ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Kolik stream procesorů (SP) bude RV870 obsahovat?

Anketa končí za čtv 10. zář 2009, 22:38

Méně než 1200 SP
1
1%
1200 SP
8
9%
1280 SP
5
6%
1600 SP
31
36%
Více jak 1600 SP
19
22%
Je mi to fuk
21
25%

Celkem hlasů: 85
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Příspěvek od blekota je boss »

vykon RV870 ocekavam minimalne na urovni 4870x2 a vys -podle verze karty, prece jen ta ucinnost x2 neni stoprocentni...
jinak cim vic vidim, jak se nam vsichni snazej vtlacit ze RV870 ma 1600 SPs tim min se mi tomu chce verit :roll: ... a jinak ten teoretickej vykon bude imho vetsi nez 2TF ale ne o malo, ono jakykoliv cislo nad 2 je vetsi, ze...
ale neberte me vazne, ja mam akorat moc bujnou fantazii :lol:
Naposledy upravil(a) blekota je boss dne úte 25. srp 2009, 09:25, celkem upraveno 1 x.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

blekota je boss píše:vykon RV870 ocekavam minimalne na urovni 4870x2 a vis -podle verze karty, prece jen ta ucinnost x2 neni stoprocentni...
Kdyz jsme u osobnich nazoru, tak ja predpokladam ze narust 5870 oproti 4870 bude max 30-40% a to jsem trochu zaoptimistoval.

V nejhorsim, kdyz mi tip nevyjde a vykon bude vyssi... Budu mile prekvapen :-)
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

bitskull píše:Co se tyce vykonu, tak ja bych byl spokojen, kdyby 5850 byla stejne rychla nebo o neco rychlejsi nez 4890 s tim, ze by mnohem min zrala, topila a pokud mozno zachovala jednu napajeci vetev :) A pokud by se cena 5890 potvrdila, kolik by pak mohla stat takova 5850 - $249?
Tak cena HD 5890 se asi ještě dlouho nepotvrdí ale HD 5850 by mohla stát tak okolo $239.Bude tomu asi stejně jako při příchodu HD 4xxx.
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

Robin_CG píše:
blekota je boss píše:vykon RV870 ocekavam minimalne na urovni 4870x2 a vis -podle verze karty, prece jen ta ucinnost x2 neni stoprocentni...
Kdyz jsme u osobnich nazoru, tak ja predpokladam ze narust 5870 oproti 4870 bude max 30-40% a to jsem trochu zaoptimistoval.
Je otázka, jestli mluvíte o hrubym výpočetnim, nebo reálnym výkonu ve hrách. Hrubej má bejt opravdu témeř dvojnásobkem HD4870 (1,2TFLOP/s vs. "over 2TFLOP/s"), zato s reálnym to bude zlý, už vidim, jak AMD zase nebude mít půl roku odladěný ovladače pro novou generaci, a pak radši příjde nějaká půlgenerace, aby se zapomělo, že ta původní byla kvůli nedostatečný podpoře ovladače potopená přejmenovanym starym čipem nVidie...
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

O HD 5890 nebyla nikde řeč, ale máš pravdu s HD 4xxx. Radeon HD 4870 stál při uvedení $299, HD 4850 se pohyboval mezi $200-$229.
Klemikaze píše:...už vidim, jak AMD zase nebude mít půl roku odladěný ovladače pro novou generaci...
Myslíš jako v případě G80, kdy nVidia nebyla schopná víc jak půl roku dodat funkční ovladače pro Win Vista?
Klemikaze píše:...pak radši příjde nějaká půlgenerace, aby se zapomělo, že ta původní byla kvůli nedostatečný podpoře ovladače potopená přejmenovanym starym čipem nVidie...
Mohl by jsi mi prosím osvěžit paměť, nějak se mi žádná taková situace nevybavuje.
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

