Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
Moderátor: Loki5567
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
a co znamená rtm? 
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
RTM = Release To Manufacturing ... aneb, hotovo.Václav Sedlář píše:a co znamená rtm?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jenom hlásim, že ve Win7 64-bit mi nefungovala karta Xonar DS 7.1, kterou tu mám na recenzi. Ačkoliv na netu jsou oficiální drivery přesně pro tento systém, při instalaci to napíše "insert your asus card", takže jí systém nejspíš ani nevidí. Jestli je problém u Asusu nebo Microsoftu nevim, dal jsem si zpátky XP, tam to maká v pohodě.
- tst
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je to divny...nevidim duvod, proc by nemel fungovat i ten DS, kdyz jsou na nej primo drivery uz pro Win7...kazdopadne me proste nesel, zkousel jsem to nekolikrat...mozna je to prilis nova karta a nemaji to prochytane a nebo jsem mel nejakou blbou verzi Win7...ale moje zvukovka fungovala...ackoliv i tam se dely divne veci - najednou, z niceho nic se v nastavenich zvuku sam zvolil jako hlavni vystup S/PDIF, zvuk zmizel a nedalo se to nijak prepnout do analogu, ani pres hlavni kontrolni panel E-MU patchmix, kde byl zvolen analog out...pro me zatim nepouzitelny system...
- CyberDeath
- Začátečník

Jindy : To je divne ... RC nebo RTM ? , Protoze v RTM jiz bylo sposta chyb z RC vychytane ... napada me mel si ovladace primo od MS nebo si instaloval svoje ? pokud svoje nezkousel si ruzne verze treba i strasi betu porpipade starsi verze urcene pro Vista 64 ?
Ono jde oto ze par zmen v systemu Win 7 oproti Vista je a zatimco ovladace pro Win Vista jedou OK tak ovladace urcene primo pro Win 7 nemusi z duvodu pridani nekterych funkci nebo vychystavek ktere novy system umoznuje.
Ono jde oto ze par zmen v systemu Win 7 oproti Vista je a zatimco ovladace pro Win Vista jedou OK tak ovladace urcene primo pro Win 7 nemusi z duvodu pridani nekterych funkci nebo vychystavek ktere novy system umoznuje.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
CyberDeath: je to nejaka verze 7600 a x dalsich cisel, nicmene oznacena jako RTM...urcite to neni nejaka ta 7100 nebo 7300 nebo co...ja to jen chtel zkusit, polozil se mi harddisk, tak jsem si rikal, ze na novej kopnu rovnou Win7 RTM...ale proste radsi jsem dal zpet XP, protoze musim delat testy zvukovky, ktera pod tim nesla...
nezkousel jsem na ni drivery pro Vista, chtel jsem, ale uz jsem na to nemel naladu...mozna by to slo, jelikoz moje E-MU karta makala ve Win7 prave jen s Vista drivery, jine totiz nema...
kaslu na to, pockam az ten system uzraje, zatim mi to neprislo ultra spolehlive, hlavne v tom zvuku to delalo divne veci, co v XP nedela, trochu chaos jako Vista...mozna to ale jen ty moje tri/ctyri zvukovky nepobralo, ja nevim, ale XP to zvlada...
nezkousel jsem na ni drivery pro Vista, chtel jsem, ale uz jsem na to nemel naladu...mozna by to slo, jelikoz moje E-MU karta makala ve Win7 prave jen s Vista drivery, jine totiz nema...
kaslu na to, pockam az ten system uzraje, zatim mi to neprislo ultra spolehlive, hlavne v tom zvuku to delalo divne veci, co v XP nedela, trochu chaos jako Vista...mozna to ale jen ty moje tri/ctyri zvukovky nepobralo, ja nevim, ale XP to zvlada...
- Thargas
- Nováček

-
Mám celkem divnej problém. Normálně nainstaluju Win7 64bit a všechno šlape do doby než nainstaluju drivery na Xonar DX...už jsem vyzkoušel všechny možnosti,jak pro Win7 tak pro Visty a nic,problém je v tom že zvuk jede,ale Wokna nereagujou na některý pokyny. Např nejde vůbec spustit Explorer,nejdou spustit ovládací panely atd,není problém s UAC,prostě kliknu a HDD ani neblikne,ostatní věci fungujou normálně. integrovanou zvukovku mám deaktivovanou v BIOSU.
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
to uz je dost stary tema, od buildu 7137 to nefunguje. staci nainstalovat driver pres spravce zarizeni pres inf soubor, v tom pripade nebudes mit control panel, a nebo pokud si to nainstaloval normalne, tak povypinat 2 procesy - hsmgr a hsmgr64 a melo by to bezet tez i s control panelemThargas píše:...
- Thargas
- Nováček

-
A to to budu muset vypínat pokaždé? Control panel oželím..nebo počkám na nový ovladače...
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
ne sou to asi sluzby, tak to vypnes v services.msc, ale ja jedu normalne pres inf soubor bez control panelu, dokud to nevyjde vporadku ty ovladace. funguje to vpohode
- Thargas
- Nováček

-
- Thargas
- Nováček

-
Tak nějak ale nemůžu rozchodit zadní repráky....pomocí woken
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
tak dnes večer si asi nainstaluju ty w7 rc, ale ještě by mě zajímalo, jestli tam budou fungovat kodeky- Codec pack all in 1?Používám je už dlouho a jsem s nima spokojen...
- zombux
- Odborník PCT

Codec pack all in 1 je už víc než 3 roky stará záležitost. pro Windows XP a Vista doporučuju Vista Codec Pack, pro Windows 7 doporučuju Windows 7 Codecs (obojí do stejného autora - shark007.net)
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
vím, že jsou staré, ale nikdy s nimi nebyl problém a nezasírají systém...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to bych netvrdil. Ja s prechodem na Vistu presel na VCP a mam klid... All in One byl takovej "zvlastni"Václav Sedlář píše:....nezasírají systém...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
ok, zkusím...mám totiž zkušenost s k-lite codec pack, a ty už nikdy...
- zombux
- Odborník PCT

jasně, já netvrdím že jsou špatné, ale od vydání poslední verze se objevilo "pár" nových formátů, a je fajn přehrávat i ty - proto je lepší mít nějaký aktuální balík kodeků. VCP dávám všude, i do zákaznických počítačů, a vše funguje k plné spokojenosti.Václav Sedlář píše:vím, že jsou staré, ale nikdy s nimi nebyl problém a nezasírají systém...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
OK, už stahuju Windows 7 Codecs...