GF FX5200 - 23" FullHD rozlišení

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Belbas
Nováček
Nováček

GF FX5200 - 23" FullHD rozlišení

Příspěvek od Belbas »

Zdravím
Takže po dlouhém dumání a rozmýšlení jsem si koupil tohle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64785
dozvěděl jsem se že by snad moje graf. (viz. předmět) měla umět i fullHD.
Monitor mi přišel...rozbalil jsem zapojil jsem přes DVI a šlapal...ale rozlišení se mi furt nazdálo.
Tak jsem aktualizoval ovladače graf. karty (tady je možná chyba nejsem si jistej jestli jsem správně odinstaloval původní ovladače...při odnistalování mi to hlásilo nějakou chybu) a nastavení Full HD už šlo takže jsem ho nastavil ale... polopaticky: obraz se na monitor nevešel musel jsem ho jako kdyby posouvat... Dozvěděl jsem se že to není správně. Takže jsem skusil ještě monitor zapojit přes D-SUB tam jsem FullHD nenastavil, hlásí mi to nějaké chyby v podobě tabulek xxGhz/xxGhz. Jenže pak se stalo něco horšího :), monitor jsem zapojil zpět na DVI a už nešel... jen modrá tabulka numerique gestion alim nebo tak nějak... po zapojení zpět D-SUB to bylo analogique gestion alim... Teď jedu na D-Sub s tím že se mi to po několika pokusech podařilo ale DVI pořád nejde :(. Co s tím? Docela jsem z toho už na nervy ono skoro 5 000 taky neni málo...Dík všem

//Thellwin - upraven název
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Re: Nvidia GeForce FX 5200 + 23" FullHD

Příspěvek od Chroustostroj »

Problém je asi v tom, že 1920*1080 není standardní rozlišení a ovladače, které jsi použil pro to nemusí být uzpůsobeny. Vidíš obraz při startu počítače ? (bios post). Pokud ano, spusť windows v nouzovém režimu a nainstaluj si powerstrip. V něm zkus nastavit správné rozlišení (používej dvi). Pokud ani jedno nempomůže, běž do krámu pro novou grafiku, prakticky cokoliv co koupíš bude lepší než GF5200.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Belbas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belbas »

Chroustostroj píše:Problém je asi v tom, že 1920*1080 není standardní rozlišení a ovladače, které jsi použil pro to nemusí být uzpůsobeny. Vidíš obraz při startu počítače ? (bios post). Pokud ano, spusť windows v nouzovém režimu a nainstaluj si powerstrip. V něm zkus nastavit správné rozlišení (používej dvi). Pokud ani jedno nempomůže, běž do krámu pro novou grafiku, prakticky cokoliv co koupíš bude lepší než GF5200.
Právě přes DVI vidím jen tu jednu tabulku jinak nic žádný bios... No ovladače budou uspusobeny když po jejich instalaci jsem měl už možnost nastavit FullHD ne? Jinak co bys mi poradil za tu grafiku pokud bych chtěl něco už aspon trochu lepšího...
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

akakolvek je lepsia, ale do AGP by som uz nic nekupoval...
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Pravdepodobne budes mit jeste AGP tak pokud novou tak asi ati radeon HD3450 AGP, stoji okolo tisicovky. Nejlepsi by bylo porozhlidnout se v treba v annonci. Daji se tam sehnat lepsi grafiky za par stovek. Napr. geforce 6600/6800GT a nebo radeony rady 1600 a 1900.

