Priorita procesů ?!

Cokoli kolem procesorů - výběr, technologie, informace, problémy a rady.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Smile :P
Nováček
Nováček

Priorita procesů ?!

Příspěvek od Smile :P »

Zdravím....jsem v tomhle úplnej matér,takže můj dotaz berte s rezervou :D Chtěl bych se zeptat,na co je vlastně nastavení priority procesu? Je to tak aby se tímto procesem zabíral CPU více,než jiným,tudíž by tento vlastně "šlapal" rychleji?

Doufám že mě neukamenujete :P

Díky za odpovědi.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Re: Priorita procesů ?!

Příspěvek od GulDucat »

Ano, presne tak, program s vyssi prioritou dostava k dispozici vice procesoroveho casu, v nekterych pripadech se program s nizsi prioritou dokonce uplne zastavi protoze procesor zatezuje na 100% jiny proces, proste ne vzdy to funguje optimalne.
Windows XP jsou napriklad ve vychozim stavu nastaveny tak, ze davaji vyssi prioritu na program jehoz okno je zrovna aktivni, takze kdyz jedno ze dvou oken treba minimalizujete, tak ma hned nizsi prioritu, problem je ze to budi dojem, ze oba programy bezi jak maji, protoze jakmile na ne prepnete abyste je zkontroloval, tak bezi jak maji, jenze jakmile prepnete na program cislo 2, tak se program cislo 1 drasticky zpomali, a az po nejake dobe se doctete ze program c1 vam hlasi ze operace bude dokoncena za 40 dnu :) Tato automaticka zmena priority je prvni co po instalaci win vypinam.
Smile :P
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smile :P »

No...to jsem chtěl slyšet....a jak je to s následnou nestabilitou systému?
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Ja nikdy zadne problemy se stabilitou nezaznamenal, klidne muze bezet komprese videa - zatez cpu na 100%, a zmena priority tohoto beziciho procesu nezpusobi zadny problem ani danemu programu, ani operacnimu systemu, akorat procesy trvale vytezujici CPU na 100% nesmite nastavit na nejvyssi prioritu - Realny Cas, pak PC prestane zcela reagovat - ani kurzor mysi se nehne, ale teoreticky by mel zacit opet reagovat v momente kdy operaci dokonci, teoreticky :)
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

A prakticky nezačne znova reagovat? A když to tu tak píšeš, můžeš mi pls napsat jak se vypíná v XP ta změna priorit? Protože takové věci já hodně často dávám do pozadí, tak já si raději nastavím prioritu ručne a pak dám někde do lišty.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Tento pocitac - vlastnosti - upresnit - vykon - nastaveni - upresnit - planovani procesoru - optimalizovat vykon pro: - sluzby na pozadi.
Snad to najdete :)
Ja si taky radsi nastavuju priority sam, jestli to zacne reagovat, nevim, nikdy jsem nemel trpelivost na to cekat tech par hodin nez se to dokomprimuje, takze jsem dal radsi tvrdy reset.

e/ Rozjede se! Prave testovano pri kompresi malinkeho videa, jakmile prepnete na realtime prioritu, PC kompletne zamrzne, nereaguje ani kontrolka NumLocku, ale po minute se zase rozjel a vysledny videosoubor byl zcela v poradku do posledniho snimku, takze ani toto nejvyssi nastaveni nezpusobuje nestabilitu, jen vam tak vysoka priorita nedovoli delat nic jineho - ani pohnout mysi :)
Jinak u procesu ktere nevytezuji CPU na 100%, tedy napriklad pri prehravani videa, neni problem pri pouziti RealTime priority, tam PC uz normalne reaguje protoze ma dost volnych cyklu na vykonavani dalsi prace.
Naposledy upravil(a) GulDucat dne pon 7. zář 2009, 21:22, celkem upraveno 1 x.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Ale to se teď bude soustředit na služby na pozadí, nebo prostě to nebude korigovat? Podle mě to první, takže úplně vypnout to asi nepůjde co?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Kdyz si na tu polozku kliknete pravym tlacitkem, napise vam to vysvetleni, nejde o preferovani uloh na pozadi - byt to plyne z nazvu, ale jde skutecne o "zrovnopravneni" uloh :) mozna jde jen o nepresny preklad.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

tak když mi někdo řekne jak to udělat, tak pak už jsi ty vysvětlivky nečtu... Ale díky
Odpovědět

Zpět na „Procesory“