ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- no-X
- Středně pokročilý

Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
Prosím vás, ty rendery jsou už půl roku starý. Je logický, že při svojí kvalitě mohly překvapit jako nový, ale že jim někdo věří ještě po půl roce, to je mimo moje chápání...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Už jsem psal, že se to tu už jednou řešilo, nemusíme to probírat podruhý 
- Koky
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Sorry, ta moje odpověď měla být pro DexCz, informace že je to fake.
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
- smoula
- Mírně pokročilý

Celá řada HD5xxx osazená GDDR5,jojo pánové v AMD jsou masakrysti,nebo spíš ten co to pustil do světa.Koky píše:no-X píše:Pokud něco zmiňujete, dávejte alespoň odkazy, odkud to je...
Je to z tohoto tématua konkrétně vytípané z této odpovědiKód: Vybrat vše
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=226623&Kód: Vybrat vše
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3967152&postcount=174
- Krteq
- Středně pokročilý

-
To se snad ví už dávno. GDDR5 jsou levnější jak GDDR3, tak proč jich nevyužít, když je řadič podporuje.
Sakra lidi, projděte si vlákno nebo aspoň několik předchozích postů než přispějete. Začíná v tom být pěknej bordel
Sakra lidi, projděte si vlákno nebo aspoň několik předchozích postů než přispějete. Začíná v tom být pěknej bordel
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ticho před bouří... 10. září po oficiálním představení na USS Hornet bude možné publikovat první previews. Aby mohl někdo spáchat preview, kartu musí mít s dostatečným předstihem.
A tak si říkám, že první karty již dorazily... Když je na B3D půl dne ticho, něco se děje!
A tak si říkám, že první karty již dorazily... Když je na B3D půl dne ticho, něco se děje!
- obcanskej
- Začátečník

-
Ví se alespoň přibližně odkdy budou ty karty reálně dostupné na trhu?
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zhruba kolem data vydání Windows 7, tj. 22. 9. ± pár dní.
- no-X
- Středně pokročilý

Které?obcanskej píše:Ví se alespoň přibližně odkdy budou ty karty reálně dostupné na trhu?
- obcanskej
- Začátečník

-
Moje chyba, už to neřešte, až budou, tak budou...
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
První karty (jaké budou první nevím) by měly být vypuštěny již 22. září.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na B3D foru jsem cetl, ze je to jiz nekolik mesicu stary fake na kterem je zajimave logo computerbase a viditelne ve photoshopu upravene logo AMD "the future is fusion", ale nedam za to ruku do ohne.
- no-X
- Středně pokročilý

Mno, to je bílý diagram vlepený na starý slajd stažený z recenze na ComputerBase, kde je mj. upravené logo AMD vpravo nahoře...Krteq píše:Jirko, mohl by jsi to nějak osvětlit?
Jen jedna věc mi nejde do hlavy - proč by člověk, který je schopen graficky takto kvalitně zpracovat rozsáhlý diagram (ve kterém nejsou ani na první pohled patrné technologické chyby), nebyl schopný odretušovat logo ComputerBase a to logo vpravo nahoře "přelepit" pořádně, když už by chtěl vytvořit dobrý fake.
V tomhle ohledu fakt nevím, co si mám myslet. Buďto je to práce dvou různých lidí (=fake), nebo někdo na základě skutečného diagramu vytvořil slajd, který má na první pohled vypadat jako fake, aby si všichni mysleli, že takhle (1600SPs) to nebude. Což je míň pravděpodobný, ale vzhledem k těm zákulisním kampaním je možné vše. Jediná věc, která by se mi na tom nezdála, je 16 ROPs, ovšem nejsou vidět detaily, takže se z toho závěry dělat nedají.
Kdo má rád hodně zuřivé teorie si může myslet, že RV830 (180 mm²) má 800 SPs, RV840 (2xx mm²) má 1600SPs a 16ROPs (čip na diagramu) a RV870 (3xx mm²) má ≥2000SPs a 32 ROPs
- blekota je boss
- Začátečník

jooo tahle teorie se mi hodne zamlouva ! a na trillianu budou tyhle >2000 SPs RV870 tri s celkovym vykonem cca 10TFlopu

- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no-X: Tohle je tvůj osobní tip? A pokud ne, podělil by ses, prosím?
Po tom všem, co k dnešku již (ne)víme... jaké jsou vaše tipy?
Můj: 5870 = 4890*1.3; 5850 = 4870*1.2
Po tom všem, co k dnešku již (ne)víme... jaké jsou vaše tipy?
Můj: 5870 = 4890*1.3; 5850 = 4870*1.2
- no-X
- Středně pokročilý

Nesmál bych se ničemu. Je stejně tak možné, že implementace DX11 a technologických novinek byla tak náročná na počet tranzistorů, že na výrazné navýšení funkčních jednotek už nezbylo a budeme rádi za 1280, stejně jako je možné, že nás ATi vodí za nos - vzpomeňte na RV770, kde všichni věřili 480SPs a kdo zmínil 640, byl automaticky považovaný za optimistu z říše snů... No a realita byla 800blekota je boss píše:jooo tahle teorie se mi hodne zamlouva ! a na trillianu budou tyhle >2000 SPs RV870 tri s celkovym vykonem cca 10TFlopu![]()
- blekota je boss
- Začátečník

vsak ja to ani nijak extra nadsazene nemyslel
prave kdyz se vsude docitam, ze ma mit RV870 1600SPs tak tomu prestavam verit pac ATi by asi nechtela mast parametrama ktery budou nakonec nizsi a prave po zkusenostech s RV780 ktery ses zminoval me tyhle "sileny" parametry nepripadaj nemozny... ale tohle se ATi fakt povedlo, par tydnu pred predstavenim a nikdo absolutne nevi co ma ocekavat...
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dejavu... (viz. řada 4XX0). Slyšel jsem, že o tohle se stará právě CJ - ten, který v minulosti leakoval jak o závod.
- beardie
- Středně pokročilý

aby ste nezostali sklamani, ked bude iba 1200 SP
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