Servisní menu u Samsungu T260HD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Denis
Začátečník
Začátečník

Servisní menu u Samsungu T260HD

Příspěvek od Denis »

Zdravím Vás

Prosím,byl by někdo tak hodný a poradil mi,jak se u LCD monitoru Samsung T260HD dostat do servisního menu?
Koupil jsem si ho a rád bych se podíval,jaký panel je tam použit,zda originál Samsung,nebo nějaká náhrada.

Předem moc děkuji všem za pomoc.
Denis
Začátečník
Začátečník

Re: Servisní menu u Samsungu T260HD

Příspěvek od Denis »

Tak už se mi to povedlo se tam dostat.
Mám tam ale napsáno T-T26PEUC-1004.2 a v druhém řádku T-TOCPEUSB-1006.

Můžete mi říct,co tam tedy vlastně mám za panel?Jinak doufám,že se koukám správně,je to hned na úvodní obrazovce,když se dostanu do serv.menu.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

S největší pravěpodobností tam bude CMO M260J3-L01. Samsung 26" TN s 1920x1200 vůbec nevyrábí.
Mimochodem podle Samsungu je otevření service menu porušení záručních podmínek. :-D
http://www.digitalversus.com/article-538.html
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

A to je poznat,že jsem tam vlezl,když jsem nic neměnil?
A 24" TN Samsung vyrábí?
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jestli to poznat jde nebo ne, to ti nepovim. Podle mě to je blbost, protože do service menu klidně mohl vlést i výrobce, ale krejou se tim proti reklamacím, kterých bylo šíleně v době Samsunga 226BW, kdy se hodně těch panelů vracelo kvůli nesamsung panelům :) (čemuž se nedivim, 226BW z nesamsung panelem bylo o dost horší jak v barvách, odezvě i pozorovacích úhlech)

24" TNko Samsung vyrábí: LTM240CT04, ale nemyslim si, že takový T240 a jiné Samsungy s 1920x1200 mají v sobě jen Samsung panely, když většinu panelů samsung bere od CMO :)
Nejvíc to asi naštve u drahého 22" samsunga 2233rz - drahý 22" TNKo a co vněm najdeme? CMO M220Z1-L09 s namodralým nádechem a ujetými barvami :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Takže když chci T260HD,tak mám prostě smůlu,protože to dostanu s nějakým neznačkovým shit panelem a kdybych chtěl T240HD,tak šance je taky mizivá,že dostanu právě Samsung,jo?
A kdybych si to chtěl na prodejně vybrat,tak mě stejně nenechaj vlézt do servis menu,protože bych porušil záruku.

Takže když jsem si vybral Samsunga,protože vychází dobře v testech,tak prostě smůla,samsunga nedostanu!
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Denis píše:Takže když jsem si vybral Samsunga,protože vychází dobře v testech
To je dobrá připomínka - již zmiňovaný 226BW, nebo později 2232BW v testech vycházel pěkně, neboť v testech byly kusy se samsung panelama (je jasný, že testy většinou vycházejí hned po vydání). Takže v recenzích 226BW zářil, no ale jak začal samsung nahrazovat svůj panel CMOčkem (používal i jiný, ale CMO panely jsou suveréně nejhorší shity), tak si někteří všimli o dost horších barev a odezvy. A tak ta aféra vznila - krásně je to i napsaný v tom článku na digitalversus.
Nejvíc mě ale pobavilo jak samsung slíbil, že již nebudou používat cizí panely. Ale jediný co udělali je že třeba u 226BW odstranily položku ukazující nazev panelu z servisního menu. A u novějších řad ji "šifrují" podivným názvem, aby z toho použitý panel nebyl hned tak patrný. :-D

Na druhou stranu mixování panelů se dá najít i u jiných výrobců, TNka jsou špatné, takže když jiný je o malinko horší, tak to zase není žádná tragédie. :) Jen je od samsungu sprostý, že naslibovali že mixování už nebude, a stále mixují. když to trochu přeženu, tak si člověk kupuje jen logo samsung :) Asi jako kdyby sis koupil Favorita s logem mercedesu (nebo mercedes s vnitřnostma z favorita) :-D
Jediný TN Samsung který je vždy 100% Samsung je SyncMaster 2343BW a 2343NW, protože nikdo jinej tohle divný rozlišení nevyrábí :-D
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

A jak můžu zjistit,jak na tom je ten můj?Je nějaký test,kde by se dalo poznat,zda je to ten shit,nebo ne?
Mě se to zdá docela dobrý,ale mám ho 3.den a nemám s čím to porovnat.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Pokud ti obraz vyhovuje, nic ti na něm nevadí, tak neřeš co je uvnitř. Opravdu jestli to TNko vyrobil CMO nebo někdo jinej neni až tak velký rozdíl jako kdybys měl TNko vs IPS :)
Důležitý je zda ti obraz vyhovuje.
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Já myslím,že mi vyhovuje,ale.......víte jak to je,i Škoda 120 bylo fajn auto,než si člověk sedl do Mercedesu.
Je to mé druhé TN,tak to nedokážu moc posoudit,protože nevím,co dnes moho TNka dokázat.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“