ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Kolik stream procesorů (SP) bude RV870 obsahovat?

Anketa končí za čtv 10. zář 2009, 22:38

Méně než 1200 SP
1
1%
1200 SP
8
9%
1280 SP
5
6%
1600 SP
31
36%
Více jak 1600 SP
19
22%
Je mi to fuk
21
25%

Celkem hlasů: 85
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Příspěvek od Robin_CG »

no-X píše:- v listopadu bude vydaná dvoučipová karta, ale na klasiku v podobě X2 to nevypadá :roll:
Sakra sakra! Snad spatne vidim, dvoucipova karta, ale ne klasika v podobe X2... Tady nekdo vi neco, co bych chtel taky vedet :D
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

foboss píše:= výťažnosť wafferov. Kto vie ako sa bude na ešte stále nie vyladenom 40nm procese chovať tak veľký čip
Podle představitelů TSMC je už 40nm výrobní proces celkem slušně odladěný. Je sice otázkou jak to bude u tak velkého čipu, ale zase taková tragédie to IMHO nebude.

@no-X - co takhle se podělit a nenechávat si to pro sebe :x

//EDIT:

Jinak X-bit Labs potvrzují co napsal no-X
ATI, graphics business unit of Advanced Micro Devices, plans to release its new flagship dual-chip graphics board sometime in Q4 2009, according to sources with knowledge of the matter...

...ATI demonstrated its first DirectX 11 graphics processors at Computex Taipei 2009 in early June, however, it did not outline any actual timeframes for introduction. There are unofficial reports over the Internet that ATI may release its chip known under “RV870” and “Evergreen” code-names in September or October. However, there are also claims that ATI Radeon HD 5000-series is only due in November...
X-bit Labs: ATI Plans to Release Dual-Chip DirectX 11 Graphics Board Late in 2009
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

no-X píše:HKEPC taktéž mluví o $299 a $399, ale stále zmiňuje 22. září. Pokud by mělo být vydání na poslední chvíli odloženo, tak mě jako jediný důvod napadá snaha doprodat RV7xx za co nejvyšší ceny (po vydání RV8xx bude nutné přistoupit k výraznějšímu snížení cen, než před ním).

http://global.hkepc.com/3955
nebo že by chtěli do listopadu počkat na Phenom III?I když to se mi jeví jako nepravděbodobné, karty by zbytečně držely v zátiší a naopak na procesorech by museli launch o několik měsíců urychlit...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Myslím, že platforma LEO počítá ještě s Phenom II, nebo mi něco uteklo?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

No, bude to něco jiného, tak se domnívám, že dostane i jiný název...AMD není blbé a už na tom ani procesorový desktop není špatně a moc dobře vědí, že s PII by příští rok konkurovali max v mainstreamu, teď ještě atakují nižší high-end (nad ním je pouze i7 a i i7-920 již občas ztrácí na x4 955/965).
Domnívám se, že se nám v desktopu ukáže sixcore, neměl by být problém udělat drobné úpravy. A s frekvencema PII to dál než na 3.6 GHz nepůjde, díky TDP. Srazejí TDP většiny modelů a myslím, že nový PIII bude buď C3 revize PII a nebo něco jiného vycházejícího z PII. Na 99% bude mít PIII turbomod hardwarový (doteď je jen softwarový). Možná jiné tranzistory, lepší komunikaci s chipsetem řady 800. Mno uvidíme.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

flanker: Ne, odklad nebude. Jednočipové karty vyjdou podle plánu a duální vyjde v listopadu jako konkurence pro GT300 (a to i kdyby GT300 v listopadu nevyšla).

Krteq: Já jsem říkal, že si něco nechávám pro sebe? :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

flanker píše:
no-X píše:HKEPC taktéž mluví o $299 a $399, ale stále zmiňuje 22. září. Pokud by mělo být vydání na poslední chvíli odloženo, tak mě jako jediný důvod napadá snaha doprodat RV7xx za co nejvyšší ceny (po vydání RV8xx bude nutné přistoupit k výraznějšímu snížení cen, než před ním).

http://global.hkepc.com/3955
nebo že by chtěli do listopadu počkat na Phenom III?I když to se mi jeví jako nepravděbodobné, karty by zbytečně držely v zátiší a naopak na procesorech by museli launch o několik měsíců urychlit...
Že by platforma Dragon s né DirectX 10.1 ale 11,to zní zajímavě.
Vy těm Čínským bludům věříte(OBRovým),za pár dní to křupně jako ta kachnička v činské restauraci,jak známe z minula.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Nová platforma AMD s DX11 by se měla jmenovat LEO, ne Dragon.

