ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Kolik stream procesorů (SP) bude RV870 obsahovat?

Anketa končí za čtv 10. zář 2009, 22:38

Méně než 1200 SP
1
1%
1200 SP
8
9%
1280 SP
5
6%
1600 SP
31
36%
Více jak 1600 SP
19
22%
Je mi to fuk
21
25%

Celkem hlasů: 85
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Příspěvek od Raikkonen »

no-X píše:Třeba přijdou i další varianty tohoto :-)

http://cdr.cz/a/27803
Budu tě muset zklamat, ale je to jen design a ten rámeček je ukrytý vespod, takže jakmile se TV zapne, hned vidíš široké černé okraje. (je to vidět na posledním obrázku)

3 monitory využije jen málo profesionálů, ti už stejně více monitorů používají, akorát to teď budou mít jednodušší. Prosadit to do domácností nevidím moc reálně, jedině kdyby se objevilo hodně her se zlepšeným zážitkem s více monitory, tak možná, ale masově se to používat v dohledné době nebude. Spíš bych věřil, že by výrobci začali nabízet více širokoúhlé monitory. Reálněji vypadá, že se by se spíše mohlo prosadit 3D, když se to začíná objevovat u LCD TV novinek.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Sobo píše:
Anand Lal Shimpi píše:I played Dirt 2, a DX11 title at 7680 x 3200 and saw definitely playable frame rates.
Heh? To byl buď nějaký trouba, kterému 20FPS přijde plynulé, nebo to moje GTX 280 bude v normálním rozlišení dávat minimálně na 100FPS. Ani jedno se mi nezdá reálné, takže to budu brát jako blábol nějakého lamera. :evil:
:lol: Anand Lal Shimpi je zakladatelem AnandTechu a jeden z největších odborníků na architektůru čipů (CPU/GPU) - ostatně na to má odpovídající vzdělání. Pochybuju o tom, že je to nějaký "lamer" a že nepozná rozdíl mezi 20 a 100FPS.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Tady nejde o vzdělání. Recenzenti mohou být chytří, ale o hraní věděj prd. Nebo si viděl nějakého recenzenta HW, který se dobře umístil třeba WCG, ESWC, CPL a podobně? Já ne. Asi jsem to trochu přehnal, každopádně se mi nezdá reálné, aby jedna HD 5870 byla schopná renderovat Dirt 2 na plné detaily v rozlišení 7680 x 3200px na minimálně nějakých 40FPS, což už leckomu připadá plynulé.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Proč by ne. Když se podíváš na specifikace, tak bych tomu i věřil. 2GB framebuffer, 32ROPs, 80 TMUs a 1600SP. Když HD 4890 dává v RaceDriver Grid v rozlišení 2560x1600 s 4xAA průměrně 50FPS, tak proč by HD 5870 skoro v trojnásobném rozlišení se svými specifikacemi nemohla v takřka stejném enginu (EGO Engine) s DX11 optimalizacemi podávat podobný framerate? Mě to připadá reálné.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ovšem ty vycházíš z toho, že Dirt 2 nebude náročnější než GRID. V Dirtu z toho enginu vymačkali maximum, jsou v něm mnohem rozlehlejší exteriéry(už to není jenom jedna cesta ohraničená bariérou), více polygonů na autech a taky se jezdí hlavně na písku/hlíně, takže je tam i spousta prachu/částicových efektů. Osobně si myslím, že Dirt 2 bude tak o 20-30% náročnější ve srovnání s Gridem. Ale to už jsme trochu off.

//Krteq - Promaz OT. Uděleno varování uživateli Robin_CG
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... 800-update

- toto je pravda...Jinak se divím, jak se OBR udržel, když musel napsat o výkonu ATI karet :)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

no-X píše:já to vidím jako mnohem přínosnější prvek (který má mimo jiné i výrazně širší spektrum využitelnosti), než například "3D" brýle fungující s jedním konkrétním modelem LCD...

I kdyby jo, jakou to má souvislost? Musí se tu všechno obracet do argumentů "...ale nVidia má něco horšího"? Konkrétně v tomhle případě mi to přijde jako nemístné, Flegy o nVidii nenapsal ani slovo. Až se bude kritizovat PhysX, napíšu, že je to ale přece přínosnější než hrát na třech monitorech, to bude diskuze jak víno.
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

krtek-mod píše:Pochybuju, že zrovna ty o tom budeš vědět víc. To, že ti nejmenovaný PR manažer něco nakecá zrovna neznamená, že je to pravda. V threadu o GT300 se s námi nevědomými můžeš o svoje poznatky z "mejdanů" klidně podělit, budeme ti vděční.
No vídíš to, příště nepochybuj, protože jsi vedle jak ta vedle.

