Tak se podle vseho bude jmenovat R800, cili nebude zadna HD5870X2.MkoOO píše:5970
info se zda byt tady
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Tak se podle vseho bude jmenovat R800, cili nebude zadna HD5870X2.MkoOO píše:5970

Funkční RV830 měla ATi už v květnu. Snadno si dokážeš spočítat, kolik měsíců se tedy RV830 vyrábí a jak to tedy bude s reálnou dostupností tohoto čipu...Mayhem(cz) píše:no-X : To je sice pěkné,ale s dostupností (v dostatečné míře) v čr si letos nedělám iluze. (ještě ,že mám kolegy v alfě )

Sobo píše:Vzhledem k té ceně si myslím, že ano.

Myslím si, že cena HD5850 je nastavena na úroveň GTX285, takže když při stejné ceně nabídne vyšší výkon, DX11 a Eyefinity, tak si GTX285 těžko někdo koupí. Jsem i toho názoru, že si nemálo zájemců o HD4890/GTX275/GTX280 rádo 1500-2000 připlatí, když uvidí, že jim to přinese (hádám) o 50% výkonu víc a nové features. To by se tyhle karty musely dostat hodně pod 4000, aby se jejich prodeje udržely...Sobo píše:Osobně bych to viděl tak, že hned po uvedení si pro ty karty poběží pár nadšenců, co musí mít za každou cenu high-end, ostatní se na to vzhledem k ceně a výkonu současných grafik vybodnou.

Sobo uz se v tom nestourejSobo píše:Ovšem já to myslel tak, že nějakou z těch HD48xx/GTX2xx karet už lidi mají.

Jistě, ale než si dotyčný koupil např. tu HD4870 nebo GTX260, tak asi taky nějakou herní kartu měl, ne? A přesto upgradovalSobo píše:Ovšem já to myslel tak, že nějakou z těch HD48xx/GTX2xx karet už lidi mají. Když už si někdo půjde koupit HD58xx, tak bych předpokládal, že nějakou herní kartu už má.
Eyefinity není jen o hraní, ale i o práci nebo videu. Těch případů, kdy se to může hodit, tu nepadlo málo a uživatelů, kteří ke kartě nepřipojují jen jeden monitor, bude určitě víc než tisícina procentaSobo píše:No a upgradovat z karty, na které hraju v podstatě všechno na plné nastavení na kartu o něco rychlejší za minimálně 6000,- se mi teda nechce. Ohledně těch "features": Eyefinity využije nulová tisícina procenta hráčů a DX11 ještě žádná hra nepodporuje, tolik k jejich praktické užitečnosti.

Jistě, ale ta karta předtím byla pro mnoho her nedostatečná, nyní je situace poněkud jiná, rozuměj na upgrade není důvod, až na extrémy je výkonu dost.no-X píše:Jistě, ale než si dotyčný koupil např. tu HD4870 nebo GTX260, tak asi taky nějakou herní kartu měl, ne? A přesto upgradoval
Kdybych se zajímal o video a ne o hry, vezmu ten nejlevnější šmejd se třemi výstupy na monitor, ne zrovna řadu HD5800no-X píše:Eyefinity není jen o hraní, ale i o práci nebo videu.
Takže se to dá spočítat na prstech obou rukou. No, nic moc.no-X píše:DX11 hry nejsou, ale je tu šest DX10.1 her a přijde sedmá. To pro majitele DX10 hardwaru znamená další důvod. DX11 her je očekáváno momentálně 6, z čehož by minimálně dvě měly přijít ještě do konce roku.