S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Příspěvek od MichiGen »

Mam nainstalovany 1.06.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Taky jsem to nedávno hrál, myslím že už potřetí. Nejnovější patch + Complete 2009 mod + mod na původní zvuky zbraní (v tom modu jsou hnus zvuky) + mod na vybalancování účinosti zbraní + zvětšení nosnosti... Super hra s parádní atmosférou...
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

patch pouzivam 1.06, ale mam problem hru sem zapatchoval postupne 1.04, 1.05 a 1.06, pak sem zkopiroval celej complete mod adresar do herniho, pak prepsal patchem 1.32 toho modu, provedl upravy v obou souborech a hra pada s hlaskou

Kód: Vybrat vše

XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "G:\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 0023:0021CC85, xrDebug::backend()+165 byte(s)
asi se s tim nekdo nesetkal? zkusim asi jeste cistou instalaci zda neni treba problem s os/ovladaci
edit: tak to dela jen ta updatla verze toho modu na te "zakladni" to bezi
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já teď nainstaloval:

1)EN verzi Stalkera SoC
2)Patch 1.05
3)Patch 1.06
4)Complete mod 1.0
5)Complete mod 1.32
6)Upravil soubory fsgame a user.ltx, plus opravil příkaz na stíny a na klekání (thx SWAT)

Zapnul jsem hru, nastavil všechno komplet na max co to jde + 1920*1200, akorát AA vyplej a grass shadows vyplý

Dám New Game, nějak neproběhlo intro ale hra jede
Vylezu z toho Sidorovichovo krytu, a vidím tohle:

Obrázek

Ta růžová se mi nějak nezdá, je to normální?

Zkusil jsem spacák, když ho použiju, tak jsem po probuzení asi 2 vteřiny jakoby vnořenej do země - je to normální?

Jinak pozdější čas už vypadá normálně (žádná růžová), viz:

Obrázek
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

tak z rychlyho testu sem mel taky ruzovou takze proste takovej dusk efekt, zkusim to presne jak si popisoval, akorat ja mam CZ verzi tak mozna ze nejaka ta lokalizace blbne, ale tvari se to ze to vali dal CZ
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ja mam problem akurat s tym patchom 1.32 ked ho nakopirujem do hry a skusim ju spustit obrazovka zcerna ako ked sa hra spusta ale potom sa to len vrati normalne do systemu, bez ziadnej hlasky o pade proste nic, nevie niekto cim to moze byt?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

LOVIT+Michigen:Ve složce s patchem k tomu módu je texťák,kterej to shazuje.V tý hlavní složce s módem není,je až v tom patchi.Konkrétně v gamedata/config.Je tam system.ltx a ještě jeden podobnej soubor (lokalizační),stačí ho vymazat a hra pojede i s patchem.Taky mi to dělalo,jakmile jsem ho vymazal,bylo po problému.

Paul: Jo,ta barva je normální,ani mi to nepřišlo nějak divný.

S tím módem to vypadá úžasně,je to další skvělej boj o přežití,žeru to stejně jak Fallout 3 a Far Cry 2.Včera jsem došel do Agropromu,vlez do toho podzemí a savnul,dnes večer si to dám,ve dne tahle hra nemá smysl.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Paul: jak říká SWAT, je to normální, asi bylo zrovna ráno a rozednívalo se, nebo stmívalo... Já to bohužel nemužu rozjet, dělá mi to přesně to co Michigenovi
MichiGen: Dělá mi to taky... mám W7, tak jestli to není tím :oops:
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Swat - jakto, že já tam ty soubory mám, a hra mi jede normálně? : )

A co to vnoření do země při použití spacáku a žádné intro při kliknutí na "new game" - máte to tak taky?

