Projekt: Pidikrabice

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

oupee
Začátečník
Začátečník

Projekt: Pidikrabice

Příspěvek od oupee »

Cílem bylo postavit co nejmenší bednu s použitím klasickýho zdroje s redukcí na mikroATXovej zdroj(tu ještě nemám). Jako základ posloužila racková skříň od Miracle Skywalker 2.6. Jedna skříň je celoplechová(k ničemu) a druhá byla hlíková a ta zařvala na předělávku. Rohy jsou dělaný z hliníkovýho profilu s drážkama pro 2mm plech, dírou na čtyřku závit a drážkama pro čtyřhranou matku v který pak drží ostatní plechy.
Obrázek
Obrázek
Půlka zadní stěny s pci kartama jako předek pro dva 8cm ventilátory
Obrázek
Zadek z jedničky plechu(bruska a pilnik)
Obrázek
Testovací nástřik abych pořádně viděl nerovnosti kolem lemu pro zdroj
Obrázek
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Projekt: Pidikrabice

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Vypadá to pěkně. Nevím co tam máš ale tipuji Atom. Předek bych zahladil a od ventilátorů bych upustil. Udělal bych na bocích perforaci ve stylu TJ7. Tím by se z venku nasál vzduch, ten by mírně ochladil pasiv a zdroj by ho vyfoukl ven.
Obrázek
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

H.o.m.i.e
Ten ION má 70stupňů, musim tam něco foukat, plus něco pro disk

pan.tovarnik
http://www.xcomputer.cz/pegatron-ipx7a- ... 127429.htm
Naposledy upravil(a) oupee dne ned 30. srp 2009, 13:03, celkem upraveno 3 x.
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

Držák na disk
Obrázek
Provizorně sestavený
Obrázek
Zadek
Obrázek
Snad dneska dodělám čtyři závity a zakulatim rohy.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Máš to moc pěkný. Napíšeš rozměry nebo alespoň k něčeu přirovnáš, aby byla vidět přibližná velikost? Dík. :wink:

Toho "pan.tovarnik" si vůbec nevšímej, je to malé děcko co spamuje forum.

//Trinom: Spíš je to zas Spike :wink:
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ok myslel jsem že topí míň. Míro rozměry si podle mě dokážeš představit podle toho zdroje uvnitř. Všechny klasické zdroje jsou rozměrově skoro stejné takže je to podle mě dost malé. Může to mít tak 25*30cm maximálně.
Obrázek
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

je to fajne :-) nezabere moc mista a šikovně udělané :-) možná by ani nebyl marny tam přidat někde ten slotovy větrák co se třeba daval pdo grafiku a plesknout ho na 5V aby byl tichoučky a trošku by to ochladil :-)
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Vodnik , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , Samsung 980 , RTX 5070 , Corsair RM850i
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

Dneska nebyl moc čas, tak jsem si jen střihnul mřížku a provizorně přilepil. Větráky roztečí pasujou na mříž tak přemejšlim že bych je tam přímo chytil černýma šroubama a nedělal na ně držák.
Obrázek
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

Držák na větráky
Obrázek
Obrázek
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

A na co jsou z venku ty 4 díry? Jinak se mi tohle řešení (předku) teda moc nelíbí ale každý má jiný vkus. :wink:
Obrázek
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

Na nic. Je to půlka zadku starší skříně. Byla v tom chycená kostrukce pci záslepek a před nástřikem je zadělám.
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

Nebylo by hezší vyměňit ty šroubky ktere sou z venku za nějaké hezčí ? třeba s imbusovou hlavičkou ? ty na plochy šroubovak sou takove no stare :-)))) A imbusove by byly hezčí toť muj názor :-)
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Vodnik , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , Samsung 980 , RTX 5070 , Corsair RM850i
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

Je to provizorka, neni to zatim ani stříknutý. Inbusový M4 šrouby mám jsou matný, mastný a celkově maj hlavu dost vysokou tak by tam trčely ven. V práci mám schováný černý lesklý na křížák ze starýho switche.
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

Dneska hsem to složil, zapnul a je to ok
Obrázek
Obrázek
Obrázek
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Já vím že bych se měl řídit tím že tu něco tvoříš, a ano, uznávám práci kterou jsi na tom zatím vykonal ale nelíbí se mi to prostě. Pochybuju že to něco v budoucnu změní, nerad dělám předem závěry ale tady jsem si bohužel jist. Neříkám že je to nepovedený, jen mi to nesedí do mého vkusu, ale koneckonců je to tvůj mód, tak ať se daří.

//edit: upraveny překlepy
Naposledy upravil(a) M4r1hu4n3 dne ned 13. zář 2009, 20:01, celkem upraveno 1 x.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
oupee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oupee »

V pohodě. Já nedělám mód ale komplet celou bednu zaměřenou jen na velikost a tichý chlazení, kterou si můžu dát na stůl nebo do obýváku. Většinu zdejších módů si nedovedu představit jinde než v dětském pokoji, ale vidim za tim tu práci tak to taky uznávám :wink:
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

oupee píše:Většinu zdejších módů si nedovedu představit jinde než v dětském pokoji...
Tím chceš říct jak co? :-D

Podle mého je to dost povedené a už se těším, až to hodíš do nějaké decentní barvy.
Použil bych šrouby tohoto tipu. Jsou decentní a do barvy zapadnou tak, že si jich skoro ani nevšimneš.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Ale vraťák je ti v tomto případě k prdu a kuličce. Malej černej imbus by se tam hodil víc. Jinak kdyby bylo po mým, tak bych to polil modrou metlou.

Tady by sis vybral vhodnej šroub snadno.
http://www.mastrasimonik.cz/cenik/Cenik ... pletni.pdf (ceny stále platí, ač jde o katalog z roku 2005)
strana 7 - šroub metrický se zápustnou hlavou, vnitřní šestihran
strana 15 - šroub metrický s válcovou hlavou, vnitřní šestihran
a až do strany 20 máš hafo dalších provedení.

Objednávka lze podat zde - http://www.mastrasimonik.cz/objednavka.html.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Ten šikovnej hliníkovej profil je teda z té rackové case? Nebo kde by se dal koupit?
//Docela se mi to líbí, jenom by to chtělo ty imbusy. Jo, a kde máš power switch a reset? :)
Obrázek
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Míra píše: Použil bych šrouby tohoto tipu.
To bych chtěl vidět jak by jsi to vrazil do toho železa :lol: :lol:
VGA asi už nebude co? Když je tam disk. A máš disk s verticálním zápisem? Ať se ti ty data nepřetřepou jenom dolů

P.S. S tím přesypáním dat to nemyslím vážně
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Odpovědět

Zpět na „Projekty“