Chlazení pamětí

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

meiilaX
Začátečník
Začátečník

Chlazení pamětí

Příspěvek od meiilaX »

Ahoj, jak mají vypadat chladiče na paměti na grafice ? Kde se dají sehnat a jak se přidělávájí ? Dikec.
MSI MSI Z77A-G43 | Intel Core i5-3570K | NVIDIA GeForce GTX 660 | Kingston 4x4GB DDR3 1600MHz CL9 | HDD WD Caviar Blue WD10EALX, 3,5" SATA/600, 32MB - 1TB | Fortron FSP600-80BPN - 600W | CoolerMaster Centurion 5 | Windows 10 64b
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25929
případně měděné, viz odkazy na oné stránce

odkaz slouží jako ukázka, jak takové pasivky vypadají a přesného názvu a typu, nikoliv jako nabádání k nákupu u tohoto prodejce.... 8)
Naposledy upravil(a) Slezman dne čtv 11. bře 2004, 12:40, celkem upraveno 2 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Pozor na dodací lhůtu...mám objednané pasivy z CC a čekám už 3 neděle a pořád nevědí kdy budou....
Mrknul bych i jinam, kde je třeba mají za vyšší cenu, ale jsou skladem....
Bohužel já už vydržím....snad už budou co nejdřív...

:evil:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Roxyman píše:Pozor na dodací lhůtu...mám objednané pasivy z CC a čekám už 3 neděle a pořád nevědí kdy budou....
Mrknul bych i jinam, kde je třeba mají za vyšší cenu, ale jsou skladem....
Bohužel já už vydržím....snad už budou co nejdřív...

:evil:
No a nebylo by lepší rozřezat nějaký starý pasiv z nějakého starého procáku ? Třeba ze 486 to jde docela dobře :wink:
Potom ještě do slotu vrazit normální case větrák a ofukovat je aktivně a můžete taktit až se budou hory zelenat :D Teda pokud na to budete mít vhodnou kartu...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

a nebo nejakej home made. na mis stary GeForce 4Ti sem mel z kousku plechu udelany masovi chalzeni. bohuzel uz nemam ani grafiku ani fotky
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Ale jo kdo má šikovný ručičky a chce si to udělat sám..tak proč ne?....
každý ať se rozhodne podle svého...já si je radši koupím....doma na koleni se mi to dělat nechce... :P lenost je hrozná nemoc... 8)
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Roxyman píše:Ale jo kdo má šikovný ručičky a chce si to udělat sám..tak proč ne?....
každý ať se rozhodne podle svého...já si je radši koupím....doma na koleni se mi to dělat nechce... :P lenost je hrozná nemoc... 8)
Ale jo, já jen reagoval na dlouhé dodací lhůty ...
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

v pogodě....doba je to fakt dlouhá...a když se to tak veme už jsem si je mohl dávno udělat sám....to je fakt...jenže já jsem fakt od přírody strašně línej :-D ................ale stršně :roll:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

já jsem taky lenošnej, ale kouil bych si je už kvůli tomu, že určitě vydají líp, než kdybych to bastlil sám.
btw. "kocháte" se rádi? Znáte ten výraz? To je přesně to, co se dělá, když se do kompu vrazí něco nového...koukáte na to a koukáte a koukáte a nemůžete se nabažit toho, jak to vypadá.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Slezman(CZE) píše:já jsem taky lenošnej, ale kouil bych si je už kvůli tomu, že určitě vydají líp, než kdybych to bastlil sám.
btw. "kocháte" se rádi? Znáte ten výraz? To je přesně to, co se dělá, když se do kompu vrazí něco nového...koukáte na to a koukáte a koukáte a nemůžete se nabažit toho, jak to vypadá.
:-D Jóóó ten pocit dobře znám, naposledy jsemse kochal,když jsem tůnil case, prořezával otvory, dával neonové osvětlení, různé kravinky, potom mi začal padat komp, nemohl jsem na to přijít proč, až po šase jsem zjistil, že mi zkratovala case :x
Koupil jsem novou a už zase uvažuju kde co vyříznu :-D
Zatím jsem jenom nainstaloval čtyři neonové venitlátory abych tu potvoru uchladil ...
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Yoyo, se taky rád kochám, ale už dlouho nebylo čím :?
hasta la vista
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Stary pasiv, pilka na zelezo a pilnik

Za chvilku to bylo hotovo
a potom uz je teplovodive lepidlo (v mem pripade) nebo vterinove + silikonova pasta

http://wallot.ic.cz/pc2.jpg
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

wallot píše:Stary pasiv, pilka na zelezo a pilnik

Za chvilku to bylo hotovo
a potom uz je teplovodive lepidlo (v mem pripade) nebo vterinove + silikonova pasta

http://wallot.ic.cz/pc2.jpg
Pekny, zajimalo by mne, o kolik jsi mohl jit vyse nez bez pasivu ?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Slezman(CZE) píše:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25929

odkaz slouží jako ukázka, jak takové pasivky vypadají a přesného názvu a typu, nikoliv jako nabádání k nákupu u tohoto prodejce.... 8)
me prisli ty medene a krasa :))) nemuzu si stezovat az na to ze se mi nepodarilo zvysit ani o mhz takt ramek :/ blbej strop
0118 999 881 999 119 7253
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

cool.user píše:
Slezman(CZE) píše:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25929

me prisli ty medene a krasa :))) nemuzu si stezovat az na to ze se mi nepodarilo zvysit ani o mhz takt ramek :/ blbej strop
jo? jsou pěkné, mě ty měděné přišly sice krásný, ale vypaadlo, že mají příliš bachratý žebra, proč tam nedají tenčí delší. Jak vypadají?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Slezman(CZE) píše:
cool.user píše: me prisli ty medene a krasa :))) nemuzu si stezovat az na to ze se mi nepodarilo zvysit ani o mhz takt ramek :/ blbej strop
jo? jsou pěkné, mě ty měděné přišly sice krásný, ale vypaadlo, že mají příliš bachratý žebra, proč tam nedají tenčí delší. Jak vypadají?
no vypadaj fakt dobre ,ale ty blby ramky vubec netopi :) takze jen krasa :)
0118 999 881 999 119 7253
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Slezman(CZE) píše:já jsem taky lenošnej, ale kouil bych si je už kvůli tomu, že určitě vydají líp, než kdybych to bastlil sám.
Jojo. Já se kochám mým počítačem( viz popis), nebo spíš těma všema chybama, který si to snad vymýšlí samo. :-)
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

taky sem cumel do kompu furt, kdyz sem si do nej dal 120diod :twisted:
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

thool píše:
taky sem cumel do kompu furt, kdyz sem si do nej dal 120diod :twisted:
si delas srandu?? 120?? to je blbost. to by melo zari jak jadernej reaktor
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no dobre, kdyz se tady bavite o tech pasivech, pomohlo to nekomu alespon o 10MHz?? Ja to ofokuji jen ventikem z boku v bocnici jsem celkem spokojen
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“