Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC

Příspěvek od Václav Sedlář »

Tak jsem si ty win 7 rc nainstaloval v noci na můj nb (hp 6735s) a ještě teď vidím rudě...

1)Asi pro mne nejhorší věc je media player 12-šíleně nepřehledný, pořád mi nutí tu blbou knihovnu a navíc přehrává video v jiným okně...Zkoušel jsem tam dát media player 11, ale ten nedokončí instalaci...

Nedá se ten blbej wmp 12 předělat tak, aby se choval jako jeho předchůdce?

2)nefunguje přehrávání dvd filmů v power dvd 9. Jak z dvd, tak dvd na pevném disku...program se spustí, ale nic nedělá (jako bych nevybral soubor pro přehrání...

3)pro mě strašně nepřehledný systém (hlavní panel, oznamovací oblast,ovládací panely a všeobecně nastavení vzhledu,sítě,...)

když jsem přecházel z xp na visty,tak nebyl problém,vše jsem hned našel,vše bylo logicky uspořádaný...

4)rychlost systému-náběh win 7 je o pár sekund (odhad 5) pomalejší, než u win vista
v samotném os je to +- stejný (a to nemám ještě nainstalovaný všechny programy, co běžely po spuštění a na pozadí (např nod, o & o defrag,...)

5)instalace win 7 se mi zdála delší, než vist..

6)nefunguje nápověda (nic to nenajde), ale to je asi tím, že to je rc

Budu si s tím ještě hrát a nainstaluju zbytek mých programů, co jsem tam měl....Dávám tomu os max 2 hodiny a jestli si na něj nezvyknu, tak dávám zpět visty...

P.S.: vše bych tak nějak překousl, ale ten wmp 12 a power dvd mě opravdu vytočily...

P.P.S.: Doufám, že ve finální verzi win 7 jdou u spořiče obrazovky-typ fotografie, nastavit přechody (prolínačky), jako ve win vista (v rc to není)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

WMP je podle mě naprostá zvrácenost už od začátku...na hudbu používám léta Winamp a na nějaké AVI filmy je nejlepší VLC player, ten umí úplně všechno i bez kodeků...

a co se týče PowerDVD, mám několik originálních verzí co byly jako bundle, ale nikdy mě ten program nenadchnul...na DVD jsem si zvyknul používat Nero ShowTime, to je také slušný DVD player a fungoval vždycky všude, také bez kodeků...mě ty codec-packy vždycky akorát udělaly bordel v PC a od té doby, co jsem objevil věci jako VLC, je vůbec nepotřebuji...
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

no vidíš, a mě zase nejvíc (teda do teď) vyhovovaly tyto programy (wmp a pwrdvd)...byly přehledný,rychlý-(pwrdvd jen do verze 7) a stačily...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nojo když tam cpeš programy z roku krále klacka, tak se nemůžeš divit... jinak já doporučuju Foobar2000 na audio, a na video Windows 7 Codecs, k tomu Media Player Classic Home Cinema, a jako pojistku VLC. codec-packy dělají bordel v systému jen některé - takový ACE MEGA HYPER SUPER DUPER CODEC PACK, to je skutečně zvěrstvo :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

foobar je fajn, na audio je kvalitnejsi nez winamp, ale me nikdy nesedlo to jeho gui...
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Windows 7 Codecs mám (na vaše doporučení..)

power dvd 9 se mi nezdá že by byl tak starý...

vlc používám

wmp používám,protože mi až do teď vyhovoval..

P.S.:o ace/k-lite kodecích ani slovo ( před rokem jsem je nainstaloval a za hodinu byly pryč)
JSzu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JSzu »

No K-Lite neni spatny, ale casto doporucovany CCCP, bylo to nejhorsi, co jsem kdy mel. Jinak ted pouzivam VLC, Foobar a WMP s Vista Codecs.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

no a teď mi začal nod 32 hlásit potenciálně nebezpečnou aplikaci-složka s Windows 7 Codecs (nějaký soubor)....
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Hmm, já momentálně používám KMPlayer (a jeho kodeky), jen bylo potřeba přidat do něj ještě kodeky z real playeru, protože mu rmvb soubory dělali problémy, od tý doby jde přehrát snad všechno :roll:
Obrázek
khooca
Nováček
Nováček

Příspěvek od khooca »

Já tuhle kodeks pack mánii opravdu nechápu :-D

Proč zasírat systém, když zde existuje MPC:HC, který:
* je portable, zadarmo, 64bit
* má naprostou většinu potřebných filtrů, pokud chybí, ffdshow ho zastoupí
* umí akcelerovat HD přes GPU
* umí přehrávat DVD vč menu (proč drahý powerdvd)
* má jednoznačně a prokazatelně nejlepší kvalitu přehrávaného HD videa (moje vlastní testování)
Petr Kočandrle
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Zhruba to samé má i KM player + v defaultu pro mě lépe nastavené klávesy a taky přehraje snad vše, má jednoduché zesílení zvuku nad 100%, což se u notebooku hodí, a přehraje snad taky vše, a při posouvaní po videu to rychleji načte obraz, v podstatě okamžitě, kdežto ostatní přehrávače chvilku načítají :P
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Jeste dobrej je i GOM...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

osobne nemám žiadny code pack na win7, wmp prehrá celkom veľa vecí a čo nie nato mám vlc
khooca
Nováček
Nováček

Příspěvek od khooca »

axloth píše:Jeste dobrej je i GOM...
Gom má výbornou kvalitu zobrazení, ale měl jsem s ním nějaké problémy. Už si přesně nevzpomínám, tuším, že to bylo HD+titulky (ale to bych kecal)..
Petr Kočandrle
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Windows 7 RTM Enterprise - 90 denní trial

Pro majitele účtu WindowsLive je ke stažení 90 denní zkušební verze Win7 Enterprise RTM (což je stejné, jako Ultimate - liší se pouze licencí+aktivací na KMS server - v tomto případě KMS MS).

Kód: Vybrat vše

http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx?ITPID=sprblog
:worship:
Naposledy upravil(a) Shit dne stř 2. zář 2009, 13:51, celkem upraveno 1 x.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

khooca : Gom alespon me dela problemy od Vist nahoru (to znamena se zaplym Aerem) ze se video po par minutach prehravani a v pravidelnych intervalech seka :-( ... Tak sem presel uz nejakou dobu zpet na KMPlayer ktery ma mnohm vic moznosti ... ale zase uz asi skoncil vyvoj :-(
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
khooca
Nováček
Nováček

Příspěvek od khooca »

CyberDeath: zajímavé, tenhle problém jsem myslím neměl. Ale každopádně nám to oběma může být jedno :)
Ad ukončení vývoje, docela škoda. Km mi připadl minimálně zajímavý..

btw koukám, že máš vidii, doporučuju v ovladačích (adjust video collor>with nvidia>full>ok) přepnou na přepočítávání od nvidie, namísto jednotl.přehrávačů.
Petr Kočandrle
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

No Nevim jestli byl ukoncen v tom rozsypanem caji ce clovek moc nevyzna ale posledni verze je uz skoro rok stara :-(

Jinak to nastaveni co mi doporucujes sem nikde nenasel (mam to komplet v CZ) a i kdyz sem se proklikal nikde sem nic takove nezahledl
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
khooca
Nováček
Nováček

Příspěvek od khooca »

CyberDeath: v češtině? Dyť forceware jsou jen v EN ne? ;)
Petr Kočandrle
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

khooca píše:CyberDeath: v češtině? Dyť forceware jsou jen v EN ne? ;)
ne, forceware jsou dvoje - English (US), a International kde je i čeština
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“