Teplota kolem 80°C
Moderátor: morke
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Teplota kolem 80°C
Ahoj lidi, potreboval bych poradit. Mam procesor AMD Phenom 9950 Quad-Core a desku ASUS Crosshair II Formula. Stahnul jsem si posledni BIOS (2003), pretaktoval procak o 10% (AI mode, nevyznam se v tom) a AI Suite i Bios po restartu kompu mi hlasi telotu CPU kolem 80 stupnu, coz se mi zda celkem dost, zvlast kdyz muj case by nemel mit s chlazenim problemy...
- Pitbulls
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplota kolem 80°C
No a sahal jsis na chladič? Jestli je upravdu tak horký?
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximus III Extreme - Intel P55,CPU:Intel Core i5-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
Moje pc zde
MB:Asus Maximus III Extreme - Intel P55,CPU:Intel Core i5-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
- NoSKill
- Začátečník

Pekne ze si ukazal case este ukaz alebo aspon pomenuj chladic na procesor to bude mat vacsiu suvislost
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Dodam v nedeli, odjizdim na vikend k nasim naucit mamku vypalovat v NeruNoSKill píše:Pekne ze si ukazal case este ukaz alebo aspon pomenuj chladic na procesor to bude mat vacsiu suvislost
edit: mozna jeste dnes, nechal jsem doma telefon tak se tam musim stavit...
- NoSKill
- Začátečník

kokso aspon nazov chladica sem hod nech sa na to pozriem preco to nestiha chladit
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Tak je tam puvodni chladic od AMD..... navic jsem koukal, ze by neuskodilo ten komp trochu vycistit, je tam slusna vrstva prachu
Takze asi bude nejlepsi koupit vetracek...
- NoSKill
- Začátečník

Tak vetracek ale aj poriadny chladic na procesor. Ako ten povodny box chladic ma co robit aby to na hrane uchladil bez taktovania. Navyse tych 80 stupnov to nemoze dlho vydrzat. Jednoznacne dobry prievan v skrini vetrak na nasavani s filtrom a na vyfuku a dobry chladic na procesor. ( najlepsie ten vetrak co mas na boku case vyhodit narobi vac skody ako uzitku )
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Koupím si zítra chladič, asi Noctua NH-C12P, ale ještě nikdy jsem chladič neměnil a mám obě ruce levý, tak snad to zvládnu 
- NoSKill
- Začátečník

Tymto chladicom nespravis velku chybu ale skor sa montuje tam kde je problem s priestorom a HTPC systemoch. Ofukuje sice okolite suciastky ale narusuje prirodzene prudenie v skrini. V dnesnej dobe towerovych chladicov sa snazime teply vzduch odviest zo skrine von a nie ho drzat v skrini aby sa tam tocil a vsetko zohrieval. Oproti towerovym chladicom ma aj nizsi chladiaci vykon.
http://www.frostytech.com/articleview.c ... 280&page=4
Tebe by hodil mozno viac tento http://www.tichepc.sk/produkt/Noctua-NH-U12P-2136.html
http://www.frostytech.com/articleview.c ... 199&page=4
http://www.frostytech.com/articleview.c ... 280&page=4
Tebe by hodil mozno viac tento http://www.tichepc.sk/produkt/Noctua-NH-U12P-2136.html
http://www.frostytech.com/articleview.c ... 199&page=4
- Varimathras
- Začátečník

-
Souhlas s Noskiillem, jen u toho jeho návrhu budeš muset vyndat desku z pc kvůli montáži backplatu toho chladiče, ale pokud to zvládneš...
- NoSKill
- Začátečník

Tak teba si pisem do dennicka si prvy co sa so mnou nehadaVarimathras píše:Souhlas s Noskiillem, jen u toho jeho návrhu budeš muset vyndat desku z pc kvůli montáži backplatu toho chladiče, ale pokud to zvládneš...
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Diky, mrknu na to az dojedu do Plzne.... tady v Teplicich mi nabidli akorat AC Freezer 64 Pro...
- Varimathras
- Začátečník

-
Je mi ctí 
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Tak jsem tam zatím dal ten AC Freezer 64 Pro, protože jsem nevydžel čekat týden na Noctuu
Navíc jsem se rozhodl, že si k Vánocům nadělím lepší procák a na něj samozřejmě půjde i lepší chladič... ale to už přenechám nějaké firmě, protože moje výměna chladiče byla pekelná adventura....
a musel jsem přehodit jednu paměť z modrého do šedého slotu kvůli stísněným podmínkám, ale hlavně že to jede a CPU má kolem 47°C.
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Tak ten AC chladí v pohodě, ale dva dny po sobě se mi stalo, že pri startu počítače ráno mi to zapípalo a vypsalo mi to hlášku, že větrák buďto nejede nebo má moc malé otáčky.... přitom CPU je na 33 stupnich a vetrak se normalne toci... pri nabihani systemu mi pak pres obrazovku beha modra cara a obcas je obraz uplne rozhazeny.
- Kr1sp0s
- Nováček

-
Zeptam se tady, kdyz uz tu mam rozjety topic.... pretrvava problem se startem kompu po delsi dobe necinnosti. Vzdycky to na me zapipa a vyhodi mi to hlasku, ze mi nejede vetrak na CPU. Ten samozrejme jede, takze dam F1 pro pokracovani. Zacnou nabihat Windows a roztece se mi obraz, pripadne se zacne vlnit a utikat mimo obrazovku a beha mi pres nej slaba modra cara. Ve windowsech to potom funguje normalne, pri hrach taky neni zadny problem, ale mam strach, ze bych se mohl casem k nejakemu problemu dopracovat, proto se ptam, jestli s tim nekdo mate zkusenost?
Mam desku Croshair II Formula, chladic AC Freezer 64 Pro (mam kvuli nemu pameti ve slotech ruzne barvy, neni tam moc mista), grafiku Radeon 4870 X2...
Mam desku Croshair II Formula, chladic AC Freezer 64 Pro (mam kvuli nemu pameti ve slotech ruzne barvy, neni tam moc mista), grafiku Radeon 4870 X2...
- NoSKill
- Začátečník

to ze vypisuje ze nejde vetrak a pokracuje sa klavesou F1 je vecsinou problem ked v slote na vetrak na doske nieje vetrak zapojeny. Ked ti robi blbosti este pred windowsom tak v nom asi problem nebude...mozno v biose. Pozri ci mas vetrak v doske dobre zastrceny - pripadne vyber koncovku od vetraka a pozri na ten 3pin ci nejaky kablik nieje mierne povytiahnuty. Ale to ze sa ti obraz rozteka a uteka.... to mas nejak posahane. Zo srandy skus dat spet povodny vetrak ci ti to bude robit tiez ( mala sanca ale bohvie )
- Woyta
- Středně pokročilý

To ze se netoci vetrak hlasi bios kvuli nizkym otackam freezeru.
Cidla na desce casto nemaji hodnoty nizsi 1000ot.
Reseni: Prenastavit automatickou regulaci otacek, nebo vypnout kontrolu cpu fanu.
To by jste oba dva nasli kdyby jste trochu hledali.
Problemy s obrazem budes muset resit v Ati sekci.
Cidla na desce casto nemaji hodnoty nizsi 1000ot.
Reseni: Prenastavit automatickou regulaci otacek, nebo vypnout kontrolu cpu fanu.
To by jste oba dva nasli kdyby jste trochu hledali.
Problemy s obrazem budes muset resit v Ati sekci.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)