Nabídka start

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Atapi
Začátečník
Začátečník

Nabídka start

Příspěvek od Atapi »

Baf,
dá se nějak upravit nabídka Start, aby sloužila podobně jako ta Klasická? Nemuselo by to bejt přesně stejně jako ta z dob XP, stačí aby se tam zobrazili všechny programy (né jen ty naposledy použitý), nejlíp kdyby to šlo editovat. Teď pro mě ta nabídka jaksi postrádá smysl, když musím mít od každýho programu zástupce na ploše, nebo ho hledat na disku.
A kdyby ještě někdo věděl jak odstranít prodlevu po najetí myši na seznam v nabídce, tak by to bylo úplně dokonalý. :-D
Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Nabídka start

Příspěvek od zombux »

všechny programy tam přece jsou - po kliknutí na Všechny programy, stejně jako ve Vistě... prodleva se tuším dá tweaknout přes registr
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

a nebo stačí využít výhody indexované nabídky Start.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Jo to jo, ale to prakticky jen vypíše složky a pak se musíš proklikat k .exe souborům. A když jsou v nějaký složce programu kromě .exe souboru i odkazy na www stránky, .txt soubory (například tolik oblíbena licence), tak je v tom stejně slušnej bordel.
Pro představu obrázek, jak vypadaj některý programy v tom vypadaj.

Tou indexovanou nabídkou myslíš vyhledávání, nebo co přesně? Psát název programu mi taky nepříjde rychlejší, než kliknout na ikonu v nějakym seznamu.
Obrázek
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Tak stejný bordel máš i v nabídce Start u XP.

Jo přesně to myslím... ono stačí napsat 2-3 písmena a mám program, který jsem chtěl.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

To je možný :-D , ale v XP mi to příjde kvůli způsobu zobrazení přehlednější a rychlejší, než se tady proklikávat.
Kdyby šlo editovat to, co mi to vyhodí jako naposledy použitý aplikace, místo toho tam nacpat vlastni seznam (ještě lepší by bylo, kdyby podporoval i filtrování podle koncovky, určení složek ve kterejch se maj vyhledávat soubory, seřazení podle abecedy,...), tak by to byla paráda.

No možná za několik let v dalších windowsech to bude pro mě lepší. :-D
Obrázek
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Hodný a laskavý vládce Matrixu Microsoft ví, co je pro jeho uživatele to nejlepší a správné a to jim také (pro)dává ... ovšem jeho plány se snaží překazit zlý Neo a vyslal do světa rozvracející zbraň s názvem CSMenu. Rozhodně tedy nenavštěvujte tuto stránku http://windows7forums.com/windows-7-des ... -menu.html , jinak vás čeká obrovské utrpení.

Pamatujte, že jen Microsoft má vždycky pravdu a jen jemu můžete vždy plně důvěřovat!
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Atapi píše:Kdyby šlo editovat to, co mi to vyhodí jako naposledy použitý aplikace, místo toho tam nacpat vlastni seznam
Tak to samozřejmě jde ... seznam nejpoužívanějších aplikací jde vypnout a do hlavní nabídky si můžes dát co chceš ... a stejně tak si můžeš jak chceš editovat nabídku "All programs", co tam nechceš smazat, atd...
Vždycky jsem měl v nabídce "All programs" pořádek, ale od doby co používám vyhledávání v indexované nabídce Start, tak tam prakticky vůbec nelezu. Ale tak to už je o zvyku.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Musím se přiznat, že mi nová nabídka vůbec nevyhovuje. Pokud má člověk pár programů, tak je to ok, problém je, jakmile jich má desítky. Pak ve W7 ztrácím přehled, co mám nainstalované a co ne. Co se týče spouštení Wordu, Firefoxu a pár dalších často využívaných programů, tak není nic rychlejšího než zmáčknout Ctrl+Shift+W nebo Ctrl+Shift+F a jiné klávesové zkratky, které mám nastavené.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Tak pro ty základní programy mi stačí zmáčknout 1-5, Web, Mail, Calc ... nějaké další mám v nabídce Start, což stejně moc nepoužívám ... a jaký bordel mám v "All programs" ani nevím ... ja si pamatuju názvy programů, které mám nainstalované a které používám, takže do "All programs" ani jít nemusím.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Já mam zas věci co používám nejvíc v Quick Launch, ve zbytku mám bordel. :-D
Smith píše: Tak to samozřejmě jde ... seznam nejpoužívanějších aplikací jde vypnout a do hlavní nabídky si můžes dát co chceš ...
Teď na to koukám, hledal jsem to v nastavení hlavního panelu a všude možně, ale asi jsem málo myšoidní, protože vzít ikonu a táhnout ji postupně na tlačítko start a pak do tý nabídky mě vážně nenapadlo. :roll:
Není i nějakej "normální" způsob? :-D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“