Razor Lycosa vs Logitech G15 vs MS Sidewinder X6/MS Reclusa

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
imholol
Nováček
Nováček

Razor Lycosa vs Logitech G15 vs MS Sidewinder X6/MS Reclusa

Příspěvek od imholol »

Potreboval bych pomoct s rozhodovanim pri koupi klavesnice, mam tak nejak "vybrano" z tehle 4, ale vzdycky me neco odradi, tak zkoumam druhou a tam taky neco najdu.
Kdyztak kdyz nejakou tak prosim i proc :)
Diky
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Razor Lycosa vs Logitech G15 vs MS Sidewinder X6/MS Reclusa

Příspěvek od kotas »

Jestli chceš s nízkým zdvihem kláves (jako u NB), tak RAZER.
Jestli klávesnici s vyšším zdvihem a podle mě nejlepší vůbec, tak LOGITECH G15/11.
Ten Microsoft bych jako herní klávesnici vyřadil úplně..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Ryck
Začátečník
Začátečník

Re: Razor Lycosa vs Logitech G15 vs MS Sidewinder X6/MS Reclusa

Příspěvek od Ryck »

Mno tak takhle bych to nespecifikoval... Ano, Lycosa ma nizky zdvih, ale neni to ten pravy ntb feeling. Pokud ti je jedno, jaky zdvih ma klavesnice (coz vypliva z prodichudneho G15 a lycosa), tak bych se rozhodoval spise podle ostatnich faktoru. Lycosa je designove velice elegantni. Je stavena na trvale zaple podsviceni - v seru jsou bez podsviceni klavesy k neprecteni (coz neberu jako takovy zapor - podsviceni mam zaple nastalo, pouze u her typu CS 1.6, CSS prepinam na WSAD podsviceni, ponevadz nevyuzivam psani, nybrz teamspeak) a take do mistnosti sviti slunicko, tak se ctou hure... Do kancelare nevhodne, ale myslim ze pokud by ti svitilo slunicko natolik, ze bys nevidel podsviceni a neprecetl klavesy, tak by se ti uz odrazelo svetlo od monitoru takovym zpusobem, ze bys nevidel temer nic. jako mirny zapor bych bral "rozheganost" klavesnice, zpusobenou pomerne velkymi rozestupy mezi samotnymi klavesami (Zase, rozestup by se dal brat take jako klad, ponevadz prave ve hrach kde na klavesnicy nekoukas je vetsi pravdepodobnost ze ti neprejede prst na jinou klavesu //avsak toto zajistuje take klavesnice G15//). Kompletni programovatelnost je velice prijemna vec, ale s vyuzitim to alespon u me trochu vazne... Vzhledem k tomu ze holduji predevsim counter striku, tak Binduji vice mene ve hre. Co se tyce zbytku softwaru, tak mohu rici, ze slotu na profily je dostatek a propracovanosti pouzivani je to temer na 10/10. Prepnout profil lze jednoduchym drzenim razer znaku a zmacknutim F1-F12 klavesy. Take si lze naprogramovat spusteni urciteho profilu pri spusteni aplikace, avsak zde bych podotkl jednu malou nedokonalost: klavesnice neumi prehodit profil zpet na puvodni, po zavreni aplikace.

G15 je celkem jina klavesnice. Jedine co ma spolecne s vyse zminovanou Lycosou jen to, ze jsou to herni klavesnice. Jina klavesnice myslim tim, ze G15 se zameruje na extra tlacitka (ktere se mnohdy hodi). Rekl bych, ze resi snad vsechny zapory lycosy, ale pro me osobne ma jeden obrovsky zapor: vysoka tlacitka. Ja si na takove klavesnici pripadam jako v 10ti tunovem kamionu jak jedu po meste 40. Dale pak beru, ze ma pro me naprosto zbytecny display, jedine co by na nem mohlo byt by byly hodiny. Pokud by ses rozhodl pro G15, zkusil bych se na tvem miste poohlednout po jeji stare verzi, ktera je dle meho nazoru paradoxne lepsi. (posuvny display, vice extra tlacitek, ...) Take by jsi par korun usetril :)

MS sindewinder X6 jsem ohmataval pouze v obchode, takze bych mohl napsat pouze to, co si prectes v recenzich a ohmatas si ji sam. Pak jsi psal o reculse, ale tam musim rici, ze vuci spicce G15 a Lycose je to druhorada klavesnice (velice kvalitni, ale presto zaostava softwarem a celkove provedenim, i kdyz je to razer//na druhou stranu jsem se s ni take setkal pouze na navsteve u kamarada, kde jsem se toho tolik dozvedet nemohl//)

Na konec: Sam vlastnim Lycosu, ale vzhledem k tomu, ze mam ntb, tak ji pouzivam pouze na herni ucely - ani to obcas ne, ale myslim ze pokud mas pevne PC, tak to bude s vyuzitim lepsi :) Nevim nakolik bude tento text uzitecny, ale doufam ze pomuze pri rozhodovani :)

//Edit: Sice nevim proc jsi ji vynechal, ale myslim ze je skoda neuvazovat o klavesnici od Roccat. Valo konkretne.
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“