Který z těchto notebooků?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kakao
Začátečník
Začátečník

Který z těchto notebooků?

Příspěvek od kakao »

První kandidát je Asus http://www.alza.cz/asus-x58le-d132808.htm
má u mně výhodu v tom,že Asus je podle mně hodně dobrá značka.Ale zase je těžší než HP a Lenovo

Druhý kandidát je HP http://www.alza.cz/hp-compaq-610-d126768.htm
Ten má zase výhodu Většího disku,lepší DVD,menší hmotnost a nejhezčí design ze všech.Ale má nevýhodu v tom,že má pouze 2GB RAM.

Poslední kandidát je Lenovo http://www.alza.cz/lenovo-g550-d134760.htm
Má výhody hlavně v tom,že má num,klávesnici,kterou budu hodně využívat.Dále větší disk a nejspíš i grafickou kartu.

EDIT: přidávám druhý Asus http://www.alza.cz/asus-k50ij-d133623.htm

Na něm se mi líbí značka,design,numerická klávesnice a cena.Bohužel je zplastu.

Potřeboval bych poradit při výběru z těchto třech ntb.Bohužel v ostatních parametrech se moc nevyznám.
Budu ho potřebovat hlavně na úkoly do školy,filmy atd. občas nějaká ta hra typu Baldurs gate,Diablo.
balaam
Začátečník
Začátečník

Re: Který z těchto notebooků?

Příspěvek od balaam »

Asus je dobrá značka? Pokud vím, je to defakto to samé, co Acer, akorát Asus přistupuje trošku příznivěji k zákazníkům. Jinak, všechny noťasy, co jsi sem postnul, jsou lowend, ale bral bych si buď HPčko, nebo Lenovo, podle toho, co chceš. HPčko má výkonnější procesor, Lenovo má zas 5 hodin výdrže. Grafická karta není na hry ani v jednom noťasu, ale BG, Diablo a podobné starší pecky ti rozjedou všechny. Úkoly do školy a filmy taky zvládnou všechny. Mimochodem, ty levné HPčka mají problém ten, že se docela brzy (rok a půl - dva roky) můžou vyšoupat kabely od monitoru v pantech, takže často chodí na reklamaci. Co se týče zpracování Lenova, tak to nevím, jak na tom je Ideapad série, sám mám Ideapad S12 a vypadá velmi pevně a bytelně, ale co já vím, jestli za rok, nebo za dva neodejde...
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

Díky...ted semi zúžil výběr na lenovo nebo druhej Asus.
btw jakej je rozdíl mezi lowend a "lepšíma" notasama?Jak se dívám tak na to,že to je ntb tak procesor dobrej,HDD taky,RAM 3GB a 4GB zas takovej rozdíl není.To je jenom v té grafárně?
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

No, vem si třeba thinkpad za 40 tisíc. Můžeš jednoduše vyměnit mechaniku za baterku, nebo přídavný disk, máš tam absolutně skvěle pevné plasty, pevné klouby, dobrou klávesnici, která je voděodolná, máš máš tam možnost dokovací stanice, daleko víc konektorů (třeba ten Ideapad, co jsi postnul nemá 3v1 Card reader slot, ten Asus zas nemá express card slot)... Těch rozdílů je děsně moc. Mimochodem, ten druhý asus je plasťák, pokud noťas budeš přenášet, ten asus moc nevydrží.

Mimochodem, rozdíl, mezi drahým a levným notebookem je hlavně ten, že thinkpad ti vydrží klidně 5 let, kdežto ten Asus těžko (ale samozřejmě záleží, jaké máš štěstí na konkrétní kus)
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

Aha...já ho budu mít čistě na tu školu,takže třeba vůbec nepotřebuju čtečky karet atd.
Ale třeba mamka donesla z práce nějaký IBM kteý před cca 2ma lety stálo 60k a nezdál se mi nějak výjimečný.

btw. to s tím přenášením...znamená to,že se to nehodí ani na přenášení po baráku?
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

Ne, přenášení po baráku určitě vydrží, nevydržel by třeba každý den namačkaný v tašce s učebnicemi na zádech, to by po chvíli snad i odešel :-). Jinak, právě čistě na školu se čtečka karet hodí, u nás, když někdo dotáhne noťas a mě se něco líbí, jen vytáhnu microSD z mobilu, hodím to přes redukci do spolužákova noťasu, natáhnu si to a pak zas zpět do mobilu :-). Naopak teď mám třeba express card slot a nevím, jak ho využít, možná nakonec přecijen koupím to SSD :-).
kakao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kakao »

No,většinou se to dá dokoupit.Bohužel do škly asi nebudu moct tahat ntb,takže tyhle věci nebudu muset řešit :D
LiRa007
Nováček
Nováček

Příspěvek od LiRa007 »

Já osobně bych ti taky doporučoval to Lenovo nebo HP. Já jsem přišel s několika Acer a Asus notebooky různých cenových relací (co mají míznámí atd.) a dost z nich má nějakou vadu, prasklý kryt, vylomený pant, atd. což se u značkových tak často nevidí. Ze značkových mám skuenost pouze s Dell, ale myslím, že zpracováním ne tom budou HP i Lenovo podobně.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“