Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
Moderátor: Loki5567
- NEONET
- Středně pokročilý

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS
sem to neupresnil, myslim build 7600 ktery neskonci 
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Teď to nechápu, ty jsi klíčem k RC verzi aktivoval build 7600?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- zombux
- Odborník PCT

já bych řekl že ten klíč má pořád stejně omezenou platnost, a je jedno jestli 7100 nebo 7600
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Lojza
- Začátečník

Re: Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
Nezkoušel jste někdo sedmičky na Pentiu III řekněme s frekvencí 1 GHz a 512 RAM? Jestli je to použitelné oproti XP.
- zombux
- Odborník PCT

jsi blázen? na takovém počítači se jen tak tak dají používat XPčka, natož novější OS. zkoušel jsem Win7 na nějakém Athlonu XP 2600+ s 512MB RAM, a hýbalo se to jen silou vůle. hlavně těch 512MB paměti je vražda.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se zeptám, jestli je možné změnit vzhled hlavního panelu, aby se mi nezobrazovaly jen ikonyky spuštěných programů/složek, ale zobrazovaly se např. jednotlivé složky i s názvem-prostě tak jak je to u předchozích winů...
- zombux
- Odborník PCT

ano, jde to normálně, přímo pravým klikem na taskbar a v jeho vlastnostech
- axloth
- Začátečník

-
Nevite jak to bude s cenou win 7 (plna verze home premium hlavne) u nas? Pac v USA bude zas relativne vysoka, ale v UK bude polovicni. Tak by me zajimalo jak to bude v CR, jestli ta standartni nebo se ta sleva co je v UK bude vztahovat treba i na celou EU.
Jo a jeste nevite nekdo jak se zhruba vyviji cena OS v case? Napr. jak tomu bylo se zmenama ceny Vist po vydani, pred/po vanocich, atd.? Premyslim ze bych rovnou ted objednal krabici z amazonu...
Jo a jeste nevite nekdo jak se zhruba vyviji cena OS v case? Napr. jak tomu bylo se zmenama ceny Vist po vydani, pred/po vanocich, atd.? Premyslim ze bych rovnou ted objednal krabici z amazonu...
- the_klima
- Nováček

-
Zdravím. Mám nainstalované 7 verzi Professional a mám problém nainstalovat jakoukoliv virtuální mechaniku. Deamon se zasekne při instalaci, magic disk spustím jenom jednou, pak se nemůžu zbavit mechaniky v průzkumníku a začne mi to mrznout. Máte někdo podobný problém????
Díky
Díky
CPU: C2D E8400 @3.6GHz MB: Asus P5QL-E RAM: 2x2GB A-Data Vitesta 800MHz VGA: MSI 4830 OC HDD: 2x Samsung 500GB, Samsung 250GB CASE: Antec Three Hundred Zdroj: LC 500W AUDIO: Sound Blaster Audigy SE TV: Leadtek DTV 1000T LCD: LG w2042T
- CyberDeath
- Začátečník

the_klima : problem bude mezi klavesnici a zidli , Daemon Tools v posledni verzi funguje dobre ... i kdyz jej nedoporucuji mnohem lepsi je Virtual Clone driver
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- fps
- Začátečník

já doporučuji Alkoho120%
C2D E8200 2.6@3.2GHz, FREEZER 7 PRO, GB965P-DS4 rev.3.3 Bios F12, Powercolor HD5850, 3xSEAGATE 250GB BARRACUDA, 2x2GB CORSAIR DDR2 800@1000MHz, DVD Samsung+ASUS, THERMALTAKE SOPRANO, CORSAIR 550W, W7 64bit, TV LED LCD LG42SL9000, BlackBerry 9700+4GB KINGSTON Micro Secure Digital
- m-mmm
- Nováček

