Asus AH3650 Silent

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Storm76
Nováček
Nováček

Asus AH3650 Silent

Příspěvek od Storm76 »

Dobry den,
Potreboval bych poradit s touhle grafikou, kterou jsem nedavno zakoupil na muj starsi PC, WIN XP SP3, nForce 3 250 Gb, AMD Athlon 64 3000+, 2GB RAM.
Trvale vytezuje procesor CPU az na 100% :(
Ve hrach se dosti seka, ikdyz snizim kvalitu na minimum, at se to tyka trebas uz starsich Neverwinter Nights 1, ci ted Zaklinace, predchozi grafika N6600GT nemela s NWN 1 problem v plne kvalite, cos se u tehle nove rici neda, pokud nesnizim kvalitu na minimum, je hra nehratelna.
Ovladace na strankach vyrobce jsou uz rok stare: ASUS VGA card display driver version 8.452.
Nevim, zda nove ovladace od ATI jsou s touto kartou kompatibilní....
A zda ji vubec procesor jeste utahne...
Diky za kazdou radu

Storm
mr.qeg
Začátečník
Začátečník

Re: Asus AH3650 Silent

Příspěvek od mr.qeg »

Možná to způsobují špatně odebrané ovladače po té nvidii. Zkus odinstalovat všechny ovladače na grafiky co tam máš a potom pročistit Driver sweeperem a znovu nainstalovat asi nejnovější( což by asi měly být catalyst 9.3).

edit: s tím AGP mě to nejdřív nenapadlo :oops: . Tak potom si nevím, které poslední ovladače by ti šly. Asi ale bude potřeba i AGP hotfix.
Naposledy upravil(a) mr.qeg dne čtv 20. srp 2009, 18:23, celkem upraveno 1 x.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Zkus aktualizovat drivery chipsetu a rozhraní DirectX (DX v každém případě).

Také můžeš zkusit v BIOSu vypnout Fast Writes a Sideband Addressing.

Předpokládám, že se jedná o AGP grafiku.
Storm76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm76 »

Ano, jedna se o AGP grafiku.
Provedl jsem vse, grafika stale vytezuje procesor CPU az na 100% i kdyz na PC nic nedelam.
Dale jsem prenstaloval win. a vysledek stale stejny :( .
Nemate jeste nejaky napad?
Diky moc.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Aktualizoval jsi drivery chipsetu?

Aktualizoval jsi rozhraní DirectX: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 6652cd92a3 ?

Aktualizoval jsi driver GK?

Nainstaloval jsi AGP Hotfix: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... otfix.aspx ?

Vyzkoušel jsi v BIOSu desky postupně vypnout FW a SBA?

Dokud to neuděláš, jsou další nápady zbytečné.
Storm76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm76 »

Lokomotiva píše:Aktualizoval jsi drivery chipsetu?
provedeno, nasel jsem tyhle posledni Version: 5.11 Release Date:2/11/2005
Lokomotiva píše:Aktualizoval jsi rozhraní DirectX: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 6652cd92a3 ?
Ano
Lokomotiva píše:Aktualizoval jsi driver GK?

Nainstaloval jsi AGP Hotfix: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... otfix.aspx ?
pokud je tim myslen tento AGP Hotfix pak ano.
Lokomotiva píše:Vyzkoušel jsi v BIOSu desky postupně vypnout FW a SBA?
Ano provedl jsem, vysledek stale stejny :(
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

O jaký model základní desky se jedná? Dost často pomáhá update BIOSu, tak to zkus.
Storm76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm76 »

Jedna se o nForce 3 250Gb K8N Neo-FSR, BIOS mam aktualne 1.70, zkousel jsem i novejsi 2.10, ale nepomohlo to, problem pretrval, navic ma problemy s teplotou na CPU, ukazuje o 10C vice a vetrak se pak toci jak sileny... Tak jsem znovu nainstaloval ten 1.70
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Teprve teď jsem si pořádně přečetl Tvůj první post a všiml jsem si, že jsi měl předtím GeForce...
Krteq píše:Při přechodu na Radeon HD z GeForce mám ve hrách nízký výkon a problémy, co s tím?
Příčinou jsou většinou "pozůstatky" ovladačů ForceWare (GeForce), které zůstávají zapsané v registrech. Ve většině případů funguje tento postup: Odinstalování všech ovladačů grafického subsytému -> Driver Sweeper, případně ještě pomocí nějaké další utility pročistit registry -> a znovu nainstalovat aktuální balík Catalyst driverů. Pokud ani toto nepomůže je bohužel jedinou možností reinstalace operačního systému.
FAQ Radeony HD3000 - HD4000
Storm76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm76 »

Jak jsem psal, uz jsem preinstaloval i Windows, takze nyni mam cistou instalaci :(
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Pokud se ti to povede vubec korektne rozbehat, tak to pravdepodobne bude o spravne kombinaci gart driveru (soucast chipset driveru), ovladace grafiky a mozna i biosu. Soucasti nforce driveru 5.11 je gart 4.36, tak zkus nainstalovat z nForce 6.14 pouze gart 4.40, pripadne nejaky novejsi nebo starsi gart jestli se ti povede najit. Ohledne ovladacu grafiky bych se vubec nebal instalovat ty starsi z asus stranek. Grafika je nova nebo jeta a je u ni overena funkcnost? Muzes taky zkusit hack viz prispevek od uzivatele placa. Za funkcnost a korektni beh windows nerucim :) .
Storm76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm76 »

Grafika je nova, zakoupena 19.8.2009, nemam ji kde vyzkouset... Jen me zarazilo to, ze sotva ji dam do slotu AGP, zacne mi vytezovat procesor, bez toho aby byli nainstalovane jakekoliv ovladace, stara grafika tohle nedelala.
Nainstaloval jsem hack a ten novejsi gart 4.40, bohuzel zadna zmena :(

Diky moc za rady.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“