problem s pametovou kartou

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
junglist
Začátečník
Začátečník

problem s pametovou kartou

Příspěvek od junglist »

Zdravim. Mam tu celkem delikatni problem s pametovou kartou Sony Memory Stick Pro Duo 4Gb. Byla ve fotaku Sony DSC-W130. Po nafoceni nejakejch fotek to u prohlizeni ve fotaku zacalo misto fotek ukazovat jen modrou plochu a napis chyba souboru. Kdyz jsem se fotky snazil dostat prez fotak do PC, tak jich to zkopirovalo jen par prvnich, pak nejaky ktery sice meli spravnou velikost, ale nic tam nebylo a zbytek to ani neukazalo. Kdyz jsem to dal do ctecky tak tam se fotky vubec nechytaj. Nejaky data tam jsou, ale vsechno je spatne a nic nejde otevrit a velikosti taky nejak nesedej. Viz. prilozeny screeny. Myslite ze mam jeste nejakou sanci fotky zachranit?? :old9:

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s pametovou kartou

Příspěvek od arxeiss »

Asi už ne, a myslím že nějaký Hardware má problém s kartama většíma jak 2 GB, a některé starší i s 2GB.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

dekuji za vecny prispevek do diskuze i kdzy jsem ho teda moc nepobral :) No za tu dobu co jsem to sem dal uz uplynula nejaka doba a ja vyzkousel spousty softu. Muzu rict ze nejuspesnjsi byl program Easy Recovery kterymu se podaril kompletne obnovit cca 80 fotek. Na druhem miste se umistil program Photorec, kterej jich obnovil asi 70 a k tomu jeste jedno pekny video z asi deseti celkove.. Oba 2 programy obnovili 60 stejnejch fotek a ten zbytek byly odlisny, takze mam cca 90 fotek a jedno video ze 400 fotek a deseti videi. Zkousel jsem jeste spustu dalsich programu, ale ty se bud vubec nechytli a nebo obnovily jen nefunkcni soubory.
Pokud by jeste nekoho napadl nejakej konkretni soft, nebo postup co by se s tim dalo jeste delat, tak muzete dat vedet, ale mam pocit ze to tady stejne nikdo necte :mrgreen:
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Zcela určitě bych zkontroloval, jestli je karta naformátovaná na systém souborů FAT32, jinak bych schválnš zkusil archivovat obsah karty pomocí winraru - kdo ví co se stane, nebo jí zkusil přečíst přes DOS, a zjistil příkazem DIR, jeslti se shodují názvy souborů stejně jako v XP..jinak, snad neodešla karta, zkusil bych jí pak přeformátovat, pokud jí hodláte zkusit ještě používat..
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Odpovědět

Zpět na „Paměti“