-
fungují sice pomalu ale fungují ( omezením je Ram ne ten 1Giga pentium)Lojza píše:Nezkoušel jste někdo sedmičky na Pentiu III řekněme s frekvencí 1 GHz a 512 RAM? Jestli je to použitelné oproti XP.
jak virt.disky tak daemon a ostatní programy fungují naprosto bez chyb
//edit Wilik - promaz OT (bez cekani, sorry Wuuduu)
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Teoretický dotaz:
Někde jsem četl, že Vista Business 64bit by měla jít volně upgradovat na Win 7 Proffesional 64bit upgradem - tzn bez nutnosti znovu instalovat programy atd.
Zkoušel to někdo zda to jde? případně nejaké info o tom?
Díky
Edit:
ještě zdroj: http://www.extrawindows.cz/prehled-mozn ... -windows-7 (konečně se mi ho podařilo dohledat)
Někde jsem četl, že Vista Business 64bit by měla jít volně upgradovat na Win 7 Proffesional 64bit upgradem - tzn bez nutnosti znovu instalovat programy atd.
Zkoušel to někdo zda to jde? případně nejaké info o tom?
Díky
Edit:
ještě zdroj: http://www.extrawindows.cz/prehled-mozn ... -windows-7 (konečně se mi ho podařilo dohledat)
Naposledy upravil(a) S.h.I.t. dne ned 23. srp 2009, 22:00, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

podle mě to je nesmysl, někdo četl o možnosti upgradu Visty na 7 a pochopil to tak jak píšeš. ty systémy jsou sice podobné, ale zdaleka ne až tolik aby tohle šlo.
- m-mmm
- Nováček

-
upgrade je možný pouze v některých případech Win 7 a záleží na buildu(upgrade na RTM možná není)-pokud nejde tak se dělá automaticky instalace přes "starý"systém( bez formatu) vše co je na disku se přesouvá do složky windows old. odkud je možné všechny dokumenty přetáhnout do "nového systému" některé programy též fungují -některé ne (při spuštění ze staré složky) a nesmí se měnit jejich umístění, potom je možno nepotřebný zbytek smazat
ještě doplním, že micros. bude umožňovat bezplatný přechod na win 7 z vist (tzv.upgrade) zdarma, těm co si koupí počítač s předinstalovaným systémem vista v určitém časovém období +- k datu uvedení do prodeje win 7 jejichž finální podoba je hotová....
ještě doplním, že micros. bude umožňovat bezplatný přechod na win 7 z vist (tzv.upgrade) zdarma, těm co si koupí počítač s předinstalovaným systémem vista v určitém časovém období +- k datu uvedení do prodeje win 7 jejichž finální podoba je hotová....
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Tak mi to nedalo a zkusil jsem to na virtualce.S.h.I.t. píše:...
Přechod Win Vista Buss 32bit -> Win 7 Prof. 32bit (verze dostupná na MSDNAA) pomocí upgradu se zachováním nastavení a aplikací proběhl v pořádku, všechny programy pracují, nastavení systému je přeneseno...
Jdu to zkusit na 64bit verzi na plném stroji... snad to projde stejně
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si konečně nahodil Windows 7, build 7600, snad je to RTC, doufám. A mám pár dotazů, tak prosím někdo poraďte.
Dotaz 1 - jak je na panelu dole Snadné spuštění/Quick launch, zkrátka ty ikonky, tak mě pořád "cestují" na celé té liště a pletou se mi do otevřených oken. Nevíte někdo, jak udělat, aby ty ikonky zůstaly pořád vlevo u nabídky start, jako to bylo třeba ve Windows XP?
Dotaz 2 - nevím, jak stáhnout češtinu. Mám EN 64-bit verzi Ultimate, ale na Windows Update mi to žádný jazykový balíček nenabídne. Když zkontroluji dostupné updaty, prostě tam jazykové balíčky, jako třeba ve Vista Ultimate, nejsou.
Dotaz 3 - jak zjistit, jestli je ta moje kopie aktivovaná "na pořád"? Přes jednu utilitku jsem s tím něco provedl, snad by to mělo být neomezené, každopádně "activated" se mi v systému píše, jen nevím, jestli mi za měsíc nevyskočí hláška ve stylu "beta has expired".
Dotaz 4 - lze nějak hlavní lištu roztáhnout i na druhý monitor? Dost bych to potřeboval, protože prográmek UltraMon, který jsem na to používal v XP, nefunguje pod Aero. Také by mě zajímalo, jestli má Win 7 nějakou klávesovou zkratku pro přesun okna na druhý monitor.
Dotaz 1 - jak je na panelu dole Snadné spuštění/Quick launch, zkrátka ty ikonky, tak mě pořád "cestují" na celé té liště a pletou se mi do otevřených oken. Nevíte někdo, jak udělat, aby ty ikonky zůstaly pořád vlevo u nabídky start, jako to bylo třeba ve Windows XP?
Dotaz 2 - nevím, jak stáhnout češtinu. Mám EN 64-bit verzi Ultimate, ale na Windows Update mi to žádný jazykový balíček nenabídne. Když zkontroluji dostupné updaty, prostě tam jazykové balíčky, jako třeba ve Vista Ultimate, nejsou.
Dotaz 3 - jak zjistit, jestli je ta moje kopie aktivovaná "na pořád"? Přes jednu utilitku jsem s tím něco provedl, snad by to mělo být neomezené, každopádně "activated" se mi v systému píše, jen nevím, jestli mi za měsíc nevyskočí hláška ve stylu "beta has expired".
Dotaz 4 - lze nějak hlavní lištu roztáhnout i na druhý monitor? Dost bych to potřeboval, protože prográmek UltraMon, který jsem na to používal v XP, nefunguje pod Aero. Také by mě zajímalo, jestli má Win 7 nějakou klávesovou zkratku pro přesun okna na druhý monitor.
- zombux
- Odborník PCT

