Jaký je rozdíl mezi MS Pro Duo a Pro Duo Ultra II?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mapupsa
Nováček
Nováček

Jaký je rozdíl mezi MS Pro Duo a Pro Duo Ultra II?

Příspěvek od mapupsa »

Ahoj,
chtěl bych si do SE W810i koupit větší Memory Stick kartu (4GB) a narazil jsem na tři typy:

SanDisk 4GB MemoryStick Pro Duo 4GB - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&am...ODUO4096MM
SanDisk 4GB MemoryStick Pro Duo Ultra II - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&am...ODUO4096U2
SanDisk 4GB MemoryStick Pro Duo Ultra II Mobile - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&am...DUO4096U2M

Takže: Jde rychlost karet poznat jinde než při kopírování z/do PC? Jde hlavně o ukládání právě vyfocených fotek.

Normální varianta (podle obrázku je to stejná jako v balení u W810i) stojí jen o trochu méně než Ultra II. Vyplatí si za Ultra II připlatit?

Verze Mobile je mnohem dražší, ale má prý větší rychlost, menší přístupové doby a nižší spotřebu. Vyplatí se připlatit 1000 oproti normální kartě? Je ta tisícovka prostě někde poznat? Teď mám pravděpodobně základní verzi (tu modrou) a žádný problém s ní není.

Tak to je vše, díky za odpovědi
Dzambor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzambor »

hh problem bude v tom ze zatial som sa nestretol s mobilom co by dokazal adresovat pridavnu kartu vaciu ako 2GB cize prve si over kompatibilitu az potom kupuj aby si nespravil blbost...napr. do mojho mobilu je uz SD/HC 4GB ale mobil mi ju nezobere lebo nepodporuje karty typu SDHC....to co ty chces je do digitalnych fotakov a podobnych veci
Asus M51 Va
mapupsa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mapupsa »

Dzambor: Díky za odpověď. Ale kdes tohle téma vyhrabal? :D
Mobil, který zvládne víc jak 2GB kartu znám, shodou okolností je to zrovna ten můj SE W810i :) (už to zvládne hodně mobilů si myslím).

No a teď si můžu odpovědět sám:
Ty karty jsou rychlejší, ale pozná se to jen v počítači - mobil její max. rychlost nevyužije. Pak jsou možná ještě nějaké další malé rozdíly, které nemají na nic velký vliv.

Koupil jsem si tu základní (4GB) a funguje bez problémů.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od sam_217 »

Dzambor píše:hh problem bude v tom ze zatial som sa nestretol s mobilom co by dokazal adresovat pridavnu kartu vaciu ako 2GB cize prve si over kompatibilitu az potom kupuj aby si nespravil blbost...napr. do mojho mobilu je uz SD/HC 4GB ale mobil mi ju nezobere lebo nepodporuje karty typu SDHC....to co ty chces je do digitalnych fotakov a podobnych veci
Jestli je to do foťáků nebo mobilů je jedno, důležitý je formát Memory Stick PRO Duo, který podporují mobilní telefony jako W700i..W800 a 810i atd..
Jsou i jiné formáty jako původní Memory Stick Duo - malá velikost, asi do 128MB, od 128 vejš už je formát PRO - něco jako u SDček HC
a pak je ještě formát HG kde mají karty až 32GB...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“