Win98 do notesu bez cdromky?
Moderátor: Don
- MarioTex
- Nováček
-
Win98 do notesu bez cdromky?
Mám problém s dokopáním win98 do notebooku. Jde o prastarý notebook Dell Latitude XPi s P1 133MHz a 32MB RAM, který má pouze disketovou mechaniku. Používal jsem ho na psaní poznámek do školy protože má na svůj věk krásnou výdrž 2h. Pak se ale sešrotovaly windows a potřebovaly přeinstalovat a od té doby ho mám v šuplíku a nevím si s ním rady. Zkoušel jsem tam dát 95ky přes diskety, bohužel u 5 diskety jsme narazil na to že byla nefunkční, takže to nešlo. A 98čky jsem zkoušel nacpat na kompu přes 2,5">3,5" IDE redukci, jenže když ten disk potom vložim do toho notesu, tak to píše chybu I/O disku a že mam vlžit systémovej disk. Nevíte někdo jak tam ty winy dokopat jinak? Dík moc.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Win98 do notesu bez cdromky?
Bud musis na ten disk nacpat bootovani do DOSu nebo si udelat bootovaci disketu. Pak musis mit na disku instalacni soubory Win98. Nabootujes do DOSu, vlezes do adresare s instalaci a spustis setup.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- spider-x
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo nakopíruj obsah CD na flashku a nabootuj z flashky .
- MarioTex
- Nováček
-
A jak to bude s formátováním? když budu mít na disku instalační soubory, tak ten disk nebude moctbýt už zformátovanej, nebo ne?
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Coze? Disk se formatuje bud v pripade, ze ho mas novy nebo ho chces jednoduse vycistit. Win98 podporuji FAT nebo FAT32, takze ho samozrejme nemuzes mit naformatovany treba na NTFS. Pri instalaci se zadne formatovani nenabidne, to nejsou XP.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- MarioTex
- Nováček
-
Jo to je vlastně pravda Ale s DOS nemam moc zkušeností, základní příkazy bych zvládala ale nemam ani šajnu co mam použít na to nabootování
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Muzes ten disk vyndat, pripojit k jinemu PC a nakopirovat na nej instalacni soubory Win98?
- MarioTex
- Nováček
-
To jo, mam redukci 3,5>2,5" IDE, tak jsem je tam nahrál, ale dál už si nevim moc rady, ohledně výběru dosu a jeho nabootovánim.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam, ze na tom disku mas FAT nebo FAT32. Melo by stacit si vytvorit bootovaci disketu na jinem PC, pres ni nabootovat na tom ntb do DOSu a pak pomoci prikazu CD "preskakat" az do adresare s instalackou a spustit setup.
- smoula
- Mírně pokročilý
Aha a ten notebook bude již mít bootování z flashky když ani nemá USB,tak to asi s prasatama,aha.spider-x píše:Nebo nakopíruj obsah CD na flashku a nabootuj z flashky .
Mimochododem nejde náhodou FDD mechanika vyměnit za CD?Takhle by jsi za pár korun koupil mechaniku a nemusel řešit ptákoviny.
- MarioTex
- Nováček
-
Tak jsem si vyrobil bootovací disketu na stolnim počítači s WinXP. Zkusil jsem to hodit do NB, Dos naběhl, ale nenašel žádný disk (mimochodem Fat32), místo toho přidal ještě jednu disketofku. projel jsem všechny písmena na klávesnici, ale mám jenom A: a B: disketofky.
- MarioTex
- Nováček
-
smoula píše:Aha a ten notebook bude již mít bootování z flashky když ani nemá USB,tak to asi s prasatama,aha.spider-x píše:Nebo nakopíruj obsah CD na flashku a nabootuj z flashky .
Mimochododem nejde náhodou FDD mechanika vyměnit za CD?Takhle by jsi za pár korun koupil mechaniku a nemusel řešit ptákoviny.
Bohužel to nejde, ta disketofka je tam přidělaná a je integrovaná do šasi, vyměnit to nepujde. To mě už taky napadlo.
Nešlo by to ještě přes nějakej port? třeba sériovej nebo paralelní?
- srna
- Středně pokročilý
slo by to tam nalejt pres RS232 (COM1) i pres LPT(vyrazne pomalejsi)
//ale predtim musis rozjet ten disk, jinak to nema smysl
//BIOS ho vidi?
//ale predtim musis rozjet ten disk, jinak to nema smysl
//BIOS ho vidi?
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Takže to shrneme:
PC si připojil do stolního PC
zrušil všechny oddíly a vytvořil jeden/dva a naformátoval je na fat32
překopíroval obsah CD na disk
disk vrátil zpět do notebooku
Vykašli se na XP bootdisk, ale použij klasiku, 98 SE bootdisk, třeba odsud: http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm - ten by měl poznat vše. Otevři pak disk, kde je instalačka a tušímže pomocí setup.exe to jde nainstalovat přímo bez dalších problémů.
PC si připojil do stolního PC
zrušil všechny oddíly a vytvořil jeden/dva a naformátoval je na fat32
překopíroval obsah CD na disk
disk vrátil zpět do notebooku
Vykašli se na XP bootdisk, ale použij klasiku, 98 SE bootdisk, třeba odsud: http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm - ten by měl poznat vše. Otevři pak disk, kde je instalačka a tušímže pomocí setup.exe to jde nainstalovat přímo bez dalších problémů.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- smoula
- Mírně pokročilý
A nějakej dock do kterýho šoupneš CD mechaniku neexistuje?MarioTex píše:spider-x píše:Nebo nakopíruj obsah CD na flashku a nabootuj z flashky .
Bohužel to nejde, ta disketofka je tam přidělaná a je integrovaná do šasi, vyměnit to nepujde. To mě už taky napadlo.
Nešlo by to ještě přes nějakej port? třeba sériovej nebo paralelní?
- MarioTex
- Nováček
-
Takže jsem nakopíroval obsah CD na disk do složky Win98SE, s bootovací disketou jsem se dostal do DOSu, našel jsem Cčko, ale nemůžu tam najít tu složku, je tam jenom hromada souborů většinou podobnejch jako na disketě.
Asi existuje, má to vzádu docking-port, ale blbě se to schání, ještě jsem to nikde neviděl, ten notes je taky pomalu starej jak já, nevim to přesně, je asi o něco mladší ale mě je 17OndraSter píše:A nějakej dock do kterýho šoupneš CD mechaniku neexistuje?
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Neco delas blbe Mas na tom disku adresar WIN98? (vypis pomoci DIR)
- MarioTex
- Nováček
-
právě že tam neni, nenajde mi to žádnej adresář, jenom ty soubory
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A jsi na disku C? Zkus zadat:
1) C:
2) DIR
Porad tam neni?
1) C:
2) DIR
Porad tam neni?
- MarioTex
- Nováček
-
jednoduchý příkazy v dosu umim. Jsem na Cčku, Dir jsem použil, neni to tam. Zkusil jsem vlzt do tej složky i přes to že údajně neexistuje, což samozřejmě nejde.