Ta barva je zvláštní, ale docela pěkný no : ).
Ikdyž asi se teď konečně pustím do Clear Sky 1.5.10, a až po něm do Stalkera Complete 09, a pak rovnou navážu Call of Pripyatí : ).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Swat píše:...
Tak po odmazani tych dvoch suborov to uz ide, dikes :)

Ten mod vyzera super, jedine co sa mi osobne na nom moc nepaci su asi tie cierne rukavice ktore ma hlavna postava na sebe, vyzera to na zaciatok hry ako keby mal na sebe nejaku moc dobru vystroj, pritom nema.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Michigen: Stačilo vymazat jen ten jeden - myslím že se jmenuje localization.txt,ten druhej je v pohodě,každopádně hlavně že to jede.

Paul: Ano,po vyspání tam taky mám ty dvě vteřiny,než se kamera narovná,ale to bych neřešil.Prostě se vychrápu,na nic nesahám,počkám,až se kamera narovná,zavřu inventář a jedu dál.Mě spíš vadilo jak kamera začala lítat na všechny strany,jako kdyby člověk mával myší všude možně,dost mi to vadilo,tak mě napadlo,že to může dělat ten cam_inert.Tak jsem to dal na default a dělat to přestalo.Chvíli jsem zkoušel,jestli to nezačne dělat ihned jakmile dám byť jen hodnotu 0.1 - nedělalo.Takhle jsem to odzkoušel až na hodnotu 0.6,kde to opět dělat začne,0.5 je v pohodě.Ten cam_inert dělá divy,jak jsem řekl,je to jak smooth mouse funkce v některých hrách a hlavně herní pocit při klekání a nízkym podřepu je mnohem lepší....
Jinak tobě to nepadá,protože máš ENG verzi,my máme českou....Jedinou změnou u mě je to,že po nahození toho módu mi některý postavy začaly mluvit anglicky,ale to mě netrápí.Sidorovič mluví česky,stalkeři u ohně rusky a třeba z tábora armády,kde se z dálky ozývá ten tlampač,tam to jde anglicky....To mě nežere,beru to tak,že se do Zóny stáhli stalkeři z celýho světa ke hledání artefaktů :lol: Tuhle hru bych měl nejraději rusky s cz nebo eng titulkama....Každopádně je to nářez.Západ slunce a noc jsou doslova kulervoucí....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Díky za vyčerpávající odpověď, teď ještě to intro : )). Máš ho tam po kliknutí na new game nebo ne? Mě se to začne načítat, pak jakoby stmavne obrazovka a zase se rozsvítí a rovnou kecám se Sidorovichem.

edit- teď jsem si vzpomněl že jsem do shortcutu narval -nointro, možná to bude tím : )).Jdu to testnout.
edit2 - tak je to tím, jsem debil : ).Jsem měl za to, že -nointro odstraňuje jenom loga, a ono to odstraní i samotný intro..to by mě zajímalo jestli to odstraní i další animace během hry, snad ne.

Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Animace během hry by měly zůstat.Tak hlavně že jsi to vychytal.Taky jsou dobrý ty noční můry při spánku a dobrý je,že přicházej zcela náhodně...Ještě jedna věc,kterou bych potřeboval vychytat...Stalo se mi,že jsem se probudil a umřel hlady tzn.že se před spánkem musim nacpat a pak si jít lehnout...Chtělo by to nějak vychytat aby se hráč probuil,ale aby hned nezařval a měl možnost se najíst....Ideálně aby se třeba uprostřed spánku probudil hlady,což by bylo velice reálný :lol: :lol: :lol: dal si chleba se salámem a šel to dospat...Na druhou stranu v reálu se mi tohle nestává,protože jdu vždycky spát narvanej :lol: a když náhodou ne,tak se ráno probudim hladovej,ale ne mrtvej :lol: :lol: :lol: :lol:
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

