Před pár měsíci jsem si koupil nový počítač a mám problémy s přehříváním. Pořád se je pokouším nějak vyřešit, ale bezúspěšně. Doufám, že mi dokážete poradit.
Řekl bych, že problém bude u procesoru. Mám DualCore AMD Athlon 7750, 2700 MHz. Grafickou kartu mám GeForce 9800 GT 512 MB (GigaByte) a čipovou sadu základní desky - nVIDIA nForce 6100-4xx, AMD K10.
Když jsem hrál nějakou hru, tak se mi po nějaké době počítač vypnul a EVEREST mi ukazoval nejvyšší teplotu na základní desce (nejvíc bylo 90°C), procesor měl asi 75°C a grafická karta kolem 60°C. Zkoušel jsem zapojit procesorový větrák přímo na zdroj a koupil jsem 2 větráky na boční stranu case a teploty se trochu vylepšily, ale pořád mi připadají dost vysoké (hlavně ta základovka). Před pár dny jsem si koupil nový chladič na procesor. V obchodě mi doporučili Alpine 64 GT, že je dobrý a tichý.
Hrál jsem Lineage 2, NFS Undercover (dohromady asi 2 hodiny) a pak jsem pustil Prototype a asi za 20 minut se počítač vypnul. Zkoušel jsem šáhnout na chladící mřížku u procesoru - byla hrozně horká, že jsem na ní ani neudržel ruku. Zapnul jsem počítač, dal pryč boční kryt a nechal asi hodinu běžet bez zátěže a naměřil hodnoty v EVERESTU (PŘED), pak jsem znovu pustil hru a počítač se vypl asi za 5 minut a hned po zapnutí PC jsem naměřil druhé hodnoty (PO).
Omlouvám za dlouhý a zbytečně detajlní text, ale píšu radši všechno, třeba se Vám z toho podaří stanovit diagnózu
Předem děkuji za odpověď!