ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Kolik stream procesorů (SP) bude RV870 obsahovat?

Anketa končí za čtv 10. zář 2009, 22:38

Méně než 1200 SP
1
1%
1200 SP
8
9%
1280 SP
5
6%
1600 SP
31
36%
Více jak 1600 SP
19
22%
Je mi to fuk
21
25%

Celkem hlasů: 85
xeq
Začátečník
Začátečník

Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Příspěvek od xeq »

Kedy vlastne konci NDA a budu niake recenzie ?
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Pokud se nepletu tak 26.-27.9.
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Zitra se na nejmenovane FTP dostane prezentace s grafy vykonu z AMD labs. Co se tyce recenzi apod, urcite budou vsude 23.9.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

flanker píše:no-x: čili v novém AvP bude přímo logo ATI?:) To by bylo skvělé, ta hra vypadá nádherně a zároveň strašidelně :)
To nevím a myslím, že to zatím ani není jasné. ATi obecně není nakloněna vyvěšování log ve hrách, na kterých se podílela, mají pro to nějaké důvody a právě proto, že se logo ATi objevuje v tak malém procentu her, si dost lidí (naivně) myslí, že ATi narozdíl od nVidie s vývojáři nespolupracuje. To samozřejmě není pravda. Před pár lety někdo u ATi omylem na ftp nastavil špatně oprávnění, takže jsem se se svým loginem dostal k obsahu celého ftýpka a ve složce, která byla určena pro spolupráci s vývojovými studii, bylo těch her takové množství a včetně titulů, které by nikoho nenapadlo si s ATi spojovat, že si o tom myslím opravdu své. Nicméně je pravdou, že spolupráce s ATi a s nVidií funguje na jiné úrovni, nVidia má mimo technické záležitosti zájem i na provázané reklamě/marketingu a za to, že danou hru sama propaguje, žádá i zpětně určité závazky.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Kdybych měl mluvit za vývojáře her, tak řeknu, že z hlediska spolupráce jsou AMD/ATi ti největší kreténi, se kterýma se člověk může potkat(a ještě Sony). Požádáš je o HW samply, abys na nich mohl odlatit svůj nejnovější projekt a oni ti místo toho pošlou slajd, že jsou nejlepší výrobce GPU na světě. Co máš dělat s takovýma magorama?? U Intelu nebo nVidie s tím problém nemají(naopak). Takže Jirkova poslední věta je vskutku pravdivá - spolupráce s ATi a spolupráce s nVidií opravdu probíhá na poněkud odlišné úrovni.

Jinak bych věřil, že v rámci své propagace DX11 her ATi podpoří (mnohem více než kdy předtím) tak tři-čtyři velká studia. Alespoň Codemasters v dohledné době chystají tak 3 DX11 tituly.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Sobo píše:Kdybych měl mluvit za vývojáře her, tak řeknu, že z hlediska spolupráce jsou AMD/ATi ti největší kreténi, se kterýma se člověk může potkat(a ještě Sony). Požádáš je o HW samply, abys na nich mohl odlatit svůj nejnovější projekt a oni ti místo toho pošlou slajd, že jsou nejlepší výrobce GPU na světě. Co máš dělat s takovýma magorama?? U Intelu nebo nVidie s tím problém nemají(naopak). Takže Jirkova poslední věta je vskutku pravdivá - spolupráce s ATi a spolupráce s nVidií opravdu probíhá na poněkud odlišné úrovni.

Jinak bych věřil, že v rámci své propagace DX11 her ATi podpoří (mnohem více než kdy předtím) tak tři-čtyři velká studia. Alespoň Codemasters v dohledné době chystají tak 3 DX11 tituly.
http://www.czechgamer.com/gallery.php?g ... sooner.jpg

Je jich trochu vic. Na prave strane za zavesem jsou videt dalsi dve velmi produktivni studia, a i ostatni maji sve AAA tituly, ackoli uz hry s takovou kadenci nevydavaji.