Jinak, jak jsem se nakonec dozvěděl z XS fóra, OBR v Pekingu byl, byl tam i Sampsa a skutečně se podávala Pekingská kachna, takže na tom setkání asi něco bude. Na zbytku už zřejmě ne.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

...no a OBR nám tu kachnu prostě přivezl až do Čech :roll:
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Se skoro divim, ze tam jel. Asi nejaky ksefty s ksiltovkama. No, kazdopadne, asi byl nastvanej, ze se nic nedozvedel, tak utrousil aspon kupu hlodu.

(... anebo taky ne, kua :D )
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

Krteq píše:Nová platforma AMD s DX11 by se měla jmenovat LEO, ne Dragon.

Jinak, jak jsem se nakonec dozvěděl z XS fóra, OBR v Pekingu byl, byl tam i Sampsa a skutečně se podávala Pekingská kachna, takže na tom setkání asi něco bude. Na zbytku už zřejmě ne.
S DirectX 10.1 přišel Dragon s Leonem DirectX 11,tak jsem to myslel,vyznělo to zase blbě.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

V AMD/ATI v posledních dvou měsících zamakali hlavně na vykonu v Crossfire. Privadi me to na silene myslenky, treba ze bude "vice cipovych" karet vice nez klasicka dnesni 4870 X2. To by ale nekorespondovalo s obrazkem chladice Cypressu kde je zespoda jeden cip. No a pak ta CENSOREDova poznamka o tom, ze to nemusi byt jen "obycejna X2 tak jak ji zname"... Hmmm... Zeby nakonec opravdu multiGPU pod jednim vickem. :? wtf
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Možná by spíš stálo za to popřemýšlet nad tím, jestli je Cypress opravdu nejvýkonnějším produktem chystané řady... :)
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

no-X píše:Možná by spíš stálo za to popřemýšlet nad tím, jestli je Cypress opravdu nejvýkonnějším produktem chystané řady... :)
Myslíš, že nám tu za rohem roste sekvojovec a nikdo si jej nevšiml? :D
Obrázek
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

no-X píše:Možná by spíš stálo za to popřemýšlet nad tím, jestli je Cypress opravdu nejvýkonnějším produktem chystané řady... :)
Jasne ze je tu jeste Hemlock, ale proste se mi zda, ze do Crossfiru ted nejak vic busej, nez v minulosti... Mozna bude mit s novou generaci dulezitejsi roli.
Fable
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fable »

Ak budu 2 čipy v jednom puzdre, tak je tu možnosť spraviť kartu na sposob X2 (konštrukcia) s 2ma puzdrami (4 čipy). Takže nejaká 5870 X4 QuadFire ktorej výkon bude stáť hlavne na ovladačoch.
CPU: AMD Phenom II X6 1055T Pamet: ZEPPELIN 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11 GOLD MB: Asus Crosshair IV Formula VGA: Sapphire Tri-X R9 290X PSU: SEASONIC M12-700, 700W Monitor: 28" Samsung U28D590 UHD 4K Skrin: Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

MCM u 5870 X2 jsme tu snad už dávno vyvrátili, nebo si opravdu dovedete představit 2x 300+mm² čip v jednom pouzdře?
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

nepovedal by som ze vyvratili, skor sme sa mu prestali venovat :)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To ano, ale věnovali jsme se možnosti 2x RV830/840 (180mm²). 2x RV870 (více jak 300mm²) v jednom pouzdře se mi moc nezdá.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Krteq píše:To ano, ale věnovali jsme se možnosti 2x RV830/840 (180mm²). 2x RV870 (více jak 300mm²) v jednom pouzdře se mi moc nezdá.
Jj, tohle umi jen Nvidia :D I kdyz magny cours (G34?) ukazuje, ze AMD umej bejt taky maximalisti.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“