Wolfenstein [new]

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Wolfenstein [new]

Příspěvek od OndraSter »

U Wolfa jdeš, zapneš krystal, postříliš, schováše, jdeš dál. CoD4 taktizuješ. Tyhle dvě hry nelze srovnávat. (A třeba UT jdeš a střílíš.)

Wolf do své kategorie naprosto zapadl dokonale, mě baví a líbí se mi. Grafika mi vyhovuje, příběh je teda (hlavně ke konci) mírně nadnesený ale jinak to je výborné.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

No já krystal zapínal, jenom když jsem opravdu musel (průchod zdí, atd.) jinak ne. A že by se v CoD4 nějak moc taktizovalo, to jsem si také nevšiml :)

I já jsem téhle hře dal 6/10, což není špatné, jenom je tam prostě trochu víc věcí co mi vadily. Problém je, že spousta lidí zná jenom dva mezní stavy. Hra je super a hra je sr*čka.
Goldnoob team proud member!
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

v cod4 toho zas tak moc k taktizování není, jinak je to docela dobrý, ale u CoD5 mi to vadilo už hodně, protože pak hraješ vlastně furt to samý.
Thellwin píše:hodně lidem vadí přemíra sci-fi prvků. Jde o to, že když jdu hrát hru ze série Wolf, tak čekám poctivou střílečku z 2. světové a k tomu také příslušné reálie. Když bych chtěl blikající, svítící a zářící hru, tak si pustím UT200x.
Jestli si hrál RTCW, tak nechápu jak tohle můžeš vůbec napsat. RTCW rozhodně není poctivá střílečka z 2.světový ani náhodou, sci-fi prvků je tam hodně, v novym wolfu je to tak akorát, protože celá hra je na tom založená, nebylo to jinak s Wolf 3D, nebylo to jinak s RTCW a není to jinak ani ve Wolf 09, kde navíc museli na okultismu přidat, protože nikdo by nechtěl hrát starý renovovaný RTCW s podobným sledem událostí - myslim, že opakované germánské zombie by už nikoho nenadchly, aspoň tomu takhle přidali an originalitě - místo mrtvých kreatur a 2000let prokletého starého germánského člověka použili příšery z jiné dimenze - to jde ne?
Každej kdo hrál wolfa zná ho dobře, si nebude stěžovat na sci-fi prvky.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Je rozdíl mezi trochou okultních a sci-fi prvků a mezi přemírou sci-fi prvků, jak jsem já napsal a co ty pořád nějak nedokážeš odlišit. Pokud vedle sebe postavíš RtCW a novýho Wolfa, tak pokud se ti ty hry zdají v tomhle stejné, tak bych zase řek, že jsi RtCW nehrál.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

dobře, že neznám wolfa? přemíra sci-fi prvků?
A co Super Soldier - Über Soldat - to ti nepřijde jako přemíra sci - fi prvků? s těmito "roboty" se setkáváš v něco kolem 4 misí - co třeba mise SWF a celá XLabs? elektrické pčíšery, roboti.......Assault - na letišti proudová letadla ve tvaru Stealth..ve druhý světový..pak nakonci nejmoderněji vybavení parašutisté s FG42 patroop rofle - dobče, ta puška je Ok, ale vzhledem vypadaj jak SWAT :-D .. přemíra okultních sci-fi prvků? mrtvoly 2x mise v kryptě, pak kostel a Boss1...a tim to nekončí, pak následuje výše zmíněné sci-fi, a hned na to zase čáry máry a oživování robotů, pak hromady zombie a nakonec vzkříšení 2000let mrtvýho germánskýho šlověka?
....nevim, ale mě se to zdá vyrovnané, navíc, když je novej wolf udělanej ve stylu pokračování - jestliže ses v RTCW setka s takovýhlea sci-fi prvkama, tak co bys čekal u pokračování? že o všechno zmizí a pojede to jakoby od začátku? ne. Posadí tě to rovnou do situace zkoumání tajemné "Thul" civilizace a paralelní dimenzí černýho slunce...v tomoto ohledu bych tomu přemíru sci-fi a okultismu rozhodně nevyčítal, ej to asi to samé, jako kdyby RTCW pokračoval dál..čekal byc něco jednoduššího, slabšího, než byl oživený Heinrich s hromadou mrtvol? to už by tě asi nudilo...právě že novej wolf pro nás připravil ještě něco krapet silnějšího, a myslim, že se to povedlo :D
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Tak dohráno. Hra je to výborná. Slušně jsem si ji užil. Klady: většinou zábavné přestřelky, upgrady, schopnosti medailonu, nepovinné úkoly v lehce volném prostředí, mnoho pokeců s postavama, hledání zlata a zápisníků, vydaření nepřátelé(parádní neviditelný hnusák s nechutným hláskem, pěkně udělaný voják s částicovým dělem s velice efektním výbuchem, divoký Hanse Gross na závěr taky neměl chybu). Zápory: slabší grafika a AI, kratší délka, hra je docela lehká, chtělo to silnější protivníky, obsence renderovaných videí jako intro, ingame videa vypadali příšerně, jak u 5 let starých her, závěr mohl být více rozvinut. Celkově ovšem skvělá a zábavná střílečka, avšak ve srovnání s nedávným Call of juarez prohrává. Tam jsem se bavil ještě víc. Za to takové CoD 4,5(ne v cod se opravdu netaktizuje, naprosto stejně přehnaná "hero" střílečka jako wolf) drtí na plné čáře. 8/10