P.S.: Na takto silne tvrzeni bych ocekaval nejaky podklad/dukaz. Podle mne jen placas do vetru...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sobo: Mluvil jsem o studiích, které vydávají celosvětově rozšířené hry. Lokální záležitosti jsou jiná věc a ATi do nich nejde zřejmě z toho důvodu, že mnoho takových projektů ani nespatří světlo světa, nebo se nijak nerozšíří, takže je to pro ně zbytečná investice.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

no-X: no, já mluvil o vydavateli TakeTwo, který mimo jiné vydával třeba GTA IV, Serious Sam, Bioshock. :) Jo a pokud jde o ta malá studia, nVidia se o ně zajímá (a ty to víš, už alespoň jeden člověk zde na PCT fóru to psal).

Robin_CG: od absolutního fanatika té nejvyšší úrovně bych ani nic jiného nečekal, reálné podklady pro to samozřejmě nejsou (leda že bys byl vývojář her, pak bys věděl), ale rozhodně nejsem sám, kdo má na věc takový názor. Pročti si příspěvky uživatele pjk v threadu o nVidii a jejích plánech s PhysX.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Na vývoji Serious Sam i Serious Sam 2 se ATi podílela. Už je to dlouho, co jsem tohle sledoval, ale pokud se v tom orientuješ, určitě si vzpomeneš, že konkrétně SS2 sama ATi prezentovala ještě před vydáním a ukazovala na něm přínos 3Dc komprese. Ve finální verzi hry ale podpora pro 3Dc (které tehdy podporovala jen ATi), nebyla. Možné důvody si každý dokáže představit...
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Sobo píše:nejsem sám, kdo má na věc takový názor
Aaaha, on je to jen tvuj nazor... To jsem si myslel. Ja jen, ze jsi to prezentoval jako kdyby to byla realita. A realita a osobni nazor jsou dve rozdilne veci. :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Robin_CG: Sobo má pravdu, že ATi malé projekty neřeší. Jediné, v čem podle mě pravdu nemá, jsem zmínil o post výše...
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Náramně mi to připomína nVidii s jejím PhysXem: ATi získá technologickou výhodu (DX11), a tak tlačí na vývojáře, aby tuto technologii co nejdříve zahrnuli do her, protože DX11, narozdíl od PhysX, není výhoda absolutní (nVidia jej dříve či později začne podporovat taky), nýbrž časová. ATi se v současné chvíli snaží o to, aby nějaká DX11 hra (partně asi Dirt 2) vyšla na trh ještě dříve, než nVidia uvede své DX11 produkty do prodeje. V takovém případě by byla podpora DX11 opravdu mocným marketingovým nástrojem.

Když nVidia koupila Ageiu a získala tak PhysX, také začala tlačit na vývojáře, aby jej zakomponovali do svých her. Je to dost podobné.

A k té podpoře: ano, ATi se na vývoji některých her podílí, ale jakým způsobem?
1. Procentuálně jich je ve srovnání s portfoliem nVidie jako šafránu (TWIMTBP)
2. Posílá ATi vývojářům své produkty s předstihem? Myslíte si, že specifikace RV870 by se utajily do poslední chvíle, kdyby ATi poslala samply vývojářům her už v červenci? Já myslím, že ne.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sobo píše:Když nVidia koupila Ageiu a získala tak PhysX, také začala tlačit na vývojáře, aby jej zakomponovali do svých her. Je to dost podobné.
Je to zcela jiné. DirectX je existuje více-méně 15 let, o jeho nových verzích rozhoduje téměř deset let Microsoft s nVidií a ATi. nVidia - stejně jako ATi - včas věděla, co bude DX11 od hardwaru vyžadovat a na vývoj příslušného hardwaru měla stejné množství času, jako ATi. Že ho využila špatně, zvolila chybnou strategii a nebude mít na launch W7 vydaný hardware, je její vlastní blbost.

Naproti tomu PhysX si "vymyslela" nVidia, je to její vlastní proprietární standard, takže jen ona sama si rozhoduje, jaký hardware ho nebude podporovat, jaký hardware ho bude podporovat, a dále jaký hardware ho bude podporovat dobře. To, že ATi PhysX nepodporuje, není její vlastní rozhodnutí. nVidia nejprve prohlásila, že PhysX může používat kdokoli, pak to doplnilo tvrzení, že ho nabídla ATi s podmínkou, že musí adoptovat rozhraní CUDA, to ovšem byl jen marketing, ATi tehdy žádnou nabídku nedostala. Nakonec nVidia ATi nabídla s tím, že PhysX upraví pro OpenCL, aby ho ATi též mohla používat, pokud jí za to zaplatí, a pokud jí bude odvádět licenční poplatky z každé prodané karty. Minimálně takhle to tvrdil Chris Ray, který dělá nVidii podporu. Vyjádření ATi k tomu neznám, pouze to, že to nepřijali - není divu, mimo to, že by je to vyšlo draho, nemají žádnou záruku, že verze pro OpenCL bude udělaná stejně, jako pro CUDA, protože se klidně může stát, že bude záměrně dokriplená, aby na HW ATi běhala hůř (stejně jako současná CPU verze).

