Jakou VGA pro AGP 8x
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- xeon255
- Nováček

-
Re:Poraďte jakou GK do mého PC
Zatím uvažuji o Sapphire HD 3850 AGP 512MB nebo PowerColor HD3650 512MB DDR2, AGP,nebo SAPPHIRE HD 3650, 512MB DDR2 (800MHz).........ale nevím jestli je nebude moc brzdit procesor.Navýší se mi vůbec výkon?
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Jakou VGA pro AGP 8x
3850 ti dá s tím procesorem tak 60% svého výkonu a 4670 asi taky.
Protože budeš kupovat AGP, byly by uvedené karty po upgradu procesoru (a asi i desky atd.) k ničemu.
Škoda peněz.
3650 mi přijde jako optimální a výkonově (grafický výkon) několikanásobek tvé stávající karty.
Protože budeš kupovat AGP, byly by uvedené karty po upgradu procesoru (a asi i desky atd.) k ničemu.
Škoda peněz.
3650 mi přijde jako optimální a výkonově (grafický výkon) několikanásobek tvé stávající karty.
- zombux
- Odborník PCT

Re: Re:Poraďte jakou GK do mého PC
tak o tom vůbec neuvažuj. 3850 AGP je naprostej běs, problémovější grafická karta snad neexistuje. když už tak ta 3650 je v pohodě, tý bych se nebál.xeon255 píše:Zatím uvažuji o Sapphire HD 3850 AGP 512MB
ignorelist: kremrole a dezoláti
- pankiko
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ati x1650 sem měl a můžu si jí pochválit, akorád mě brzdil u staré sestavy AMD DURON 1600mhz a 640 MB RAM což celkem brzdilo výkon, ale i tak to GFK celkem zvládala
CPU: AMD Athlon 64 X2, 2900 MHz (14.5 x 200) 5600+ RAM: 2 GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) DESKA: MSI K9N6PGM-F/FI (MS-7309) ZDROJ: 350W DISK: WD 80gb
- chleb
- Nováček

-
DirectX 9.0c vs DirectX 10 pri hrani hier
Cau, idem si kupit graficku kartu do AGP (z bazaru, nechcem do toho vrazat velke peniaze). Mam par tipov napr. geforce 7600GT, ati x800xt, ati 1950xt/gt/pro, ati hd 2600xt a podobne. Jedine co ma znepokojuje je DirectX.
Mam kupit ati hd 2600xt pretoze podporuje directx 10 alebo mi staci karta s podporou DirectX 9.0c?
Ako ma to ovplyvni pri hrani novsich hier?
PS: Urcite si kupim jednu z hore uvedenych (pripadne inu s podobnym vykonom).
Moja zostava:
GA 7N-400 Pro - nForce 2
AMD AthlonXP 2500+
1 GB RAM
Ati Radeon 9500
//Stano - presun
Mam kupit ati hd 2600xt pretoze podporuje directx 10 alebo mi staci karta s podporou DirectX 9.0c?
Ako ma to ovplyvni pri hrani novsich hier?
PS: Urcite si kupim jednu z hore uvedenych (pripadne inu s podobnym vykonom).
Moja zostava:
GA 7N-400 Pro - nForce 2
AMD AthlonXP 2500+
1 GB RAM
Ati Radeon 9500
//Stano - presun
Naposledy upravil(a) Stano K. dne čtv 3. zář 2009, 13:00, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesun do správné sekce
Důvod: Přesun do správné sekce
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: DirectX 9.0c vs DirectX 10 pri hrani hier
Jednoznačně X1950XT/Pro. O HD2600XT i přes podporu DX10 nemá smysl uvažovat, ta karta stejně hry v DX10 režimu neutáhne a v DX9 je výkonnější X1950XT/Pro.
- durod
- Středně pokročilý

