Jaký zdroj do 1500 Kč vč. DPH

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jaký zdroj do 1500 Kč vč. DPH

Příspěvek od Stano K. »

Zdroj to určte utiahne bez problémov, ak ti vyhovuje tak nie je nad čím rozmýšľať.
Romi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romi »

zdravim, potřeboval bych poradit s výběrem zdroje do 1500Kč
moje sestava (budoucí)je GPU:Ausus Matrix GTX260 OC, CPU:Athlon 64 X2 6000+ 3GHZ, deska:ASUS M2N SLI Deluxe, 4GB Ram, jeden Western Digital pevný disk, mechanika, 2větráčky, zvuková karta a tot vše(předpokládám že monitor, tiskárna, repro soustava nemá se zdrojem nic společného:)
doted sem měl zdroj Eurocase 400 nebo 450W sam nevim :? a sestava byla stejná jen místo te GTX260 tam mám MSI 8800GT OC(už od výrobce)
myslím že na tu sestavu nebo spíše novou grafiku tento zdroj asi nestačí a bud upotřebovat nový, tak pls poradte jaký
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Vyššie zmienený 500W oem Seasonic by mohol vyhovovať.
Romi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romi »

a bude tam nějaká rezerva pro další upgrade PC? plánuji novou desku a nějaký 4jádrový procesor tak abych znova nemusel měnit zdroj
a jinak tento by také nemusel být špatný že?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Rezerva tam je celkom pekná, ako na štvorjadro tak aj pre výkonnejšiu grafickú kartu. Fortron sa taktiež počíta medzi kvalitnejšie značky, (ale nie tak tiché ako Seasonic).
Romi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romi »

co se hluku týče to mě nijak netrápí, doted sem tu poslouchal eurocase sa 500kč, horší to být nemůže, díky moc za pomoc
heima
Nováček
Nováček

Příspěvek od heima »

dobry den, potreboval bych poradit s vyberem zdroje k sestave :

Gigabyte GA-MA790X-UD4
AMD Phenom II X4 940
Kingston HyperX 4GB
WD Caviar Black 3.5" 500GB
Sapphire ATI Radeon HD 4870

+ pocita se s OC
+ par vetracku
takze nejaka rezerva by se hodila

cena : +-1500kc
a pokud mozno, tak abych si nepripadal jako na letisti :)... dekuji
Xindar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xindar »

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem zdroje k sestavě:

Základní deska:
Gigabyte Ga-X38-DS4
Procesor: Core 2 Duo E6850 3.0 Ghz @ 3.3 Ghz
RAM: 3 GB DDR 2
HDD: Seagate barracuda 7200 250GB
Grafická karta: N275 GTX OC twin Frozzr

Pokud by bylo možno tak by cena měla být do těch 1.5k, max 2k. Nejlépe s 2x 6-pin PCI-eX
Dosavadní zdroj: ZDROJ 580W PFC (FAN 120MM) ATX (nestačí pro 275GTX) - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=144027

Při nákupu grafické karty jsem měl problémy (musel sem dokoupit redukci na PCI-eX) a přitom mi byl doporučen tento zdroj: SEASONIC (Energy knight) SS-500ET 500W 80PLUS OEM (http://www.barbone.cz/index.asp?stiid=8 ... PLUS%20OEM)

Myslíte, že by stačil, popřípadě, doporučíte mi nějaký lepší v uvedené finanční skupině.

Díky moc za odpověď.

----------------------------------------------------------------------------------------

Děkuji za radu, změna zdroje pomohla vyřešit výše zmíněný problém ;)
Naposledy upravil(a) Xindar dne stř 15. črc 2009, 20:57, celkem upraveno 1 x.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

heima píše:...cena : +-1500kc
a pokud mozno, tak abych si nepripadal jako na letisti...
Xindar píše:...cena měla být do těch 1.5k, max 2k.
Nejlépe s 2x 6-pin PCI-eX...
V oboch prípadoch 500W oem Seasonic poskytne dostačujúci výkon a ticho.
Baracuda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Baracuda »

Čus all. Doporučte zdroj cena cca. 1500 KČ, hledám slušný tichý, spolehlivý.... :roll:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Dopíš zostavu!
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

Zdar ,
hledám nějakej kvalitní zdroj pro mou sestavu co mám v podpisu.Chtěl bych něco u čeho by se dala odepínat kabláž bylo by to možný do cenového limitu 1500 Kč?A hlavně aby to bylo v celku tiché , ted mám nějakej noname šunt a je to vcelku hlučný díky za tipy.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Zdravím.
Tohle bude mnohem lepší.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66061
nicméně do tvého zdroje by stačil dokoupit lepší ventilátorek a budeš na tom podobně.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35894

BTW na tvojí sestavu s takhle nízkou spotřebou se snad ani zdroje s modulární kabeláží nedělají (bys musel vzít nějaký více wattový a to je zbytečné plýtvání.) To radši natáhni pár přebytečných kabelů mezi pravou bočnici a desku.
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

Ta odepínatelná kabeláž není podmínkou jenom mě to tak napadlo , když jsem monzoval kamarádovy jeden Seasonic 400w tak těch kabelů bylo strašně moc....

Nicméně ventilátor mě nestačí , s nekvalitníma zdrojema mám špatné zkušenosti takže bych chtěl něco lepšího a tak kolem 400W mín asi ne
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

spotřebu v zátěži budeš mít kolem 130-140W ... 400 je zbytečných.. už i 350 je zbytečně mnoho :wink:
tahle 350tka ti sestavu utahne i kdybys k ní přidal HD4870 (má totiž 2x 12V 15A větve)
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

a kdybych si přeci jenom koupil 400w tak zdroj odebíra pouze to co spotřebuje nebo celých 400w ?
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

odebírá pouze tolik kolik spotřebuje. Watty na zdroji jsou jakýmsi vodítkem - kolik je možno maximálně odebrat.

pokud trváš na 400W tak stačí tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66062

má o 2A (1+1, tzn 16+16 oproti 15+15 u 350W verze) větší max odběr na 12V větvích... tzn o 24W... Má to cenu? to nechám na tobě :-)

nicméně nejvyšší účinnost mají zdroje při 40-50% zatížení... takže proto je zbytečné zdroje předimenzovávat.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2nevidany:všiml sis, že tyto Fortrony už vyrábí Eurocase? a Eurocase zdroje bych rozhodně nedoporučoval

2Spetsnaz:pokud chceš kvalitní zdroj, který ti přežije u upgrade, tak vem Seasonic SS-400ET-F3 OEM 400W...je to kvalitní, tichý a účinný zdroj za dobrou cenu...pokud bys chtěl modulární, tak za ten dáš o dost více
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Blue storm:
Vyrábí je fortron a eurocase na ně lepí svojí značku. Jsou to fortrony.... podle vnitřností GLNka.
Spetsnazovi: kup tenhle fortron. levný a kvalitní.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2nevidany:nechci se s tebou hádat, ale ten Eurocase nebo Fortron není zdaleka tak dobrý jako Seasonic a rozhodně ne ani v hlučnosti...tyhle zdroje se u mě objevují vcelku často, tak vím o čem mluvím a u toho Fortronu/Eurocase se rozhodně nedá říct, že by byl tichý, což o Seasonicu ano...navíc od té doby, co to jsou "napůl" Eurocase zdroje, tak zaznamenávám větší zahřívání, než u původního FSP400 GLN :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“