HP Compaq 6730s - chyba klávesnice

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
P&UL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HP Compaq 6730s - chyba klávesnice

Příspěvek od P&UL »

Zdravím,

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

tento notebook mi dnes přišel. Začal jsem hned instalovat software. Když už jsem vše bez problému nainstaloval najednou přestaly na klávesnici fungovat písmena A, S, D, F. Všechny ostatní písmena fungují bez problému. Když nepomohl ani restart zkusil jsem, jestli budou klávesy fungovat třeba v DOSu (napadlo mě, že jsem něco pokazil ve windowsech), ale tam taky nefungovaly. Asi po pul hodině jsem znovu zkusil zapnout notebook a klávesy záhadně opět fungovaly. Doufal jsem, že problém už je pryč nadobro, ale po chvilce opět přestali fungovat.
Vidím to na reklamaci, ale notebook potřebuju nutně mít do poloviny září doma.
Pokud existuje nějaké rychlejší řešení, prosím poraďtě.
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 @4,0GHz, Základní deska: Asus P5Q Deluxe, Paměť: A-Data Vitesta EE 4GB (2x2GB) 800MHz+, Grafická karta: Gainward ATi Radeon HD4850 Golden Sample 512MB, Pevný disk: Western Digital Claviar 320GB AAKS, Repro: Logitech X-230, Monitor: Acer 17" LCD, Klávesnice: Genius KB-29e, Myš: Genius ERGO 300, OS: Windows Vista Home Premium 64Bit, Nejlepší hry: Parkan 2, Supreme Commander, Lineage2.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HP Compaq 6730s - chyba klávesnice

Příspěvek od OndraSter »

Klávesnice je v self-repair-cosi, takže jí klidně vyndej a zkontroluj konektor/samotnou desku. Možná tam je problém v tom, že asdf jsou na kraji a je tam nějaký horší spoj, což při zahřátém CPU způsobuje problémy.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
P&UL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P&UL »

Díky za radu, to by mohlo pomoct, ale nějak nemůžu sundat klávesnici. Našel jsem si na netu návod. Odšroubuju dva šroubky a pak musím odcvaknout 3 záchyty (jsou nad esc, f8, delete). Ale vůbec nevím jak to udělat a nechci poškodit plast kterým to drží. Špejle je moc křehká a šroubovákem to poškrábu. Pokud tu má někdo podobný notebook a ví jak to oddělat, tak prosím ať se vyjádří.
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 @4,0GHz, Základní deska: Asus P5Q Deluxe, Paměť: A-Data Vitesta EE 4GB (2x2GB) 800MHz+, Grafická karta: Gainward ATi Radeon HD4850 Golden Sample 512MB, Pevný disk: Western Digital Claviar 320GB AAKS, Repro: Logitech X-230, Monitor: Acer 17" LCD, Klávesnice: Genius KB-29e, Myš: Genius ERGO 300, OS: Windows Vista Home Premium 64Bit, Nejlepší hry: Parkan 2, Supreme Commander, Lineage2.
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

Když mi ty záchyty vyfotíš, možná ti poradím. V servisu HP jsem rozebíral jen pár notebooků, tak třeba budu mít zrovna s tím tvým zkušenosti. Pravda ale je, že ony ty záchyty jsou poměrně lehce oddělatelné, většinou se to jen odcvakne, či něco takového. Každopádně nevím, jaké přesně záchyty jsou na tomhle notebooku, proto ta fotka :-).
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Pokud to je jako u 6715b, tak musíš ty plastové úchyty jakoby poposunout dolů (ne dolů jako do základní desky, ale dolů jako ke klávesám 1, 7 atd)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

P&UL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P&UL »

Ty uchyty tam vypadaji takto (vyfocen ten pod esc):
Obrázek

Podle me to takto nepujde :/ a musim vytahnout ten plast nad tim, pak ji uz vytahnu jednoduse.. Jenza tak odcvaknout ten plast mi taky nejde, mozna bych ho vytahl, kdybych odsrouboval 3 sroubky pod baterkou. Tady na tomto PDFku:
http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/doc ... 970003.pdf
je neco takoveho videt na strane 124.