Ale i kdyz koupis x1950pro, bude te hrozne brzdit CPU..., v podstate se ti GK neoplati kupovat, nove hry si zahras v nizkych detailech... investice 800kc za AGP kartu je podle mne blbost...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Pedroso
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám na vás zkušenější několik dotazů:
Vlastím tuto sestavu:
CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 4200+
Deska: DFI LANParty UT nF3 Ultra-D (poslední verze biosu 6.00 PG)
RAM: 2GB PC3200 DDR
GPU: ATI Saphire Radeon X1950 GT (RV570) AGP
2x Sata disk 7200 ot. (Seagate, Hitachi)
ext. disk Seagate připojený přes 1394
Sata DVD RW mechanika LG
PATA DVD RW mechanika LG
Zdroj: Frotron 400W
Zvuk SB Audigi 4 - PCI
TV karta Leadtek TV2000 Expert - PCI
Tiskárna + nějaké věcičky typu webkamera, BT stick at. do USB
DirectX 11 (součást win 7)
Pod Win XP proff. SP3 vše v pohodě, zkouším přejít na win 7 a zde jsem narazil na následující problém:
Vůbec instalaci a následné provozování win 7 bylo možné provést pouze při snížení command rate z T1 na T2, jinak následovalo zaseknutí při instalaci a nebo modrá smrt (to jen na okraj). Ještě dodávám, že se jedná o čistou instalaci na nový disk - nikoli souběžnou instalaci s win XP a pod. Po nainstalování win 7 se grafice přiřadil ovladač ATI Radeon X1950 GT (Microsoft Corporation - WDDM), jenž ovšem hlásí kód 43. Pokoušel jsem se všemožné nainstalovat ATI display driver od 9.8 až po staré 8.12, ale bez úspěchu. Buď došlo k totální ignoraci ovladače ze strany windows, nebo se ovladač přiřadil, ale se stejnou chybou - kód 43. Catalysty se mi nepodařilo zprovoznit vůbec - sice se korektně nainstalovaly, ale nespustím je. Zajímavý údaj mi vyšel z Everestu co se týče AGP:
*nějak mi to neschrouplo odkaz na sdílený obrázek, vkládám ho tedy jako přílohu* Nevím, zda je to způsobeno absencí instalace ovladačů k chipsetu (bohužel ke dvé desce jsem nenalezl ovladače pod win vista/7 32bit), tak ponechávám ty, které instalovaly windows 7.
Nenapadá mne jak jinak problém vyřešit, tak jsem uvažoval o koupi nové grafické karty do AGP (výměnu komplet sestavy zatím neplánuji, na to co s PC dělám mi současné vyhovuje). Zde bych chtěl poprosi o radu, kterou kartu vybrat s ohledem na snahu provozovat ji na win 7. Rád bych něco výkonnějšího než stávající (když už by mělo ke koupi dojít) a je mi jedno zda ATI, nebo Nvidia. Díval jsem se na kartu Sapphire HD 3850 AGP 512MB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51999 která mi přijde zajímavá, ale obávám se dost rozporuplných reakcí na zprovoznění této karty. Nejdůležitější pro mne je bezproblémová funkčnost pod Win 7.
Netuším, zda by ji rovněž utáhl můj zdroj?
Zde bych rád poprosil o vaše rady (ať již jak rozchodit svou stávající kartu - vím tato otázka sem nepatří) případně jakou kartu vybrat jako náhradu za ni (ideálně asi to nejvýkonnější od pro AGP co je, ať se ta koupě vyplatí:))
Předem moc děkuji za rady a reakce.
Vlastím tuto sestavu:
CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 4200+
Deska: DFI LANParty UT nF3 Ultra-D (poslední verze biosu 6.00 PG)
RAM: 2GB PC3200 DDR
GPU: ATI Saphire Radeon X1950 GT (RV570) AGP
2x Sata disk 7200 ot. (Seagate, Hitachi)
ext. disk Seagate připojený přes 1394
Sata DVD RW mechanika LG
PATA DVD RW mechanika LG
Zdroj: Frotron 400W
Zvuk SB Audigi 4 - PCI
TV karta Leadtek TV2000 Expert - PCI
Tiskárna + nějaké věcičky typu webkamera, BT stick at. do USB
DirectX 11 (součást win 7)
Pod Win XP proff. SP3 vše v pohodě, zkouším přejít na win 7 a zde jsem narazil na následující problém:
Vůbec instalaci a následné provozování win 7 bylo možné provést pouze při snížení command rate z T1 na T2, jinak následovalo zaseknutí při instalaci a nebo modrá smrt (to jen na okraj). Ještě dodávám, že se jedná o čistou instalaci na nový disk - nikoli souběžnou instalaci s win XP a pod. Po nainstalování win 7 se grafice přiřadil ovladač ATI Radeon X1950 GT (Microsoft Corporation - WDDM), jenž ovšem hlásí kód 43. Pokoušel jsem se všemožné nainstalovat ATI display driver od 9.8 až po staré 8.12, ale bez úspěchu. Buď došlo k totální ignoraci ovladače ze strany windows, nebo se ovladač přiřadil, ale se stejnou chybou - kód 43. Catalysty se mi nepodařilo zprovoznit vůbec - sice se korektně nainstalovaly, ale nespustím je. Zajímavý údaj mi vyšel z Everestu co se týče AGP:
*nějak mi to neschrouplo odkaz na sdílený obrázek, vkládám ho tedy jako přílohu* Nevím, zda je to způsobeno absencí instalace ovladačů k chipsetu (bohužel ke dvé desce jsem nenalezl ovladače pod win vista/7 32bit), tak ponechávám ty, které instalovaly windows 7.
Nenapadá mne jak jinak problém vyřešit, tak jsem uvažoval o koupi nové grafické karty do AGP (výměnu komplet sestavy zatím neplánuji, na to co s PC dělám mi současné vyhovuje). Zde bych chtěl poprosi o radu, kterou kartu vybrat s ohledem na snahu provozovat ji na win 7. Rád bych něco výkonnějšího než stávající (když už by mělo ke koupi dojít) a je mi jedno zda ATI, nebo Nvidia. Díval jsem se na kartu Sapphire HD 3850 AGP 512MB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51999 která mi přijde zajímavá, ale obávám se dost rozporuplných reakcí na zprovoznění této karty. Nejdůležitější pro mne je bezproblémová funkčnost pod Win 7.
Netuším, zda by ji rovněž utáhl můj zdroj?
Zde bych rád poprosil o vaše rady (ať již jak rozchodit svou stávající kartu - vím tato otázka sem nepatří) případně jakou kartu vybrat jako náhradu za ni (ideálně asi to nejvýkonnější od pro AGP co je, ať se ta koupě vyplatí:))
Předem moc děkuji za rady a reakce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- usiRev
- Nováček

