebo D-Sub tam nemám.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ještě jedna věc - máš pro výstup nastavené rozlišení a obnovovací frekvenci, kterou TV podporuje?
Ducho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ducho »

Na TV můžu přepínat obnovovací frekvenci na 50Hz nebo 100 Hz a v návodu od TV píšou, že má rozlišení 1.024x768. V CCC není frekvence 100 Hz a když nastavím 50 Hz tak tam už není na výběr rozlišení 1.024x768.
Když v CCC nastavím rozlišení 1.024x768 tak minimální frekvenci mám 60 Hz a max. 75 Hz.
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

Osobne sem frekvence ani rozliseni nikdy neresil. Telka mi zobrazi v podstate cokoliv, akorat si to vzdy prepocita do svych 1366 x 768, takze je zbytecne davat vyzsi rozliseni nez nativni. Jedine co me jeste napada, zkus prohodit HDMI vstup na TV do nejz to mas zapojene tj. pokud to mas v HDMI1, zkus to do HDMI2 (samozrejme to pak musis zase prepnout na ovladaci na HDMI2). Docela se divim, ze jsou s tim takove problemy, ja sem pouzival 2600XT, pak integrovanou HD3200 a ted HD3850 a vzdycky jen stacilo zastrcit kabel a prepnout televizi na dany vstup...
Ducho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ducho »

Mě to taky hlava nebere. Diky za radu, ale v TV mam jen jeden vstup HDMI.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“