ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Kolik stream procesorů (SP) bude RV870 obsahovat?

Anketa končí za čtv 10. zář 2009, 22:38

Méně než 1200 SP
1
1%
1200 SP
8
9%
1280 SP
5
6%
1600 SP
31
36%
Více jak 1600 SP
19
22%
Je mi to fuk
21
25%

Celkem hlasů: 85
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Příspěvek od Krteq »

Něco málo o ATi EYEFINITY:

Logo
Obrázek
ATI Eyefinity technology is something pretty cool that will be available the upcoming Radeon HD 5800 series. It allows you to extend your game view across 3 displays like the Matrox TripleHead2Go except that it gonna be much more powerful. That's over 12 megapixels at 2560 x 1600 resolution for the ultimate gaming experience....

This card sports a 2nd gen TeraScale engine that delivers more than 2 teraFLOPS of processing power. With so much power pack inside, it supports a new anisotropic filtering method too...
Viz.: VR-Zone

"New anisotropic filtering method" ??? Že by konečně Angle Independent Anisotropic Filtering?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Krteq píše:"New anisotropic filtering method" ??? Že by konečně Angle Independent Anisotropic Filtering?
To by mě ani moc nebralo. Nebyly by tam totiž žádný reálný rozdíly v kvalitě. U AF je jen podstatný, aby se to v testerech neprojevovalo jako ta hvězda, což znamená AF 16x při některých úhlech a AF 2x při jiných, což samozřejmě viditelné je. Ale když už je to jako na R5xx/R6xx/R7xx/G8x/G9x/GT2xx, tak fakt není možné pozorovat, jestli je na jedné hraně jednoho kamenu AF 8,5x nebo 8,7x... zvlášť když mnoho her má pro různé karty různě nastavený texture LOD, což dělá řádově mnohem větší rozdíly.

To by mi spíš přišlo přínosnější, kdyby ATi do CCC přidala tlačítko "hlásit grafickou kartu jako GeForce"... Alespoň by hry, na nichž se nVidia podílela a kde - jakmile zadetekují hardware ATi - sníží kvalitu obrazu, vypadaly jak mají a nemuselo by se k jejich oblbování používat 3D Analyze, aby člověk mohl hrát hru v plné kvalitě.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

To by bylo velmi velmi zajimave tlacitko, mozna bychom byli u nekolika her hodne prekvapeni. Da se o tom snizovani kvality obrazu u nonNVIDIA karet nekde neco precist? Pokud je nekde jen ta nejmensi zminka, hned bych o tom na svem webu napsal. Nesnasim vyjebavky (TWIMTBP beru jako jednu z nich dodnes - buh vi co se v nem kuchti za srajdy), a NVIDIA si zaslouzi na hlavu vysypat vsechno smeti co lze.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sem to nepatří, pošlu SZ (copy/paste) :-)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Krteq píše:Něco málo o ATi EYEFINITY:
hezký, ale z herního hlediska imho pro ještě míň lidí než multi-gpu, pokud na to ale kouknu z bussines pohledu, pak jasná výhra, pro programování/cad/... jsou tři monitory nejlepší
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Klasika u ATI, zase vymýšlejí "revoluční" věci, které imho nejspíš nikdo používat nebude, nebo dřív nebo později zapadne do propadliště dějin.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Revoluční mi to nepřijde, ale přínosné ano. Není až tak málo lidí, kteří používají dva displeje, a pokud si chtějí připojit televizi (ať již LCD nebo plasmu), musejí jednu z ploch kopírovat, takže o ní de facto přijdou. Implementace třetího výstupu (ať již formou třetí display pipeline, nebo nějakého programovatelného bloku) nebude stát víc, než pár mm² jádra (věřil bych, že pod 1mm²).

