Spravné rozmístění vetráčků
Moderátor: morke
- Ethnic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Spravné rozmístění vetráčků
Zdravím, potřeboval bych radu tady i na netu sem našel všemožné nákresy a vysvětlení jak by měl správně cirkulovat vzduch v casu aby bylo odvětrání efektivni, ale všude se počítalo s tím že zdroj odvětrává teplý vzduch z case, ale co mám dělat když mi zdroj do case fouká místo aby odsával? Prosím o radu...
- BohousJZD
- Nováček

-
Re: Spravné rozmístění vetráčků
Tak otoč ten ventilátor ve zdroji 
- Mirek E.
- Začátečník

-
Nahoď foto vnitřku tvé case nebo alespoň napiš co je ta case zač. Takhle si to nikdo nedokáže představit.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Ethnic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
O tom jsem taky přemýšlel ale kdybych otočil větrákček ve zdroji tak by sice od procesoru teplý vzduch vysával ale vyfukoval by ho na horní stěnu zdroje a to nevím jestli by dělalo dobrotu.
Tady je ten obrázek casu. těch kabelů si proísm nevšímejte s těma se teprve chystám něco udělat.

Tady je ten obrázek casu. těch kabelů si proísm nevšímejte s těma se teprve chystám něco udělat.

- Mirek E.
- Začátečník

-
Hmm, ta tvá case je dost velký "shit". Navíc zdroj je taky na nic, značka Eurocase jedna z nejnekvalitnějších, tudíž by si taky zasloužil výměnu za nějakého Fortrona či Seasonica, pokud nechceš za pár měsíců měnit půlku pc z důvodu, že ti je zdroj vzal s sebou do kytek.
Jak tak na to koukám, tak case je nějaké divoká, kde má zadní stranu? Navíc zdroj má vzduch odsávat, tzn., že větrák v něm má foukat dovnitř zdroje a tím chladit jeho součástky. Vzadu je potom perforace, přes kterou prochází teplý vzduch ven. Pokud ti ten ventilátor zdroje fouká dovnitř case, je špatně otočený, tzn. pokud nechceš se do něj koukat, tak rovnou kup nějaký kvalitnější, jako jsem psal výše.
Jak tak na to koukám, tak case je nějaké divoká, kde má zadní stranu? Navíc zdroj má vzduch odsávat, tzn., že větrák v něm má foukat dovnitř zdroje a tím chladit jeho součástky. Vzadu je potom perforace, přes kterou prochází teplý vzduch ven. Pokud ti ten ventilátor zdroje fouká dovnitř case, je špatně otočený, tzn. pokud nechceš se do něj koukat, tak rovnou kup nějaký kvalitnější, jako jsem psal výše.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
- Ethnic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no shit to je to vím navíc už je napůl rozbitej kupoval semho pulroku starej za hodne peknou cenu proto jsem ho kupoval. No tenhle zdroj u počítače nebyl ten co u něj byl se mi zkratoval. No tak to asi teda koupím novej zdroj a udělám to standartním způsobem v pravo dole nasávat a vlevo nahoře vyfukovat. Jo a nevíš o nějaký stránce kde by se nechal levně sehnat nějakej case? třeba i použitej.
- Mirek E.
- Začátečník

-
Ten zdroj je opravdu nutnost, pokud nechceš za pár měsíců kupovat nový komp.
Větráky bude nejlepší udělat standardně, jak píšeš, tedy jeden vpředu dole na nasávání a jeden v zadu pod zdrojem na odsávání.
Koukni sem do bazaru nebo aukro, bazoš, atd. Je toho hodně, ale tady v bazaru seženeše asi nejlepší za nejlepší cenu.
Větráky bude nejlepší udělat standardně, jak píšeš, tedy jeden vpředu dole na nasávání a jeden v zadu pod zdrojem na odsávání.
Koukni sem do bazaru nebo aukro, bazoš, atd. Je toho hodně, ale tady v bazaru seženeše asi nejlepší za nejlepší cenu.
- Ethnic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jj tak ja to skouknu, dik moc za rady:)