Vim, že to byl tak trochu začátek flamewaru, ale měl bych uvýst na pravou míru, že jde jen o hodně nadsazenou předpověď budoucnosti... :-D
Teď vážně: Co se týče ovladačů, každej musí uznat, že právě původní ATI v jejich tvoření nikdy neexcelovala a ladění jim trvalo dlouho, po převzetí AMDčkem se situace moc nezměnila... Kiks u jednoho čipu při novym OS se nedá považovat za neschopnost dodat pořádný ovladače...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

klemikaze píše:...Co se týče ovladačů, každej musí uznat, že právě původní ATI v jejich tvoření nikdy neexcelovala a ladění jim trvalo dlouho, po převzetí AMDčkem se situace moc nezměnila...
Opět to staré, zažité cliché :roll: Ano, ovladače pro Radeony postavené na čipech R100 a R200 byli tragické, ale s nástupem R300 už se situace vcelku zlepšila. Po akvizici AMD se situace stále zlepšovala a dovolím si říct, že dnes mají Catalyst méně issue než GeForce, stačí se podívat do sekce ovladače a BIOSy.
klemikaze píše:Kiks u jednoho čipu při novym OS se nedá považovat za neschopnost dodat pořádný ovladače...
Ale ano, to je přesně to, co jsi předhazoval ve svém předchozím příspěvku. Navíc AMD/ATi nemělo s ovladači pod Vista zase takové problémy a největším zádrhelem byl právě výkon.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

klemikaze píše:Je otázka, jestli mluvíte o hrubym výpočetnim, nebo reálnym výkonu ve hrách. Hrubej má bejt opravdu témeř dvojnásobkem HD4870 (1,2TFLOP/s vs. "over 2TFLOP/s"), zato s reálnym to bude zlý, už vidim, jak AMD zase nebude mít půl roku odladěný ovladače pro novou generaci, a pak radši příjde nějaká půlgenerace, aby se zapomělo, že ta původní byla kvůli nedostatečný podpoře ovladače potopená přejmenovanym starym čipem nVidie...
Neregistroval jsem, že by ATi byla firmou, která při vydání poslední generace hardwaru měla jakékoli problémy s výkonem. Za stejnou cenu nabízela oproti konkurenci dvojnásob výkonu, takže kvůli výkonu neadekvátnímu ceně musela slevňovat konkurence, ne ATi.

Co se ovladačů týká, doporučuju projít česká a zahraniční fóra a udělat si seznam problémů, které uživatelé registrují s forceware řady 190.xx. Když si to člověk reálně srovná, staví to bezproblémovost ovladačů nVidie a nepoužitelnost ovladačů ATi spíš do světa mýtů a legend...
klemikaze píše:Hrubej má bejt opravdu témeř dvojnásobkem HD4870 (1,2TFLOP/s vs. "over 2TFLOP/s"), zato s reálnym to bude zlý
Samozřejmě, jediný, kdo je schopný dodávat hardware s dobrým reálným výkonem je nVidia, proto je půl miliardy v mínusu a po GT300 není ani vidu, ani slechu.
klemikaze píše:Kiks u jednoho čipu při novym OS se nedá považovat za neschopnost dodat pořádný ovladače...
A za co se dají považovat problémy s power managementem a PCIe kompatibilitou u hardwaru, který už je dva roky na trhu? Případně co problémy s memory managementem 8800GTS-320, které nebyly vyřešené ani třičtvrtě roce? Trochu jiná věc je, když s příchodem nových driverů, které v pěti hrách zvyšují výkon o víc než 10%, začnou v jedné hře vypadávat textury, než když na kartě za 7 tisíc v polovině her po třičtvrtě hodině hraní padá výkon na nulu a třičtvrtě roku se s tím nic neděje.

