Porovnání OS.
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- HAnesis
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Porovnání OS.
Čau nevíte o nějakém članku kde by bylo jednoduše pro laika vysvětleny rozdíly mezi OS W 98 XP Vista a třeba i 7?
FTK UP
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Porovnání OS.
W98 = hodně starý systém, bez podpory dnešních desek (nejen kvůli ovladačům, celkově je dost omezený).
Min požadavky: 386/24MB RAM (cca)
XP = starší systém, dnes nejpoužívanější (Vista se nechytla, 7 ještě není venku pro obyč smrtelníky), horší správa paměti, pomalejší multitasking
Min. Požadavky: ~1GHz CPU/512MB RAM (aby se to hýbalo)
Vista = momentálně nejdokonalejší systém (do cca konce roku, pak to bude Win7), bohužel dost lidí na něj nadává (víceméně kvůli recenzím z dob 2007). Dobrá správa paměti, lepší multitasking (především podpora více CPU)
Min. Požadavky: ~2GHz dualcore/2GB RAM
7 = Vista s jednou třetinou věcí vypnutých, druhou odebraných a třetí deaktivovaných, díky tomu běhá rychleji než Vista, ale třeba mě na notebooku zamrzá po odzhibernování (nejsou ještě na ní oficiální ovladače, ale fungují Vistové), plus ještě nevyšla pro veřejnost (až 22. října).
Min. požadavky: stejné jako Vista
Takhle nějak?
Pozn: veškeré "minirecenze" jsou psány mnou, nikomu je nenutím (a ano, Vistu mám rád).
Min požadavky: 386/24MB RAM (cca)
XP = starší systém, dnes nejpoužívanější (Vista se nechytla, 7 ještě není venku pro obyč smrtelníky), horší správa paměti, pomalejší multitasking
Min. Požadavky: ~1GHz CPU/512MB RAM (aby se to hýbalo)
Vista = momentálně nejdokonalejší systém (do cca konce roku, pak to bude Win7), bohužel dost lidí na něj nadává (víceméně kvůli recenzím z dob 2007). Dobrá správa paměti, lepší multitasking (především podpora více CPU)
Min. Požadavky: ~2GHz dualcore/2GB RAM
7 = Vista s jednou třetinou věcí vypnutých, druhou odebraných a třetí deaktivovaných, díky tomu běhá rychleji než Vista, ale třeba mě na notebooku zamrzá po odzhibernování (nejsou ještě na ní oficiální ovladače, ale fungují Vistové), plus ještě nevyšla pro veřejnost (až 22. října).
Min. požadavky: stejné jako Vista
Takhle nějak?
Pozn: veškeré "minirecenze" jsou psány mnou, nikomu je nenutím (a ano, Vistu mám rád).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů