Napsal sem ti do soukrome zpravyM-Kk83 píše:tak přesně tenhle procesor mám už nějaký pátek dřív sem měl desku gigabyte p35-ds3 na ní v pohodě běžel na 3,33Ghz teď mam ep45-ud3p a běží bez problémů na 3,6Ghz akorát víc hřeje
takže pokud chceš poradit s nastavením biosu (koukám že je stejný jako u té p35-ds3) stačí napsat
Taktovani intel c2d e6750 2.66
- x_h_n
- Nováček

-
Re: Taktovani intel c2d e6750 2.66
- x_h_n
- Nováček

-
tak dekuji vsem za snahu ale je to nejspise kuli prehrivani desky
- Lokomotiva
- Začátečník

Co je kvůli přehřívání desky?
Nechceš zlepšit její chlazení, nebo chlazení v celé skříni?
- x_h_n
- Nováček

-
staci jen trochu hnout frekvenci a pri ulozeni a nacitani se to resetne a hodi to default jako kdyzs fsb hnu o nakou 1 ci 2 jednotky tak to nabehne ale vic nic a ani voltaz a proste nic nepomahaLokomotiva píše:Co je kvůli přehřívání desky?
- Milanese
- Nováček

-
Doska sa nezvykne nejak prehrievať,tam by nemal byť problém.To že skoro nemôžeš pohnúť s freq bude niekde inde.Skús si zavolať nejakého kamoša určite poznáš niekoho kto to robí...takto môžeme vymýšľať všeličo a pretaktovať aj o kúsok sa ti nepodarí
- Lokomotiva
- Začátečník

Co jsi v BIOSu přenastavil? Kromě té frekvence. Můžeš postnout screen BIOSu?x_h_n píše: staci jen trochu hnout frekvenci a pri ulozeni a nacitani se to resetne a hodi to default jako kdyzs fsb hnu o nakou 1 ci 2 jednotky tak to nabehne ale vic nic a ani voltaz a proste nic nepomaha
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To vypadá stejně jako můj problém v jiném threadu, kde jsem nemohl naprosto taktovat na Strikeru E8400. Jak jsem cokoliv změnil, byl okamžitě problém se stabilitou, nebo PC vůbec nestartoval. Deska je nyní na reklamaci. Asi to bude stejný problém.
- WerK
- Začátečník

-
Zkusil bych flashnout nejnovejsi verzi BIOSu, tyhle gb desky umi flashovat i z flashdisku, osobne mam vyzkouseno na GA-P35-DS3L
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já měl ten problém na desce od Asusu (Streiker Extreme) a BIOSy jsme zkoušel asi 3 poslední a stále stejný výsledek. A systém byl čím dál nestabilnější, vše jsem vyloučil, tak nakonec šla deska na reklamaci. A je tam do dnes.
- cotync
- Nováček

-
Tak se taky pridavam:
Mam desku Gigabyte GA-EP45-DS3R a CPU e8400 a staci hnout s FSB z 333mhz na pouhych 340mhz a pocitac je totalne nestabilni, po zapnuti se pc 2x restartuje a v biosu se nastavi opet default. Myslim ze zvyseni FSB o pouhych 7mhz nemuze met zadny vliv na voltage ci ramky. Tkze bud se jedna o problem Biosu (neco spatne nastavene) nebo je poskozena zakladni deska.
Mam desku Gigabyte GA-EP45-DS3R a CPU e8400 a staci hnout s FSB z 333mhz na pouhych 340mhz a pocitac je totalne nestabilni, po zapnuti se pc 2x restartuje a v biosu se nastavi opet default. Myslim ze zvyseni FSB o pouhych 7mhz nemuze met zadny vliv na voltage ci ramky. Tkze bud se jedna o problem Biosu (neco spatne nastavene) nebo je poskozena zakladni deska.
- Blue Storm
- Odborník PCT