Jinak ke specifikacím Radeon HD5870 Six 2GB. Po výkonu je pro mně největším přínosem spotřeba ve 2D, na tom muselo AMD zapracovat a zdá se, že se to povedlo na jedničku. Také propustnost pamětí bude dostačující a podle mě nebude kartu limitovat. Zapojení tří monitorů na stole je také věcička, která hodně pomůže, tedy plus. Design mě prozatím nechává klidným, co nikoliv je ale určitě hlučný větrák, čekám děs běs ala HD 4870 X2, což odradí nejednoho zájemce. Spotřebu ve 3D jsem nikdy neřešil a nebudu to dělat ani nyní. Zajímalo by mě kolik lidí si tu kartu z diskutujících tady koupí, jestli maximálně jeden i když ta cena by měla být solidní ..

//psal jsem k věci, tak tu nezačínej flame. Nepodělím, nemám tu potřebu a ani z jistých důvodů to možné není.
//tvoje taktika na mě neplatí, nikdo tu žádného machra nedělá, jen ty máš asi ten pocit když někdo něco ví a ty ne, tak si ještě počkej, vše potřebně se zanedlouho dovíš.
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne pát 11. zář 2009, 09:05, celkem upraveno 4 x.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

ad buduci produkt nvidie: este ze si aj dodal vhodny argument, ze mas pravdu ;-)
ad RV870: preco by si ju mal z diskutujucich kupit maximalne jeden? aj 4890 je relativna novinka a ma ju tu viac ludi

//beardie: nepisal si k veci, pisal si vseobecne blaboly, ktore sa v buducnosti ocakavaju, tak zas nestruhaj machra, co vie najposlednejsie a najnovsie detaily

//beardie:
No vídíš to, příště nepochybuj, protože jsi vedle jak ta vedle.
ten pravy sa ozval ;-)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sobo: Anand se herní a 3D grafice věnuje deset let, přičemž v množství her i hardwaru, který zrecenzoval a který mu prošel rukama, se mu tady moc lidí rovnat nemůže, takže si myslím, že velmi dobře pozná, co je plynulé, resp. hratelné. Nevím, ale připadá mi trochu divné shazovat názor uznávaného recenzenta, který u toho osobně seděl a osobně to viděl. Promiň, ale trochu mi to připomíná reakce na recenze HD4890, kde každý web, kde HD4890 dopadla dobře, byl špatný, nedůvěryhodný, lamerský, nebo uplacený...
obcanskej píše:I kdyby jo, jakou to má souvislost? Musí se tu všechno obracet do argumentů "...ale nVidia má něco horšího"? Konkrétně v tomhle případě mi to přijde jako nemístné, Flegy o nVidii nenapsal ani slovo.
Ohledně EyeFinity a 3D brýlí nVidie nepotřebuju souhlas Flegyho, abych mohl obojí srovnávat (nic proti Flegymu). EyeFinity totiž je odpověď ATi na tenhle produkt nVidie, resp. jejich vlastní řešení pro pokročilejší formu zobrazování. Ať se ti to líbí, nebo ne, budou tyto dvě "features" ještě mnohokrát postaveny proti sobě :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Další články:

Zajímavé je toto:

"A render of what the Samsung Eyefinity optimized displays will look like"
Obrázek

a taky mě mile překvapilo, že se mi podařilo dopředu odhadnout, že RV870 - ač podporuje 3 nezávislé výstupy - má jen dva RAMDACy :roll:
Obrázek
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

někteří holt nesnesou, že ATIna od řady HD3000 znovu postupně dobývá pozice...Tak mi to občas připadá.

PS:proč by někteří recenzenti HW, třeba i zkušení, nemohli být profi hráči? Nějak tomu v souvislosti nerozumím...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

...
flyer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flyer »

Ted tu po me budou zelený hazet kameny, ale ruku na srdce ATI na tom byla vzdycky dobre jen diky HD 2900 zavahalo (problemy s vyrobou, prevzeti ATI) a NV se opravdu povedlo G80, ale do ty doby byla ATI na koni (tim nerikam ze by byla NV spatna) a ted se vraci zpet na původni pozice, bud NV vytahne dalsi bombu jako G80 a prekazi ji to a nebo ne, pokazdy je jednou nekdo nahore a nekdo dole :wink:
Q6600, DFI Lanparty ICFX3200-T2R/G, GEIL Black Dragon 8GB DDR2 800MHz CL4, Radeon 4870 512MB, WD 80GB+160GB+500GB, Benq E2200HDA
PhenomII_X4_955, ASUS M4A785TD-V EVO, Zeppelin 4GB DDR3 1600MHz CL9, GTX260 896MB, WD 500GB, Acer X243H
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Vsechny informace pokupe pro cesky mluvici... http://www.czechgamer.com/hardware/73/A ... -akci.html
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tech 24X monitoru to je masakr, zajimalo by me kolik video pameti to vyuziva pri tomhle mega rozliseni :)
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

a co specifikace Junipera? nezapomnelo se na nej?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

mně spíše zajímá HD5650 nebo HD5670....to asi bude má náhrada za HD3870, chci něco s nízkým příkonem v záteži, aby mi to neužíralo zdroj vzhledem k vysokému OC procesoru.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To je právě ono, ten 180mm² čip :)
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »