Ale s tím LGA už nevím co myslíš
Intel Core 2 Duo E5x00 - rady, problemy, taktovanie
- kakao
- Začátečník

Re: Nové Pentium DC E5200 - zkušenosti,rady,názory....
Pochopil jsem perforace,přelepím...chápu to tak,že studenej vzduch nesmí jít ven.
- Lokomotiva
- Začátečník

Studený vzduch musí do skříně vstoupit vpředu dole, ochladit disky a pokračovat dál.
Teprve po ohřátí smí ven a ne hned, aniž cokoliv ochladil.
No a ze skříně ventilátorem zdroje a ventilátorem pod zdrojem (pochopitelně i grafikou, když má tak dobrý způsob chlazení, že fouká teplý vzduch ze skříně).
Když jsi chystal fotku, tak jsi levou bočnici sundal (nebo ji vůbec namontovanou nemáš?).
Jak vypadá? Jsou na ní dvě sady perforací nebo i umělohmotný tunel, který je přišroubovaný?
Teprve po ohřátí smí ven a ne hned, aniž cokoliv ochladil.
No a ze skříně ventilátorem zdroje a ventilátorem pod zdrojem (pochopitelně i grafikou, když má tak dobrý způsob chlazení, že fouká teplý vzduch ze skříně).
Když jsi chystal fotku, tak jsi levou bočnici sundal (nebo ji vůbec namontovanou nemáš?).
Jak vypadá? Jsou na ní dvě sady perforací nebo i umělohmotný tunel, který je přišroubovaný?
- kakao
- Začátečník

Bočnici jsem sundal a vypadá tak že je kovová a dole má po celé straně větrací otvory
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak všechny otvory na bočnici přelep taky.
To, o co běží je, abys měl ve skříni jakoby šikmý tunel pro proudění vzduchu - zdola vpředu nahoru dozadu - a nic aby to proudění nenarušovalo.
To, o co běží je, abys měl ve skříni jakoby šikmý tunel pro proudění vzduchu - zdola vpředu nahoru dozadu - a nic aby to proudění nenarušovalo.
- Syntex
- Začátečník

-
Nevim co to je za nápady přelepovat perforace na božnici, ale když jsem to udělal, tak mi teplota v idle na grafice stoupla o 2*C, s CPU to ani nehlo..Taky záleží jaké máš chlazení grafiky, mě to fouká i částečně z bočnice ven teplý vzduch.
Spíš bych se neflákl na nějaký přelepování a pokud máš nějakou starší bednu, tak bych koupil zrovna novou se zadní ventilátorem..pokud ale máš nějakou pěknou, kterou si chceš nechat, tak dokup jenom zadní 12cm fan.
Spíš bych se neflákl na nějaký přelepování a pokud máš nějakou starší bednu, tak bych koupil zrovna novou se zadní ventilátorem..pokud ale máš nějakou pěknou, kterou si chceš nechat, tak dokup jenom zadní 12cm fan.
- Lokomotiva
- Začátečník

Tím nápadem je vytvořit ve skříni rozumné a funkční proudění vzduchu.Syntex píše:Nevim co to je za nápady přelepovat perforace na božnici, ...
Existuje i alternativa - pochopitelně:
Na každou komponentu a místo, které produkují teplo, nainstaluji a namířím ventilátor (a vytvořím si pro to ve skříni příslušné otvory, pokud mi stávající nestačí).
Jistě budu mít o pár stupňů lepší teploty.
Ovšem spotřeba ventilátorů a emise hluku budou enormní...
- Blue Storm
- Odborník PCT

tou spotřebou myslíš těch celých 6W, co ty ventilátory sežerou? hluk nebude, pokud si koupí tiché ventilátory (např. Xilence Red Wing) a ještě je případně zreguluje...i tak bude přísun vzduchu pořád větší, než kdyby byl jen fan v přední části u disků
co se týká toho taktování, tak pokud teplota nepřekročí 80C, tak je to dobré, procesor je schopen vydržet i daleko vyšší teploty, ale při dlouhodobém provozu by mu to moc neprospělo
co se týká toho taktování, tak pokud teplota nepřekročí 80C, tak je to dobré, procesor je schopen vydržet i daleko vyšší teploty, ale při dlouhodobém provozu by mu to moc neprospělo
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Lokomotiva
- Začátečník