Akceptovanost rozhraní, které je z hlediska obou výrobců otevřené a které si sami nadefinovali, se v žádném případě nedá srovnávat s rozhraním, který si vytvoří jeden výrobce pro svůj hardware.
Sobo píše:A k té podpoře: ano, ATi se na vývoji některých her podílí, ale jakým způsobem?
1. Procentuálně jich je ve srovnání s portfoliem nVidie jako šafránu (TWIMTBP)
To jsem již vysvětlil výš, podpora ze strany ATi je, jen k tomu ATi nepřibaluje marketing, reklamu a líbivá loga.
Sobo píše:2. Posílá ATi vývojářům své produkty s předstihem? Myslíte si, že specifikace RV870 by se utajily do poslední chvíle, kdyby ATi poslala samply vývojářům her už v červenci? Já myslím, že ne.
nVidia snad vývojářům v červenci GT300 dodala? :?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

no-X píše:To jsem již vysvětlil výš, podpora ze strany ATi je, jen k tomu ATi nepřibaluje marketing, reklamu a líbivá loga.
To jsou tedy sami proti sobě, když to nedělají. A já si myslím, že kdyby ta podpora byla tak výrazná, tak by se tím u ATi určitě pochlubili.
no-X píše:nVidia snad vývojářům v červenci GT300 dodala?
A máš jistotu, že ne ? Ale už to první tvrzení od Sobo bylo nešťastné, pokud pro to nemá důkazy (jakože asi nemá kontakty na nějaký významnější počet vývojářů, aby si to mohl ověřit) a tvoje reakce na to je v podobném duchu :)

EDIT - promaz, tohle opravdu není téma k diskusi nad kvalitou HW magů
Goldnoob team proud member!
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Po tom co jsem se šířeji obeznámil s výkonem (sednete si na prdel a mnohé vás ještě překvapí!!) nového Radeonu je ta karta pro mě jasná volba, minimálně do konce roku.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
flyer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flyer »

2 bandita: me by to taky zajimalo, prozrad nam neco a nenechavej si to pro sebe :wink:, navic PCT uz obvinujou (mozna nepravem nevim) z poruseni NDA, takze dalsi unik uz je fuk
Q6600, DFI Lanparty ICFX3200-T2R/G, GEIL Black Dragon 8GB DDR2 800MHz CL4, Radeon 4870 512MB, WD 80GB+160GB+500GB, Benq E2200HDA
PhenomII_X4_955, ASUS M4A785TD-V EVO, Zeppelin 4GB DDR3 1600MHz CL9, GTX260 896MB, WD 500GB, Acer X243H
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Ten výkon je o něco nižší než psal Foboss, až se to potvrdí uvidíte, že jsem měl pravdu.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Thellwin píše:
no-X píše:To jsem již vysvětlil výš, podpora ze strany ATi je, jen k tomu ATi nepřibaluje marketing, reklamu a líbivá loga.
To jsou tedy sami proti sobě, když to nedělají. A já si myslím, že kdyby ta podpora byla tak výrazná, tak by se tím u ATi určitě pochlubili.
Skutečně to nedělají. Teď jen lituju, že jsem si tehdy neudělal screenshoty (nenapadlo mě, že by se to k něčemu mohlo hodit).
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

pozor, nevynechávaj dôležité slovíčko "něco". To asi nebude moc, ja tipujem 1.7x RV790 a 1.85x RV770
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

No ta karta musi byt o hodne vykonnejsia ako 4870 kedze ma takmer vsetko v jadre zdvojnasobene okrem pamatovej zbernice. Moj tip je tiez tak 1.75x - 1.85x 4870
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“