Kazdopadne to co pises, ze ti to neukazuje ani bios post je divny, spis mi prijde, ze mas neco spatne nastavene v menu monitoru. Tu hlasku v modre tabulce ti urcite produkuje monitor (znamena to neco jako management napajeni)
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

omlouvám se že vám do toho kecám, ale 1920x1080 opravdu není nestandardní rozlišení. pokud jsou k dispozici aktuální ovladače pro VGA i pro monitor, přes DVI to musí jet jedna radost. pokud ne, viděl bych to na hardwarovej problém...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

zombux píše:omlouvám se že vám do toho kecám, ale 1920x1080 opravdu není nestandardní rozlišení. pokud jsou k dispozici aktuální ovladače pro VGA i pro monitor, přes DVI to musí jet jedna radost. pokud ne, viděl bych to na hardwarovej problém...
No ja to myslel spíš tak, že v době GF5200 to určitě nestandardní rozlišení bylo. Teď už je situace samozrřejmě lepší. Jak staré ovladače použil nevím, taky si nejsem jistý jestli nejnovější forceware podporují ještě GF5200.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

poslední forceware pro FX řadu jsou 175.19, což je relativně nová záležitost. naučit grafiku takovéhle rozlišení je jen otázkou ovladačů, grafické paměti už je na to dost a dost (na 1920x1080 stačí 16MB videopaměti)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Chroustostroj píše:No ja to myslel spíš tak, že v době GF5200 to určitě nestandardní rozlišení bylo.
Ale nebylo, HDTV standard už v té době existoval. Bohužel jej nižší modely GeForce FX přes DVI nepodporovali.[quote=""nVidia - GeForce FX Specs"]DVI support for compatibility with nextgeneration flat panel displays with resolutions up to and including 1600×1200[/quote]
Chroustostroj píše:taky si nejsem jistý jestli nejnovější forceware podporují ještě GF5200.
Novější BETA/WHQL drivery podporují pouze GeForce řady 6 a vyšší.
GeForce 18x.xx/19x.xx Release notes píše:...driver supporting GeForce 6, 7, 8, 9, 100, and 200-series desktop GPUs and ION GPUs.
2 Belbas: Přes OSD menu resetuj panel do továrního nastavení, proveď rolback na ovladače co psal Zombux, připoj panel přes D-Sub a v NV Control Panelu máš možnost přidat vlastní rozlišení - "Change resolution" -> "More resolutions". Přes DVI tam nativní rozlišení nerozchodíš - limitace HW.
Belbas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belbas »

Tak to tovární nastavení mám ale nevím jak na rolback. A možnost moreresolution sem tam nenašel... jinak FullHD jsem už přes DVI měl ale jen se mi to nevešlo na obrazvku...
Belbas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belbas »

Jinak se mi teď podařilo nastavit Full HD přes D-Sub. HUrááá takže jedna moucha z krku ted ještě dořešit DVI...přehodil jsem si language na english a když zapojím dvi tak mi to píše digital power saving mod a pak se obrazovka vypne jako kdyby počítač spal jen bliká to světýlko dole
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Přes DVI-I to rozlišení prostě nenastavíš :roll:
Belbas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belbas »

mám DVI-D a D-SUB ne DVI-I a proč bych ho nenastavil? kvůli grafice?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

S tím DVI-I to byl sek, ale ohledně HD přes DVI jsem to už psal.
Krteq píše:...HDTV standard už v té době existoval. Bohužel jej nižší modely GeForce FX přes DVI nepodporovali.[quote=""nVidia - GeForce FX Specs"]DVI support for compatibility with nextgeneration flat panel displays with resolutions up to and including 1600×1200
...
Přes DVI tam nativní rozlišení nerozchodíš - limitace HW.[/quote]
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Takže to nakonec skončilo tak jak jsem říkal. 1920*1080 je pro GF5200 nestandardní rozlišení.
Na analogu to sice rozchodíš, ale co si pamatuju tak kvalita DAC na těhle kartách stála za prd. ATI měla na anlogu o dost lepší obraz. Chce to jinou grafiku, ale koupil bych ji opravdu raději přes inzerát, na nové se zbytečně přeplatíš (za stejný, nebo nižší výkon).
Belbas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belbas »

Tak to já si zase radši připlatím než kupovat zajíce v pytli. Tak jakou by jste mi teda doporučili. No nevim jestli to má cenu počítač chci upgradovat celej ale ted nejsou prachy takže nejdřív za rok..
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pokud chceš poradit s výběrem, máme tu na to vlastní sekci a téma - Rady s nákupem a porovnání - Jakou VGA pro AGP 8x
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“