Spotřebou ventilátorů myslím to, že jich spotřebuje 7 ks.
procesor, GK, zdroj, vzadu, vpředu, z bočnice, nahoře (kde si udělá extra díru).
Při navrhovaném použití stačí první čtyři.
procesor, GK, zdroj, vzadu, vpředu, z bočnice, nahoře (kde si udělá extra díru).
Při navrhovaném použití stačí první čtyři.
- kakao
- Začátečník

Díky za posty...už jsem se rozhodl že koupim nějaký ty větráky do skříně.Ale ještě bych se chtěl zeptat jestli mají ty perforace zůstat zalepené,nebo je mám odlepit?
- Syntex
- Začátečník

-
Zadní nech dokud nebudeš mít fan, u bočnice můžeš sundat..
- Lokomotiva
- Začátečník

Stačí jeden dozadu nahoru - to co se týká skříně.kakao píše:Díky za posty...už jsem se rozhodl že koupim nějaký ty větráky do skříně.
Odkaz na chladič procesoru máš.
- Blue Storm
- Odborník PCT

pokud budeš kupovat chladič na procesor, tak vem AC Freezer 7 Pro nebo potom něco dražšího, ale výkonnějšího...ten Primecooler dosahuje jen o málo lepších teplot a přitom je dražší, jak Freezer
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Lokomotiva
- Začátečník

Moje doporučení je ovšem opačné - kup HP-4.
Moje měření ukázalo podstatně lepší výsledky, než ty citované v testu.
Domnívám se, že udělali stejnou chybu, jako zpočátku já - nanesli tenkou vrstvičku pasty jen na procesor.
No a tak je to na tobě - doporučení máš dvě a diametrálně odlišná...
Moje měření ukázalo podstatně lepší výsledky, než ty citované v testu.
Domnívám se, že udělali stejnou chybu, jako zpočátku já - nanesli tenkou vrstvičku pasty jen na procesor.
No a tak je to na tobě - doporučení máš dvě a diametrálně odlišná...
- Syntex
- Začátečník

-
Pro mě je jasná volba Freezer 7 Pro, jelikož ho sám vlastním a jsem na 100% spokojený.
- Novotak33
- Začátečník

Já za sebe také mohu doporučit AC Freezer 7 Pro. Jsem s ním velmi spokojen. Mám celkem špatný kus CPU, na 3.3Ghz chce v burnu 1.38 - 39V real ( testováno linpackem, ještě jsem to ale nezkoušel testovat tak 3 hodiny, nebyl čas ) , teploty něco přes 70°C na jádrech, upozorňuju, že je to Linpack !
Dle mého výborný chladič za výborné peníze.
Mimochodem, co je pravda, někde jsem četl, že na tom Primecooleru se nedají regulovat otáčky, někde zase že ano.
Dle mého výborný chladič za výborné peníze.
Mimochodem, co je pravda, někde jsem četl, že na tom Primecooleru se nedají regulovat otáčky, někde zase že ano.
- kakao
- Začátečník

V tom případě je pro mně jasná volba ten AC freezer 7...u mně hrajou velkou roli peníze.Nejdřív ovšem koupim fany...jakou velikost a značku byste mi doporučili?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
12cm pokud je kam dát a Xilence Red Wind - levné (70kč/kus) a kupodivu kvalitní.
Jinak to je spíš do sekce o Chlazení (kde je mj. obrovský FAQ thread).
Jinak to je spíš do sekce o Chlazení (kde je mj. obrovský FAQ thread).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Milanese
- Nováček

-
zaujímavá voľba môže byť nový AC Freezer 7 PRO ver.2...ale asi ešte nebude v shopoch 
- kakao
- Začátečník

Tak jo,mrknu na ten freezer a12cm fan jak jste říkali.A promiňte že se to tak roztáhlo,díky lidi 
Pokud budu pokračovat tak v threadu chlazení.
Pokud budu pokračovat tak v threadu chlazení.
- Novotak33
- Začátečník

Už je v obchodech, dokonce skladem : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67154 .zaujímavá voľba môže byť nový AC Freezer 7 PRO ver.2...ale asi ešte nebude v shopoch