Takže to rozhodně do propadliště dějin nezapadne. Připadá mi to přínosnější, než podpora nějakých 3D brýlí, které použitelně fungují se dvěma LCD panely, z nichž se jeden ani ve střední Evropě neprodává.
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DukeNukemCZ »

no-X píše:Revoluční mi to nepřijde, ale přínosné ano. Není až tak málo lidí, kteří používají dva displeje, a pokud si chtějí připojit televizi (ať již LCD nebo plasmu), musejí jednu z ploch kopírovat, takže o ní de facto přijdou. Implementace třetího výstupu (ať již formou třetí display pipeline, nebo nějakého programovatelného bloku) nebude stát víc, než pár mm² jádra (věřil bych, že pod 1mm²).

Takže to rozhodně do propadliště dějin nezapadne. Připadá mi to přínosnější, než podpora nějakých 3D brýlí, které použitelně fungují se dvěma LCD panely, z nichž se jeden ani ve střední Evropě neprodává.
presne dneska sem se o tom bavil s programatorem ten mel podobnej nazor na tuhle featuru jako tady strejc nad tebou ale me se to docela hodi mam 2 HDTV a 2 displaye a pokud nebudu muset jako idiot prendavat kabely aby jsem tam jeste mohl hodit tu Full HDTV nadobro tak to je jedine +
ale chapu ze tady asi tolik lidi neni co by to vyuzilo.
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
flyer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flyer »

Taky souhlas, kreslím v CAD aplikacích a je to výhoda.
Q6600, DFI Lanparty ICFX3200-T2R/G, GEIL Black Dragon 8GB DDR2 800MHz CL4, Radeon 4870 512MB, WD 80GB+160GB+500GB, Benq E2200HDA
PhenomII_X4_955, ASUS M4A785TD-V EVO, Zeppelin 4GB DDR3 1600MHz CL9, GTX260 896MB, WD 500GB, Acer X243H
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Již teď používám 24/7 dva displeje (24", 19"). Dva displeje opravdu nestačí.

Když skládám hudbu, na levém LCD mám "rack", a na pravém mám sequencer a loop editor. Možnost zapojit třetí LCD co mám ve sklepě (19") zde využiju určitě, sequencer budu moci mít na 24", a loop editor na další 19".

Když programuju weby, na jednom LCD ALT+TABuju zdroják/Photoshop, a na druhém ALT+TABuju prohlížeč/Total Commandera. Třetí monitor mi pomůže od nejčastějšího ALT+TABování na pravém displeji, když prohlížeč bude mít vlastní LCD, a total commander také.

Když programuju v C#, což teď dělám asi nejčastěji, tak nalevo mám Visual Studio, napravo ALT+TABuju Google/IM komunikátor s kolegou/wmplayera a nějakou tu havěť. I zde mi třetí panel pomůže, na jednom bude Visual Studio, na druhém google, na třetím IM a havěť.

Eyefinity bude pro mne hlavním důvodem ke koupi nového Radeonu. Na hry mi už stačí IGP, ale možnost pracovat v prostředí tří monitorů je jednoduše AMAZING.
richie08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od richie08 »

I z herního hlediska je výstup pro 3 monitory využitělná a smysluplná věc. Rozhodně použitelnější než výstup jen na 2 monitory. Pro různé simulátory a tedy přiblížení pocitu z výhledu jako z reálného kokpitu netřeba zdůrazňovat všem co se podobným věcem věnují. Zde by šlo i krásně a bez režie využít 3 karty v Crossfire.