Jinak scifi prvky mi vůbec nevadí, bylo jasný, že nový wolf nebude normální hra z 2.světové. Jinak přijde mi legrační, že se ve hře ani jednou neobjeví zmínka, že jde o nacistické Německo a že hráč zabíjí Němce. Furt jenom nacisti nacisti, ale zmínka o Německu žádná. Asi nechtěli pobouřit německé hráče, což mi přijde hodně trapné. Copak to není součást jejich historie? I když negativní.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

sam_217 píše:...
V RtCW je mix sci-fi a okultismu. Okultismus jako takový mi k nacistům prostě sedí víc, než ty sci-fi prvky. Takže i ti ubersoldati se dali přežít. Radši kosím něco, co by při troše fantazie mohlo existovat, než nějaké obří brouky v jiné, barvičkama zářící dimenzi.
martysik
Nováček
Nováček

Příspěvek od martysik »

Zdravim mám problém při spustení hry v single cerna obrazovka na ni napis no support mode a jeste nejake cisla H a V frekvence zvuk normalne jede .V multi vidim i obraz mam 17" monitor.hledal jsem kde se to da nastavit a nic nenasel dekuji za kazdou radu
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

chyba obnovovací frekvence monitoru, nejlepší asi bude otevřít config wolfaSP v Local Settings skrytý složce tam kde je složka data aplikací a v ní id Software se savama, a u položky refresh rate nastavit 60, pokud to ani pak nepůjde, budeš to možná musrt nastavit v ovladačích, abys neměl spuštěnou nějakou blbou obnovovací frequenci...

Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Mám odehráno asi 5 hodin a je to zklamání ( a to jsem moc neočekával ). Grafika místy jak 5 let stará hra, AI místy dost dementní, celkově to nemá vůbec šťávu, starému Wolfovi ( a spoustě jiných FPS ) to nesahá ani po kotníky. Při hraní necítím žádné emoce a docela se nudím, nemám ale nic jinčího, tak to asi dojedu do konce :| . Jsem "FPS pozitiv" ale dávám jen 5/10.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Prave to hram, zaciatok bol taky nudny, ale netreba sa nim nechat odradit. Zatial co to hram taku tretiu hodinku necelu tak je to celkom zabava, grafika je celkom pekna taka uhladena s peknymi efektami, taktiez sa mi paci fyzika, lietanie koncatin a pod.

Bavi ma to zatial viac nez CoD MW2, a to myslim celkom vazne. Tu mam pocit, ze mozem robit viac veci po svojom, v CoD hrac vacsinu casu beha za nejakou NPC postavou nad ktorou je gulicka "Follow" a vsetko okolo len naskriptovano lieta sem a tam, Wolfenstein ma hratelnost starych fps, okorenenu o bullet time a ine featury medailonu. Posobi to sice ako totalne Bcko hlavne co sa pribehu tyka je to pekna ptakovina ale hlavne ze je to celkom zabavne.