tak swat ma pravdu stacil ten localization odstranit a uz to beha i na verzi 1.32 s tou pomichanou reci to je pravda, zrovna Wolf keca anglicky do vysilacky :)... eee dalsi problemek, jak moc stoupne narocnost hry? me se obcas celkem seka, hlavne kdyz koukam na hodne stromu s listim, takze mam slabej komp nebo neco blbe nastavenyho? vsecko na max, vyply stiny travy a dohled cca 60% --- tak nejak podle readme
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Swat píše:Stalo se mi,že jsem se probudil a umřel hlady...
Jj, taky se mi to párkrát stalo. Ale stačí se vždy před spánkem najíst. Pokud by to nepomohlo, tak zkusit jít spát na kratší dobu. Taky je důležité spát v bezpečném prostředí, nikde nesmí být v okolí mrtvola, nepřítelé atd...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jasně no,před spaním dát salám s chlebem,možná nějakou konzervu...Jinak taky se mi stalo,že jsem si naivně lehnul pod strom,ráno se probudím a kolem procházela skupina čtyř banditů a všichni měli Vipery,takže se mnou byli rychle vyřízený.Takže to,že je potřeba vybrat vhodný místo ke spaní to naprosto beru,to se mi líbí.Poprvé jsem přespal v tom starym mlýnu před mostem,vylez jsem po schodech na půdu a tam jsem si do rána pospal.Pak jsem podmáz vojáky pod mostem a pokračoval na smetiště.Podruhý jsem spal v hangáru na Smetišti a shodou okolností hned po probuzení se mi spustil úkol odrazit nájezd banditů.Jelikož jsem spal nahoře na rampě,tak jsem jenom vyšel na ochoz,počkal jsem,až jich vratama projde víc,když jich tam bylo tak pět,tak jsem to do nich začal sypat.Pak přišli ještě asi tři a bylo hotovo.Nevím,jak moc je vychytaná ai,ale zdálo se mi,jako by nejdřív nevěděli,kde jsem.Tím,jak jsem stál nahoře na rampě a byl nad nima,tak nejdřív vůbec nekladli odpor.Taky to bylo ráno když se ještě rozednívalo,takže mohli mít sníženou viditelnost - jestli je ai ve Stalkerovi takhle vychytaná,tak smekám.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Stalker complete mod 2009 je proti LURK módu si myslím pěkná sračka :) akorát na vydání si ještě pár dní počkáme.
http://www.moddb.com/mods/lurk

Hlavně
# Light Detection Parameters - What was thought to be impossible by even the highest tier programmers is now a reality. NPC light visibility threshold and fine tuned light parameters for every weather cycle brings Stalking a whole new meaning.
# Accurate Sound Detection - Stalkers can rest easy, for the sound of their knives cutting the air will no longer alert all the bandits in a 3 mile radius. Audible sound detection is a real factor in sneaking.

zní velice dobře.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Vypadá to hustě,to jo.Až to vyjde,nahodíme,vyzkoušíme.Na ten stealth jsem zvědavej.Jinak včera se mi povedlo sundat tři vojáky zcela potichu.Byli hned u východu mezi Agropromem a Smetištěm,bylo to v noci,všechny tři jsem sundal tlumenou pistolí.Jeden stál tři metry přede mnou a vůbec neměl páru,že tam jsem.Nevím,jak to fungovalo ve hře bez módu,ale s Complete 2009 se dá hrát stealth velice slušně.Jinak včera jsem šel to podzemí pod Agropromem.Pamatoval jsem si,co mě tam čeká,ale stejně mě mrazilo v zádech.Už jenom to otáčející se vrzající červený světlo je prostě hustý.Správný zvuky jsou zkrátka polovina herního zážitku.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Mám problém s touto hrou. Koupil jsem si ji na steamu a za žádnou cenu si nechce uložit nastavení ani savy z hry. UAC na Vistě by byl vypnutý. Nevíte někdo co s tím?
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tak jsem to před pár dny začal taky hrát, ted jsem akorát u vlezu do podzemí Agropromu, takže večer bude zábava :)
Jak se dá zvětšit nosnost báglu? 60kg je kua málo když tahám pár kvérů...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“