Jinak bych rozhodně nepodceňoval 3D zobrazování. Důvodem je, že je v tom jasná budoucnost. Vždyť dnes se už některé filmy začínají točit ve "3D stereu". Zatím pro IMAX, ale i v budoucích kodecích pro Blueray se s tímto počítá. A v herním průmyslu je to úplně to samé. Navíc nVidia si v minulosti vybudovala silnou 3D stereo komunitu, kterou si dost naštvala zastavením vývoje těchto ovladačů s příchodem G80. Teď , když už konečně se zase věnuje 3D stereu, tak ho zase pro změnu likviduje vlastním HW a různými omezeními. Škoda, že Ati tenhle malý kus trhu ignoruje, protože tento v budoucnu určitě poroste a dvoučipové Crossfire zde má určitě největší využitelnost (účinnost 100%). Navíc když se nejedná o nijak složitou implementaci, tak 3x škoda :(
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mně jen přijde, že je škoda, že vypustili S-VHS konektor... Ještě před nedávnem byla většina kvalitních televizorů analogová, takže lidé, kteří si pouštějí filmy na TV, budou mít problém. Kdyby S-VHS osadili místo HDMI, které lze vytahnout i redukcí - nebo kdyby do horní pozice dali 2x DVI + SVHS (jako na dnešních kartách) a do spodní HDMI + DP, mohli být spokojení všichni.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

hore HDMI HDMI DP/HDMI
dole S-Video a este by zostalo viac miesta na vyfuk
v tejto dobe ma aj tak uz minimum LCD VGA vstup
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

JJ, fakt málo, řekl bych asi tak maximálně 80%. :roll:

EDIT k tve odpovedi nize: fakt minimum? Ja mam VGA only dve ze tri LCD. Tady v praci mam DELLa tez VGA only, a dalsich 7 pater open spacu je na tom stejne.

Jen na 'nove' 24" mam DVI. Vzdy kupuju low end, podle mne to tak dela vetsina lidi... A vetsina lidi si nechava stare LCD dokud jede nebo dokud muze.
Naposledy upravil(a) Robin_CG dne pát 28. srp 2009, 14:01, celkem upraveno 1 x.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

v tejto dobe ma minimum LCD len VGA vstup :oops:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

ale pani, diskutujete jak keby neexistovala redukcia 8-)
"Real power can't be given. It must be taken."
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To sice existují, ale problém nastává pokud máš dva a více monitorů s pouze VGA vstupy. Všechny výstupy o kterých je tu řeč jsou totiž digitální (HDMI, DisplayPort) s vyjímkou DVI-I (analog + digital) -> možnost připojení pouze jednoho panelu s analogovým vstupem :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me analog nijak chybet nebude nepozivam ho uz od doby meho prvniho LCD panelu NEOVO 19" ktery uz tehda mel DVI a to je tomu tak 6 let
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Pokud je tato zpráva alespoň z části pravdivá, ATi se povedlo pro novou sérii 5XX0 připravit tu nejlepší půdu pod nohama.

http://www.fudzilla.com/content/view/15261/1/
http://jonpeddie.com/press-releases/det ... graphics-/
According to a recent report by Jon Peddie Research, the AIB market is stabilizing. It seems it has bottomed out, and that it is starting to recover.
...
But as prices settled out and AMD got its RV770 GPU (and subsequent derivatives RV730, RV790, RV740) in place across the Radeon line-up, the company did finally see a meaningful tick up in market position. JPR’s tabulations show AMD’s unit share rising from 31% in the first quarter to 35% in Q2’09, with Nvidia declining four points to 64%.
Ale NVIDIA stále prodává dvakrát více, uvidíme co s tím udělá nová série a Windows 7. A Eyefinity!!

EDIT:
According to Donanimhaber.com, ATi Radeon HD 5870 (Code Name: Cypress XT) will be cheaper than GeForce GTX 285 and will come with $299.
http://www.donanimhaber.com/ATi_HD_5870 ... -15397.htm

EDIT2 2 Krteq: Prvni zprava se tu objevit nemohla, byla vydana vcera v noci. Za druhou se omlouvam, slidim tu teprve tri tejdny a navic jsem mega sklerous.
Naposledy upravil(a) Robin_CG dne pát 28. srp 2009, 15:31, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Obě zprávy se tu už objevili. Jak už jsem psal nahoře, před tím než něco postnete, projděte si vlákno nebo aspoň pár předchozích příspěvků :evil:
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“