-
ola .. mam otazocku ... cez leto som si zohnal z bazaru agp grafiku gf 7600GT 
... lenze hlavny tahun malo byt purevideo (dxva, hd akceleracia) ktore akosi nemfunguje, samozrejme ide aj o hry ..
tak ci ma cenu ist do bazarovej atiny hd2600xt 256gddr3 agp, kde by dxva malo ist.
Teda vykonovo je ako v porovnani s geforcou?

... lenze hlavny tahun malo byt purevideo (dxva, hd akceleracia) ktore akosi nemfunguje, samozrejme ide aj o hry ..
tak ci ma cenu ist do bazarovej atiny hd2600xt 256gddr3 agp, kde by dxva malo ist.
Teda vykonovo je ako v porovnani s geforcou?
- Pohny
- Nováček

-
Potřeboval bych dočasně oživit moji vousatou sestavu a koupit novou grafiku,jediná hra kterou hraju je Football manager,ale ani tu už moje 64Mb graf. karta nestačí:)) docela na to spěcham vybrali byste nějakou která je momentálně v nabídkách po bazarech,moje sestava je:
cpu-Intel Celeron, 2700 MHz
z.d.-MSI 845 Ultra-C (MS-6566)
ram-2GB
současná graf.-nVIDIA GeForce4 MX 440
1: http://pc.bazos.cz/inzerat/4977255/Vyko ... 6MBDDR.php
2: http://komponenty.sbazar.cz/agp-grafick ... 95153.html
3: http://pc.bazos.cz/inzerat/4961200/HIS- ... mb-AGP.php
4: http://pc.bazos.cz/inzerat/4959255/Sapp ... t-DVI-.php
cpu-Intel Celeron, 2700 MHz
z.d.-MSI 845 Ultra-C (MS-6566)
ram-2GB
současná graf.-nVIDIA GeForce4 MX 440
1: http://pc.bazos.cz/inzerat/4977255/Vyko ... 6MBDDR.php
2: http://komponenty.sbazar.cz/agp-grafick ... 95153.html
3: http://pc.bazos.cz/inzerat/4961200/HIS- ... mb-AGP.php
4: http://pc.bazos.cz/inzerat/4959255/Sapp ... t-DVI-.php
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mozna bych sel do nakej HD3450 512MB za 1000,- mas aspon 2-3 letou zaruku.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Dopíš aký napájací zdroj máš.
Mimochodom osobne by som rozhodne už neinvestoval ani 1000Kč do tejto zostavy.
Mimochodom osobne by som rozhodne už neinvestoval ani 1000Kč do tejto zostavy.
- Pohny
- Nováček

-
Čekal sem kdo to napíše jako první
nová sestava se bude kupovat až v létě,tak se potřebuju do tý doby nějak zabavit:)) zdroj je 250W počítam s výměnou:))
- durod
- Středně pokročilý

- Pohny
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

- dym1
- Nováček

-
Vymena ati karty
Momentalne mam ati x155O AGP 8x a chcel by som ju vymenit za lepsiu.Na co treba brat ohlad aby som zbytocne nevyhodil peniaze?Alebo poradte rovno za co ju mozem vymenit?
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 12. led 2010, 13:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučení témat
Důvod: Sloučení témat
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vymena ati karty
popis co mas presne za sestavu a pak ti muzeme poradit co do ni dat
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: Vymena ati karty
Zabudnúť na AGP a prejsť na PCIe.dym1 píše:... zbytocne nevyhodil peniaze?
- hit.man
- Začátečník

-