Ahoj,
chtěl bych si do SE W810i koupit větší Memory Stick kartu (4GB) a narazil jsem na tři typy:
SanDisk 4GB MemoryStick Pro Duo 4GB - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&am...ODUO4096MM
SanDisk 4GB MemoryStick Pro Duo Ultra II - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&am...ODUO4096U2
SanDisk 4GB MemoryStick Pro Duo Ultra II Mobile - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&am...DUO4096U2M
Takže: Jde rychlost karet poznat jinde než při kopírování z/do PC? Jde hlavně o ukládání právě vyfocených fotek.
Normální varianta (podle obrázku je to stejná jako v balení u W810i) stojí jen o trochu méně než Ultra II. Vyplatí si za Ultra II připlatit?
Verze Mobile je mnohem dražší, ale má prý větší rychlost, menší přístupové doby a nižší spotřebu. Vyplatí se připlatit 1000 oproti normální kartě? Je ta tisícovka prostě někde poznat? Teď mám pravděpodobně základní verzi (tu modrou) a žádný problém s ní není.
Tak to je vše, díky za odpovědi
Jaký je rozdíl mezi MS Pro Duo a Pro Duo Ultra II?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mapupsa
- Nováček

-
- Dzambor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hh problem bude v tom ze zatial som sa nestretol s mobilom co by dokazal adresovat pridavnu kartu vaciu ako 2GB cize prve si over kompatibilitu az potom kupuj aby si nespravil blbost...napr. do mojho mobilu je uz SD/HC 4GB ale mobil mi ju nezobere lebo nepodporuje karty typu SDHC....to co ty chces je do digitalnych fotakov a podobnych veci
Asus M51 Va
- mapupsa
- Nováček

-
Dzambor: Díky za odpověď. Ale kdes tohle téma vyhrabal?
Mobil, který zvládne víc jak 2GB kartu znám, shodou okolností je to zrovna ten můj SE W810i
(už to zvládne hodně mobilů si myslím).
No a teď si můžu odpovědět sám:
Ty karty jsou rychlejší, ale pozná se to jen v počítači - mobil její max. rychlost nevyužije. Pak jsou možná ještě nějaké další malé rozdíly, které nemají na nic velký vliv.
Koupil jsem si tu základní (4GB) a funguje bez problémů.
Mobil, který zvládne víc jak 2GB kartu znám, shodou okolností je to zrovna ten můj SE W810i
No a teď si můžu odpovědět sám:
Ty karty jsou rychlejší, ale pozná se to jen v počítači - mobil její max. rychlost nevyužije. Pak jsou možná ještě nějaké další malé rozdíly, které nemají na nic velký vliv.
Koupil jsem si tu základní (4GB) a funguje bez problémů.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Jestli je to do foťáků nebo mobilů je jedno, důležitý je formát Memory Stick PRO Duo, který podporují mobilní telefony jako W700i..W800 a 810i atd..Dzambor píše:hh problem bude v tom ze zatial som sa nestretol s mobilom co by dokazal adresovat pridavnu kartu vaciu ako 2GB cize prve si over kompatibilitu az potom kupuj aby si nespravil blbost...napr. do mojho mobilu je uz SD/HC 4GB ale mobil mi ju nezobere lebo nepodporuje karty typu SDHC....to co ty chces je do digitalnych fotakov a podobnych veci
Jsou i jiné formáty jako původní Memory Stick Duo - malá velikost, asi do 128MB, od 128 vejš už je formát PRO - něco jako u SDček HC
a pak je ještě formát HG kde mají karty až 32GB...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP