Již v minulosti jsem zde jednou reagoval na podobný problém, ale dnes je situace trošku jiná, přitom stejná, proto si myslím, že si zaslouží založení threadu (žádnou odpověď se mi na Foru nepovedlo nalézt)
Situace:
- Vlastním zase bohužel
- Nadále vlastním HDTV s HD ready a jeden televizor plasmový s FullHD.
- Propojení je realizováno přes HDMI, u GTX jsem použil rekukci s DVI na HDMI, výsledek stejný.
- Ovladače nehrají roli, nenašel jsem žádné, které by můj problém řešily.
Problém:
- Při nastavení rozlišení HD720p nebo 1080p nebo i, se mi správně nastaví formát 16:9, ale obraz je ořízlý, tedy přesahuje plochu obrazovky, přesněji nevidím panel nabídky start. Řešením je superextrainteligentní funkce v ovladačích, jako je úprava plochy, změna velikosti, kde si přesně označíte okraje monitoru "teď řichází inteligentní krok jako vepřové" - a NVIDIA ovladače vám rozlišení přiměřeně zmenší, třeba na 678p místo 720p.... Popravdě, člověku by to nevadilo, i přest to, že konkurence u ATI dokáže 720p vměstnat do obrazu, přičemž NVIDIA ho jen ořízne, ale problém nastává ve hrách, kde takové rozlišení nemusí znát, a proto můžete dát jen 720p, a ve hře si užíváte dokonalého pocitu ořízlého obrazu bez HUD, třeba jakože nevidíte počet nábojů v CSku...
- Problémů je ale více, i takových, kdy ovladač hře nutí HD rozlišení, které ovladači zamítnete, nebo jste dokonce nikdy nenastavovali, a neumožní vám nižší, třeba hře nutí jen 1080p, když máte jen HD ready monitor... takových her je několik (obvzláště příjemné pak hrát na 1080i rozlišení s blikajícím obrazem a rozmazaným písmem plus ořízlý obraz).
Dotaz:
- Je možné nějak NVIDI říct, aby přestala amaterizovat HD vizualizaci - i na úkor snížení kvality obrazu, ale zvýšení použitelnosti z bodu nula na aspoň 50%????
- Jde nějak rozlišení 720p vměstnat do obrazu bez oříznutí na 678p apd? Tento problém se vyskytuje i u nejmodernějších plasmovek - mám 94 a 108cm...
předem děkuji za reakce.