Windows XP Pro - problém okolních počítačů

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Rajce
Začátečník
Začátečník

Windows XP Pro - problém okolních počítačů

Příspěvek od Rajce »

Zdravím,
mám lamerský dotaz. Jak se dá nejlépe řešit problém správného zobrazování okolních počítačů v lokální síti u Windows XP?
Jde mi o to, že v práci máme 4 PC, na nich WIN XP, jsou spopojené přes router, každý má nasdílenou jednu služku pro "výměnu" našich interních souborů. K jednomu PC jsou též připojení 3 tiskárny a ty jsou pro ostatní nasdílené. Potíž je, že občas Wokna blbě zobrazují okolní počítače. Prostě některý z počítačů se ve spojení nezobrazí, i když je spuštěn, nebo se naopak zobrazují ty, které jsou vypnuty.
Existuje nějaký fígl, jak Wokna přinutit toto efektivněji a správně zobrazovat????

THX
PC: CPU Core2Duo E6400 (2,13GHz, OC 3,04GHz)+Accelero Freezer Pro 7, MB Gigabyte 965P-DS4, Gigabyte nVidia GTX 260, Kingstone 6144MB DDR2 (800Mhz), Fortron 450W, LCD Dell 2209WA E-IPS
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Windows XP Pro - problém okolních počítačů

Příspěvek od zombux »

dost pochybuju že tohle jde nějak rozumně ovlivnit... nejlepší je prostě vytvořit natvrdo zástupce přímo na každý počítač, a po jeho otevření už by to mělo správně zobrazit všechny sdílené položky
ignorelist: kremrole a dezoláti
Rajce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rajce »

2 zombux: díky.....někdo mi i radil v každém počítači připojit síťovou jednotku pro další tři PC, ale tam jsem měl obavu, co se stane, když se některý z těch PC vypně, jestli se ta jednotka ve WIN nezruší a nebude se muset pak pokaždé připojovat znovu :sad:
PC: CPU Core2Duo E6400 (2,13GHz, OC 3,04GHz)+Accelero Freezer Pro 7, MB Gigabyte 965P-DS4, Gigabyte nVidia GTX 260, Kingstone 6144MB DDR2 (800Mhz), Fortron 450W, LCD Dell 2209WA E-IPS
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

když vytváříš síťovou jednotku, dá se tam zaškrtnout aby byla permanentní. když se to PC pak vypne, tak prostě ta jednotka není dostupná, ale v systému normálně zůstává, to není problém.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“