GF 7600GS - problémy s taktováním

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

exltus
Nováček
Nováček

GF 7600GS - problémy s taktováním

Příspěvek od exltus »

dobrý den...mam grafickou kartu 7600gs a chci ji pretaktovat s použitím programu rivatuner...v taktování nejsem úplný začátečník,ale s touto kartou si opravdu nevím rady...pokaždé,dyž nastavím jiné frekvence a uložím je,tak mi vyskočí chyba : Warning Startup settings you've made may prevent the driver from restoring desired memory clock after reboot.Do you want to correct it now? je jedno at dam ano nebo ne,protoze stejne se mi po startu PC vrati hodnoty na 401/405 což je uznejte hodne ubohé...také mi v nabídce system settings mi chybí polícko test(což mi nevadí,protože mohu taktovat více,ale zajímalo by me,proc tam neni)přicemz v položce poweruser mam clock test zapnut...tento problém by melý mým myslím na svedomí drivery,ale nepomohlo my ani použití AlternativeStartupDeamon s databazi rivatuneru...mohl by mi prosím nekdo poradit co delat?

//Thellwin - upraven název
Syntex
Začátečník
Začátečník

Re: taktování GeForce 7600gs

Příspěvek od Syntex »

Musíš potvrdit i nahrání nových hodnot při novém startu win, zadej nové hodnoty a zaškrtni políčko a dej Použít.

Mimochodem, taktovat tuhle kartu nemá moc smysl při dnešních cenách karet. V ceně 2000-2200Kč dostaneš kartu, která ti bude stačit na všechny hry při rozumném rozlišení a vysokých detailech.
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

Syntex píše:Musíš potvrdit i nahrání nových hodnot při novém startu win, zadej nové hodnoty a zaškrtni políčko a dej Použít.

Mimochodem, taktovat tuhle kartu nemá moc smysl při dnešních cenách karet. V ceně 2000-2200Kč dostaneš kartu, která ti bude stačit na všechny hry při rozumném rozlišení a vysokých detailech.
ano toto políčko mám zaškrtnuto,ale bez rozdílu...a katru se mi kupovat nevyplatí,protože bych musel koupit i základní desku,protože karta podporuje AGP...a o lepší AGP karte nevím,kromně serie GT...ale stejně děkuji za tip...
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

Aha, tak to v tom případě ano.

Nezkoušel jsi to i v jiném programu, že by se to navzájem pralo?
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

Syntex píše:Aha, tak to v tom případě ano.

Nezkoušel jsi to i v jiném programu, že by se to navzájem pralo?
ano zkoušel jsem asi dalsi 2 mozna více...mam je vsechny v pocitaci + dalsich 5 versi rivatuneru...pomuze,kdyz je vsechny odinstaluju?
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 23. srp 2009, 17:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do správné sekce
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce 7600gs - problémy s taktováním

Příspěvek od Krteq »

Ano, může to způsobovat konflikty/problémy.
exltus
Nováček
Nováček

Re: GF 7600GS - problémy s taktováním

Příspěvek od exltus »

odinstaloval jsem vsechny taktovaci programy/nahodil nejnovejsi revizi biosu/smazal a opet nahral nejnovejsi ovladace pro grafiku/nainstaloval nejnovejsi rivatuner...ale vysledek je stejny...hodnoty se po restartu vrati zpatky...
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

Nemáš nastavený v BIOSu frekvence karty? Některé biosy to mají.
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

Dívlal jsem se,ale v BIOSU jsem nic takového nenašel
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

A od jakého výrobce je ta karta ? A je to teda AGP ?
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
NoteBook Lenovo IdeaPad G780 Dark Metal
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

ano mam AGP a výrobce je ASUS
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Já měl kdysi obě verze jak AGP tak i PCI-E od GIGABYTE . :) taktovat moc nešli obě, cca o 30 Mhz. Divné bylo že i když to bylo stejné jádro u obou,AGP bylo defaultně taktováno na 400 Mhz a PCI-E na 450 . . . Moc si od toho Overclockingu neslibuj . . Já bych volil upgrade celého PC a to bude asi problém co ? ;)
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

v overlokingu problem neni...nataktuju ji bez problemu o kolik budu chtit(pokud neshoři)jeste si odemcu pipelines a bude to ok,akorat musim zjistit proc nejde taktovat!
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To by mě zajímalo, co chceš na 7600GS odemykat :roll:

Ani v ovladačích nejde normálně taktovat ? Podle mě musíš někde zapomínat zaškrtnout, aby si to pamatovalo takty i po restartu.
Goldnoob team proud member!
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Thellwin píše:To by mě zajímalo, co chceš na 7600GS odemykat
Jo to by mě taky zajímalo. GeForce 7600 GS (G73) měla 12 pipelines, stejně jako 7600 GT (stejné jádro). Není co odemykat :lol:
czeborec
Nováček
Nováček

Příspěvek od czeborec »

Zkus taktovat v programu vtune. Já ho měl s grafikou přibalen na CD s drivery. Jde tam ladit i ventilator a je to velice simpleapp :). Byl sice ke gtx285 ale funguje i kamošovi na starší 9800gt, myslím si že Tobě by mohl jít taky.
Intel Core 2 Quad 9550 @ 2,83Ghz 12MB L2cache
nVidia GeForce GTX 285 2GB
2x2GB DDRII 1066Mhz
MB: Asus P5Q SE2
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

Krteq píše:
Thellwin píše:To by mě zajímalo, co chceš na 7600GS odemykat
Jo to by mě taky zajímalo. GeForce 7600 GS (G73) měla 12 pipelines, stejně jako 7600 GT (stejné jádro). Není co odemykat :lol:
No nevim no ja sem si to v rivatuneru najel a uz jich mam 16 :-D teda aspon slibuje ze je myt budu po restartu,ale stejne me to ten driver zase nejak prebije,nechapu to!
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jedná se o známý BUG v RivaTuneru. Přiznal to kdysi i Unwider a poznamenal, že to opravovat nebude, protože by tím zásahem nadělal víc škody než užitku :) . Skutečně je jich fyzicky jen 12.
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

slysel jsem o nejakem programku,který se nainstaluje a v ovladacich se obevi polozka s taktovanim...nevite jak se to jmenuje?
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

exltus píše:slysel jsem o nejakem programku,který se nainstaluje a v ovladacich se obevi polozka s taktovanim...nevite jak se to jmenuje?
To je taky od nVidie a jmenuje se nTune
http://www.nvidia.co.uk/object/ntune_5.05.47.00_uk.html :roll:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“