kazda novinka kdyz prijde na trh tak je nejlepsi, x25-m byl dobry dokud neprisli ze se zpomaluje...cetl jsem dost testu kde se vertex dotahoval na intela (i na E verzi)
podle jedne tabulky je tezko soudit, ale uz nejak jsem si zvykl ze za kazdych par % vykonu navic se cena klidne zdvojnasobi.
a ze vertex prekona vpohode raptory v raidu mi prijde docela slusne
bud spencer píše:
ja chcem hlavne videt test jak bude ten disk fungovat po roku 24/7 provozu odrana-dovecera zapis...
ssd je zatial over-promise, under-deliver.. nic viac.. na databazovych servroch s poriadnym zapisom to budes hladat marne.. a to uz ssd technologia naky ten stvrtok existuje...
jj nenajdes. stejne jako delam na systemech kde se jeste pouzivaji na zalohovani pasky...proste CENA je nejdulezitejsi vec
a na 60GB ssd muzes zapsat nekolik set TB (ma garantovane 10000x prepsani) nez (teoreticky) zacnou odchazet bunky (+ maji nahradni)
priklad : 2*120GB vertex : rychlosti 400/500, muzes zapsat 10 000 * 2 * 120GB = 2 400 000 000MB (pro jednoduchost beru 1000 a ne 1024, stejne je to jen priblizne)
kdyz pojedes plnou rychlosti (400MB/s) tak budes zapisovat 6 000 000s = 70dni
jak rychle se zapisuje na serveru nevim (neni server jako server jak je psano vyse), ale staci aby to jelo 80MB/s a mas to na rok
bud spencer píše:
no a ked vidim jaky pristup maju vyrobcovia, ze maju 9348503405893 modelov, vsetky stoja za hovno a veselo to predavaju, tak chvilu pockam ci ten 9348503405894. uz je naozaj ale naozaj konecne pouzitelny.
na osobni komp je pouzitelnych SSD vic nez dost, nesmis ale cekat ze za 2000 dostanes neco extra

raptory lidi kupovali docela hodne a ssd je strci do kapsy i kdyz jsou v raidu, jestli chces seznam SSD co se da pouzit do PC staci rict.