mohl bych poprosit o pomoc?
1) nějakou dobu se snažím vybrat vodníka pro svůj i7 920, časem bych jej rád měl přetaktovaný k 4Ghz, spíše méně, on už celý PC není nejlepší high-end, takže potřebuje doping. Pokud teploty dovolý, napojit do stejného okruhu v budoucnu i northbridge + southbridge (ale to spíše pro okrasu, co vím tak mb UD5 prý chladí tato místa dobře).
O bloku pro starou GTX 280 ani neuvažuji, je to žravé monstrum a kupovat na ni full-cover za 2 500,- mi připadne drahé a zbytečné, zvláště když tu mám za chvíly GTX 300 sérii. O chlazení disků druhým okruhem neuvažuji, přeci jen, mám strach o data a 2x80mm to zepředu pěkně ofukuje). RAM 1866 od OCZ- mají heat-pipové pasivy, výměna za vodu snad nebude nutná, pokud nebudou oc - je to správně?
2) přehlednější list komponent:
i7 920 (socket 1366)
EX58 UD5
DDR3 1866, 3x2GB
GTX 280
middle tower
(nevím jestli to bude užitečné info, spíše ne: 720W, 2x500 Gb 7200/s).
3) přibližné přání vodníka:
Blok na CPU:
a) pokud bude slabší čerpadlo (Einhaim 500l/h), tak s malým odporem samozřejmě (což je však nepravděpodobné, vzhledem k výběru čerpadla).
b) když poradíte lepší pumpu, tam jsem pokukoval po Stixionu-I 300 s tryskou, ale nevím jak to bude s kompatabilitou socketu).
c) nechci nějaký shit, ale na blok za 2500,- holt nemám
Čerpadlo:
Rád bych silnější, než jen 400/500 litrová za 1000,-, dle uživatelů jsou taková čerpadla nevhodná a slabá ale zase s rozumem, myslím že 1500l/h Laing D5 je trochu přehnané jen pro CPU, nehledě na cenu 2 700,-. Řekněmě někde tak mezi 750-1000l/h, při cěně do 2000. (Např, pokud navrhnete "připlať si 100-200 a máš 1200l/h, tak do toho půjdu a do okruhu zapojím ještě něco navíc).
Radiátor:
V nejlepším případě 360mm, vždyť druhý se může na Y spojky dát kdykoliv
Expanzka:
Nic extra, myslím že nepotřebuji drahé 50cm válce, postačí i menší krabička na odvzdušňování a doplňování destilky. Prosil bych z plexi, hliník v okruhu za žádnou cenu nechci!
Hadice, fitinky, co zbylo:
Je pravda že čím větší hadice tím lépe? Důležitá je shoda s výkonem čerpadla, průtokem bloků atd? Obarvovat vodu nehodlám, chci aby se mi nic neucpalo a vše vydrželo co nejdéle. Možností jsou UV aktivní silikony - jenže při použití jistých bezpečnostních závitů/úchytek nebo čeho se prý lámou, rozkrajují tudíž odpařování vody je to poslední co by mi na nich vadilo... četl jsem tu něco o laboratorních hadicích, kvalita ale prý drahé, kolik vlastně stojí? (1000 za hadice nedám, zapomeňte
Uchycení, propojení atd atd,.......rád bych co nejbezpečnější fitinky/rychlospojky ale s ohledem na průtok.
Monitoring neuvažuji, možná základní, pomocí vrtulky v hadici
Konečně, viděl bych to tak v rozmezí 4000-5000,- (nižší cena vítána
Jetli je to duplicitní téma tak se omlouvám, fórum máte rozlehlé, místy až 61 stránek na téma, hodně se toho dá přehlédnout.