Co sa mi na hre nepaci je trochu prazdnost prostredia, uzavrene priestory a najma strasne nesympaticky dabing, ale "gulervuce" zvuky zbrani (narozdiel od pif paf zvukov z CoD) a hratelnost ma u hry zatial drzia.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Jak vypnu prosím FPS lock? díky
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

BudyShine píše:Jak vypnu prosím FPS lock? díky
:?: Proč ho chceš vypnout?Na tvojí kartě to přece musí letět v 60ti fps s V-Sync On jak po másle...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

šak právě což je mi k hownu. Potřebuju mít FPS na mnohem vyšší hodnoty abych mohl otestovat grafiky v něm
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Zkus: com_maxfps 1000 pokud to nepůjde tak nelze.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

BudyShine píše:šak právě což je mi k hownu. Potřebuju mít FPS na mnohem vyšší hodnoty abych mohl otestovat grafiky v něm
Jo tak to jo,nevěděl jsem,že testuješ....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem to před chvílí dohrál a dost jsem se u toho bavil.Musím říct,že i já bych občas ubral na sci-fi prvcích,ale jinak paráda.Nejvíc jsem používal amulet na průchod zdí a na zpomalení času,jinak moc ne.Hodně mě potěšily upgrady zbraní,který byly ve hře opravdu znát.Např.tlumič na pušku nebyl jenom na to,aby hráč chvíli poslouchal jinej zvuk při výstřelu,ale opravdu se s ním dal místy uplatnit stealth,pokud se náckové kosily v příslušném pořadí tak,aby neviděli,jak se jejich kámoši kácej k zemi.MP-43 s optikou neměla chybu...Jinak ty energo zbraně jsem plně využil až ke konci,většinu hry jsem prošel "klasicky" se samopalama,odstřelovačkou a sem tam promluvil panzerfaust.Co mě naprosto dostalo je level design-jeden z nejlepších,co jsem kdy viděl.Vždycky se bylo na co koukat,všechny ty továrny,skladiště,základny,podzemní laboratoře zejména ve druhý půlce hry-fakt paráda a do toho všeho mi perfektně zapadaly ty přechody přes město.Id Tech 4 engine vyždímanej na maximum,překvapivě solidní fyzika v rámci možností enginu,dobrý zvuky,parádní exploze...Ve výsledku naprosto příkladná old-school střílečka,která mě nenudila ani na okamžik.Nejslabší stránkou hry je jednoznačně dabing,ale jinak maximální spokojenost.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Thellwin píše:...
No fakt je, že tak dobře udělaný jako RTCW to není, holt novej wolf na toho starýho nemá, zas tak špatná hra to není, ale nic úžasnýho, a jinak s tim okultismem a sci-fi, pořád mě nenapadá co by jinak asi mohli udělat lepšího..i já bych ot tak nějak udělal, spíš mi vadí, že to v sobě nemá tu nabitou akci, ten stil toho fofru, tý akční hudby která je v RTCW povedená a celý jak je to pojetý takovym hodně tvrdym způsobem - to je tim, že ten druhej díl nedělali gray matter studios, ale raven...a to je podle m největší chyba, když už pokračování wolfa, tak ať to dělaj ti samí lidi co dělali první díl, jinak to není ono - vždyť podívjte se na Blazkowiczův xicht, v RTCW je to prostě ten správnej americkej drsňák a v novym wolfovi mu nějak zhnědly vlasy a spíš vypadá zdánlivě jako Alec Baldwin což mi vůbec nesedí a všechny tyhle prvky dohromady prostě z toho wolfa nedělaj to co to bylo dřív...škoda...
Taková docela zajímavá věc mě napadla, kdyby někdo udělal grafickej remake RTCW, např RTCW s grafikou jak v crysis nebo CoD4 bych si klidně znova rád zahrál :-D, a pak ještě vymyslet novej příběh a je to....

Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

sam 217
souhlas :thumbsup:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Mno, vím, že je to staré téma. :)
Nicméně začal jsem hru hrát a asi po hodině a půl hraní mi to přijde jako pitomost :| Hlavně mě tam nudí ten VEIL a to zpomalování času apod., jako nápad dobrý, ale pořád na každým rohupotkávat ty "kaluže" a dobíjet, si tam připadám jak ROBOCOP, hraju na HARD a kosím je jak nic :-( tak si říkám...WTF :!: :?:

..dám tomu ještě šanci ve volných chvílích a uvidíme, ale asi to odinstaluji, graficky to vypadá hezky, akorát mě štvou ty zubaté hrany bez AA, engine vypadá parádně a jsem s ním spokojenej, ale hra jako taková :nervous: ....
//EDIT: tak AA funguje, stačí v nvidia inspector ve flags u wo,fenstein přidat tohle: 0x0000F0C1
Obrázek

viz.:
Id tech 4 games: Supersampling for quality beyond in game MSAA - 0x0000F0C1
Quote:
Doom 3
Quake 4
Prey
Quake Wars: Enemy Territory
Wolfenstein

..a tady je celá řada her, kde to funguje, dokonce jsem tak dohrál na max. detaily včetně PhysX hru- TERMINATOR: SALVATION
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=336854
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“