Ahoj. Ačkoliv jsem si četl obecné postupy v podobných threadech, tak bych se chtěl zeptat ohledně mého problému. Nejprve jak jsem k tomu přišel:
Mám na disku 3 oddíly, zleva doprava: XP ( system) 60 GB , Data 300 GB, Seven (system) 60 GB. Chtěl jsem rozšířit datový oddíl a tak jsem ubral 10 GB XPéčku a taky Sevenu. Oddíl s XP nebyl pro program problém jenom 10 GB z prázdného konce oddílu přidal k datovému oddílu, chyba se ale stala někde při přesouvání o 10 GB doprava začátku druhého systému. Bohužel jsme neviděl žádný log po té operaci, ptž mi to tatík vypnul s připomínkou že to bylo seklé a nereagovalo to na nic...
Takže teď to vypadá tak ženajedu jen do XP, v něm pod správcem disků vidím jeden 360 GB nenaalokovaný prostor... Průser, na tom datovém oddílu byla všechna data co jsem kdy posbíral a hodně z nich na netu nestáhnu.
Takže jsem zkusil program FIND AND MOUNT, ten mi našel všechny tři oddíly a dokázal jsem se na ten datový oddíl dostat. Jenže! Mp3jky jsou popřeházené ( názvy nepasují k obsahu), filmy nejdeou, hodně fotek je poškozených apod. Že by zbořená fat?
Teď asi zkusím GET DATA BACK FOR NTFS. Mám totiž půjčeny 500GB HDD kam bych to mohl překopírovat, teda pokud to najde data míň poškozené.
A teď konečně ten dotaz... Mám ještě počkat a zkoušet všelijak to tím get data back nebo mám rovnou zkusit TESTDISK (ty oddíly mi při skenu našel) a tím přiřadit oddíly na tvrdo zpátky?
Mám si před použitím testdisku naklonovat HDD na jiný pomocí Norton Ghostu?
Záleží mi pouze na tom datovém logickém oddílu... Seven pal čert, toho nainstalujua programy stáhnu znova.
Jestli jste to dočetli až sem, tak smekám a děkuju za každou pomoc...
Ztráta dat při rozšiřování oddílů
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Fryi
- Nováček

Ztráta dat při rozšiřování oddílů
CPU: C2D:6420 2.13GHz @ 3.4 GHz RAM: 2x 2048 1066Mhz Kingston HyperX cl5 MB: Gigabyte P965-DS4 GPU: Ati Sapphire Radeon X800gto2 @ X850XT
- P_V
- Začátečník

-
Re: Ztráta dat při rozšiřování oddílů
Máš-li možnost klonovat, tak klonuj a na klonu si bezbolestně vyzkoušej co tomu pomůže a co ne.