Bojim se ale o zaruku, co kdyz tu klavesnici sundam, ale nic s konektorem nebude, tak ja jim to vratim, oni poznaj podle hlavicek sroubku, ze jsem se v nem hrabal. To se pak budu moct jit s tim notebookem maximalne klouzat :(
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

hmm, tak to nevypadá, že by se to mělo dát odcvaknout z téhle pozice, musíš odklopit i ten plast nad tím. Z téhle pozice to půjde vážně špatně a pokud to už uděláš, nechci ani vidět, jak to tam dáváš zpět. Mimochodem podle hlaviček šroubků se nepozná nic, je to irelevantní faktor, pokud ty šroubky třeba nezničíš... Ani ty modré a červené barvy na šroubcích není nic, co by se týkalo záruky, to je jen, aby tam ten šroubek držel pevněji.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
P&UL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P&UL »

A co kdyz tam nekde bude plomba, ktere si nevsimnu a omylem ji poskodim ? :|
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

V tom případě záruku samozřejmě ztratíš... Ale pamatuj, že plomba musí být na viditelné straně tak, aby technik viděl, jestli už roztrhnutá je, nebo není, takže stačí jen koukat. Navíc, ještě jsem neviděl plombu někde pod klávesnicí, vždyť tam je největší teplo od procesoru a HDD a dávat tam nějaký papírek asi není ten nejlepší nápad (nehledě na to, že by mohla odpadnout, zadrhnout třeba větráček a je zle). Většinou jsem viděl plomby přímo na šroubcích, jinde snad ne.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Tak se omlouvám, v 6830s už mají nový příchytný mechanismus.

Ohledně šroubků by mít žádné řeči neměli, teď Compaqy opravují v Plzni, já jsem z mého vytahal půlku šroubků (když mi nešlo sundat poprvé klávesnici, manuály nečtu, upgradoval jsem na 4GB RAM a 320GB disk), několikrát jsem si půjčoval mechaniku atd a nikdo nic neříkal a reklamace byla za 11 dní vyřízená a notebook doma s novým displejem. A nikde žádný štítek "Warranty void" nebyl.

PS: A co se týče štítků "Warranty void if seal broken" apod, tak mám takové tušení, že se nemají o co opřít u nás v zákonech. Ale to bych jen tipoval.

balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

Zlaté NC6400... Tam se to dalo udělat prstem a bylo vymalováno :-).
P&UL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P&UL »

Tak bohuzel to asi budu muset poslat.. Protoze ta klavesnice je prilepena :evil: , plast se mi povedlo oddelat, kupodivu stacilo oddelat 5 sroubku a ten plast sel dolu celkem dobre, kdyz uz jsem si rikal, ze tu klavesnici proste vyklopim, zjistil jsem, ze je ze spodu prilepena (ne, sroubky to urcite nedrzi, ty dva pod notebookem oznacene obrazkem klavesnice jsem odmontoval). Kdybych tu klavesnici nasilim oddelal, tak by technik urcite poznal, ze se s tou klavesnici manipulovalo. Skoda no..
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

Přilepená klávesnice?? To jsem ještě neviděl :-D. To je hezké, pak je asi vážně jediná cesta poslat to do servisu, to už bych asi nepokoušel ani já. Ne, že bych se bál ztráty záruky, spíše toho, jestli ono "lepidlo" nemá nějaký svůj účel, či něco takového. Inu, hodně štěstí, já jsem měl HPčko opraveno do druhého dne, takže pokud to budeš muset posílat poštou, tak asi do týdne bys to mohl mít doma.
P&UL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P&UL »

Jj, právě toho jsem se taky bál. Tak jestli příjde do týdne, tak to bude v pohodě :). Zítra ho odešlu.

Všem děkuju za pomoc :).
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“