Je dost poměrně podstatné, že driver tým, který původně pracoval pro nVidii a díky němuž si vybudovala pověst ohledně driverů, už před mnoha lety přešel k ATi. Přesto je určitá skupina lidí neschopná pochopit, že drivery nejsou produktem značky, ale prací těchto lidí a navzdory realitě si omílají svou stylem zadrhnutého gramofonu.
Robin_CG píše:Kdyz jsme u osobnich nazoru, tak ja predpokladam ze narust 5870 oproti 4870 bude max 30-40%
OC verze HD4890 jsou o 20-25% rychlejší, než HD4870, takže čekat cokoli na téhle úrovni nemá smysl... 2/3 navíc v sitacích, které nejsou limitované procesorem, považuju za minimum.
Huddy píše:I would say we don't make money by delivering slow hardware.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

Wow, dobře ste mě roztrhali kvůli něčemu, co byl původně spíš vtípek... :-o
Ale musim uznat, že s těma ovladačema máte pravdu...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pak laskavě příště tyto poznámky směřuj do správné sekce :-)

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... start=1860
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Kdyz uz jsme zabrousili k ovladacum, tak jsem delsi dobu provozoval tyhle grafny od ATI: 9600 (uz si fakt koncovku nepamatuju), X800GT, 2600XT a ted IGP 3300 (na kterym hraju vsechny hry na ktery jsem byl zvyklej...) na 790GX desce.

A ano, mel jsem s nimi kupu problemu! Hahaha, ba ne, naopak, ani jeden. Ale chtel jsem jiste skupine lidi udelat pekelnou radost :-)

no-X: tu sebevedomou vetu od Huddy si pamatuju. A moc se tesim na to, jak to dopadne. Verim, ze to bude supr, ale radeji zustavam pri zemi (ok, 30-40% 4890 vs. 5870) :lol: Tohle uz by mi fakt vyrazilo dech.
Naposledy upravil(a) Robin_CG dne úte 25. srp 2009, 13:24, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Viz můj předešlý post...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

CJ píše:Did I already mention that a new reference in texture quality is coming towards us soon for all those IQ freaks out there?
Další pozitivní zpráva...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Myslím, že to bude hlavně díky novým standardizovaným možnostem filtrování textur definovaným v DX10.1/11 a novým formátům textur.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Je to ale opět zpráva od CJ a možná tedy kachna, nebo zpráva, která má "odvést spekulanty na jiné myšlenky". A jak píše Krteq, může to všechno být spojené jen s DX11, a s ničím "ATI specific".

AMD/ATI hrajou tento rok zcela novou hru. Málo slov, ale zato pekelně sebevědomých. Představení na USS Hornet...

Můj tip: Další video s Ruby (které jisojistě při uvedení HD 5XX0 uvidíme) se bude odehrávat na letadlové lodi. A aby se na nic nezapomnělo, bude to na pobřeží mezi horami. "A tadytohle, tak to je tesselace".

Zdali věřit jejich sebevědomým výkřikům o výkonu... To může být také marketing. I když v tomhle případě by se jim to mohlo pekelně vymstít, tak to by asi spíše byli ticho. Čert se vyznej v marketingových praktikách.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ne. Informace, které zveřejňuje CJ, jsou pravdivé.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

no-X píše:Ne. Informace, které zveřejňuje CJ, jsou pravdivé.
Takže když jsi mluvil o >někom<, kdo podstrkává redaktorům "kamarádům" bludy, tak to nebyl CJ?
Comby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Comby »

Ja som to pochopil tak, že to bol CJ, ale pravdivé sú iba tie správy, ktoré oznámil verejne (na fórach). Pozri si ,že na Beyond3D bol dlhú dobu neaktívny.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Comby píše:Ja som to pochopil tak, že to bol CJ, ale pravdivé sú iba tie správy, ktoré oznámil verejne (na fórach). Pozri si ,že na Beyond3D bol dlhú dobu neaktívny.
:wink:
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Už jste na to určitě taky narazili, zde je taky zajímavá diskuze:

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... 623&page=7

Obrázek

???
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“