2cotync:zkus flashnout nejnovější BIOS...něco podobného mi dělala EP45-UD3R se starším BIOSem, že při zvýšení frekvence o jedinný MHz přes SetFSB, se systém okamžitě sekl a po naflashování nového BIOSu už to šlo v pohodě
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Lokomotiva
- Začátečník

To nemůže být deskou - jaký máš BIOS - verzi?cotync píše: Mam desku Gigabyte GA-EP45-DS3R a CPU e8400 a staci hnout s FSB z 333mhz na pouhych 340mhz a pocitac je totalne nestabilni, po zapnuti se pc 2x restartuje a v biosu se nastavi opet default. Myslim ze zvyseni FSB o pouhych 7mhz nemuze met zadny vliv na voltage ci ramky. Tkze bud se jedna o problem Biosu (neco spatne nastavene) nebo je poskozena zakladni deska.
[/b]
Jaké paměti?
Jaký chladič procesoru?
Jaké chlazení ve skříni?
Jakou GK a zdroj?
Minulý týden jsem nastavila na stejné desce u 8400 FSB 450 MHz (paměti 900 MHz) a OCCT běžel přes noc bez chyb.
Ten důvod prostě musí být v něčem co neuvádíš.
- cotync
- Nováček

-
1) Verzi biosu mám F6Lokomotiva píše: To nemůže být deskou - jaký máš BIOS - verzi?
Jaké paměti?
Jaký chladič procesoru?
Jaké chlazení ve skříni?
Jakou GK a zdroj?
Minulý týden jsem nastavila na stejné desce u 8400 FSB 450 MHz (paměti 900 MHz) a OCCT běžel přes noc bez chyb.
Ten důvod prostě musí být v něčem co neuvádíš.
2) Chladič CPU: Scythe Ninja 2 + Ventilator
3) Mam tam 2 vetraky (bohuzel je ta skrin tak narvana, ze tam vzduch moc neproudi)
4) GPU: Ati HD4850 + AC Twin turbo
5) RAM: 3x 1GB Patriot 800Mhz DDR2
6) Zdroj: CORSAIR HX520

---------------
Myslim ze by to mohlo byt taky (krome vadne desky, nebo biosu) v prehratem cipsetu ZD, cetl sem na jednom foru ze tato deska hodne topi a pri vysoke teplote se neda taktovat (zkousel sem dat na chladic cipsetu prst a dyl jak 7s ho tam neudrzim, tkze ta teplota asi bude hodne vysoka). Bohuzel nevim jak ho zchladit ......
- Lokomotiva
- Začátečník

Myslím, že bys měl mít aspoň F9 - ty opravy zacházení s pamětmi mezi tvojí verzí a uvedenou by mohly pomoct - i co se týče teploty severního můstku.
Pokud je chladič horký (odhadem přes 60 st.C - podle toho, co uvádíš) - je to hodně.
Máš ve skříni vzadu pod zdrojem ventilátor na odsávání teplého vzduchu ze skříně?
Pokud ne: Můžeš na chipset foukat třeba dalším ventilátorem z bočnice?
3x1GB není nejšťastnější řešení pro taktování - zkus 2x1GB - pokud to bude změna v chování, jsme na dobré cestě.
EDIT: ta deska, kterou jsem uváděla, byla UD3R a ne DS3R - pardon.
Pokud je chladič horký (odhadem přes 60 st.C - podle toho, co uvádíš) - je to hodně.
Máš ve skříni vzadu pod zdrojem ventilátor na odsávání teplého vzduchu ze skříně?
Pokud ne: Můžeš na chipset foukat třeba dalším ventilátorem z bočnice?
3x1GB není nejšťastnější řešení pro taktování - zkus 2x1GB - pokud to bude změna v chování, jsme na dobré cestě.
EDIT: ta deska, kterou jsem uváděla, byla UD3R a ne DS3R - pardon.
- x_h_n
- Nováček

-
delsi dobu sem tu nebyl pac vubec nebyl cas ja mam bios fleshlej na f5 je to nejnovejsi verze co sem nasel na strankach gigabytu k me desce