RTC? 7600 je RTM...
1) ikony v taskbaru zůstávají pořád na svém místě, nikde "necestujou" pokud je uživatel nepřetahuje myší jinam...
3) doba aktivace - pokud je aktivováno beta klíčem, platnost skončí na jaře 2010. pokud ne, vzhledem k tomu že systém ještě oficiálně nevyšel, tudíž jsi ho nemohl koupit, tudíž ho určitě máš z MSDNAA, je doba platnosti aktivace jistě uvedena právě na MSDNAA.
1) ikony v taskbaru zůstávají pořád na svém místě, nikde "necestujou" pokud je uživatel nepřetahuje myší jinam...
3) doba aktivace - pokud je aktivováno beta klíčem, platnost skončí na jaře 2010. pokud ne, vzhledem k tomu že systém ještě oficiálně nevyšel, tudíž jsi ho nemohl koupit, tudíž ho určitě máš z MSDNAA, je doba platnosti aktivace jistě uvedena právě na MSDNAA.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pro manipulaci s okny jsou klavesové zkratky Win+šipkyJindy píše:Také by mě zajímalo, jestli má Win 7 nějakou klávesovou zkratku pro přesun okna na druhý monitor.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zoombux: 1) ale cestujou....udelal jsem screen - 
proste kdyz je vsechny pretahnu doleva, tak se stejne takhle zprehazeji, asi podle toho, co jsem naposledy oteviral...nikde jsem neprisel na to, jak to zrusit, aby mi ty ikony nelezly mezi okna, jak je na obrazku...
3) jasne, tak RTM, ja si to spletl...
Smith: no, jenze win+sipka se to okno posune jen o kousek...a jeste k tomu me tohle zrusi maximalizaci okna a zmensi se, to nechci...v programku UltraMon jsem proste zmacknul CTRL+Q a okno preskocilo na druhy monitor....

proste kdyz je vsechny pretahnu doleva, tak se stejne takhle zprehazeji, asi podle toho, co jsem naposledy oteviral...nikde jsem neprisel na to, jak to zrusit, aby mi ty ikony nelezly mezi okna, jak je na obrazku...
3) jasne, tak RTM, ja si to spletl...
Smith: no, jenze win+sipka se to okno posune jen o kousek...a jeste k tomu me tohle zrusi maximalizaci okna a zmensi se, to nechci...v programku UltraMon jsem proste zmacknul CTRL+Q a okno preskocilo na druhy monitor....
Naposledy upravil(a) Jindy dne stř 26. srp 2009, 12:07, celkem upraveno 5 x.