Pojedu tedy podle vašeho dotazníku
Jaký je váš rozpočet?
- do 14000,-
Jakou velikost notebooku preferujete?
- mainstream (15“ – 16“)
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
- obdobné hraní, využívání multimédií, projektování...
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
- budu ho nosit do školy
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
- rád bych maximální výkon v této cenové relaci - takže co možná nejnovější
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
- na baterii nemám nějaké extrémní požadavky, ať raději ustoupí výkonu
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
- bez OS
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
- širokoúhlý, ale smířím se i s klasickým poměrem stran
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
- pokud možno, tak lesklý
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
- samozřejmě ale jak jsem psal výše - jsem schopen udělat ústupky výkonu
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
- alespoň dva roky
Jak velká má být operační paměť?
- co možná největší vzhledem k ceně
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
- nvidia - opět jsem schopen udělat ústupky za účelem většího výkonu
Jak velký má být pevný disk?
- 200+ Gb
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
- ano, nejlépe DVD+R DL (schopnou DL vypalovat) - jsem schopen udělat ovšem ústupek opět za cenu výkonu
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
- ne
Máte nějaké speciální požadavky?
- rád bych zde měl integrovaný bluetooth
Výběr notebooku do 14000,-
Moderátor: Don
- Logis
- Nováček
-
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr notebooku do 14000,-
Pokud chces nejlepsi grafiku v te cene, tak asi Asus K50AB nebo Acer Aspire 5536G s Radeonem 4570. Ten Acer by mel mit i BT, Asus ne.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
K50AB mám a jsem dosti spokojen. Jen si aktualizuj BIOS na nejnovější.
Je dobrý, že má dvě grafky (HD3200 + HD4570) jedna je integrovaná a jedna "normální" dá se to přepínat rovnou ve Windows v utilitě ATI Power Express. (Ve Win7 to, ale (zatím) nejde).
Jinak CPU AMD Athlon X2 64 sice trochu víc topí v zátěži, ale zato má dostatečný výkon i na hry. 3GB RAM jsou taky dostačují, zvláště pokud máš 32bit systém (ten ti stejně víc neveme) a HD4570 má vlastních 512MB paměti.
BT, ale nemá integrované. Dá se dokoupit do USB takové to malinkaté.
Acer bych osobně nevzal.
Je dobrý, že má dvě grafky (HD3200 + HD4570) jedna je integrovaná a jedna "normální" dá se to přepínat rovnou ve Windows v utilitě ATI Power Express. (Ve Win7 to, ale (zatím) nejde).
Jinak CPU AMD Athlon X2 64 sice trochu víc topí v zátěži, ale zato má dostatečný výkon i na hry. 3GB RAM jsou taky dostačují, zvláště pokud máš 32bit systém (ten ti stejně víc neveme) a HD4570 má vlastních 512MB paměti.
BT, ale nemá integrované. Dá se dokoupit do USB takové to malinkaté.
Acer bych osobně nevzal.
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
MT - Apple iPhone 6S 128GB
- Logis
- Nováček
-
Tak ta verze K50AB, kterou máte vy již není dostupná v podstatě v žádném obchodě. Našel jsem ale podobný. Co na něj říkáte?
http://atcomp.cz/zbozi/asus-k50ab-15-6- ... p=z:156115
http://atcomp.cz/zbozi/asus-k50ab-15-6- ... p=z:156115
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to v podstatě to samo. Má akorát větší RAMku, takže bude ještě o něco rychlejší. Jinak je vše stejné (CPU, VGA, displej, HDD má větší, ale to je na každém kolik využije.. (já tak 50GB celkem)).
Jsem hodně spokojený, zahraju si hry co mě baví, i když ne všechny na plné detaily (zatím akorát GTA4), ale nevím co mám vyzkoušet, hraji občas jen nějaké závody (NFS, Juiced, Rally...)
Pokud chcete vedět jak dobře některá hra pojede, dejte vědět název hry a já ji pro vás vyzkouším (pokud tu hru seženu.)
Jsem hodně spokojený, zahraju si hry co mě baví, i když ne všechny na plné detaily (zatím akorát GTA4), ale nevím co mám vyzkoušet, hraji občas jen nějaké závody (NFS, Juiced, Rally...)
Pokud chcete vedět jak dobře některá hra pojede, dejte vědět název hry a já ji pro vás vyzkouším (pokud tu hru seženu.)
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
- Logis
- Nováček
-
Ono to rozjede i gta IV.? To docela čumím... Jinak můžu doporučit hru, která ti na něm určitě pojede a je hodně dobrá - Mount & Blade. Grafika tam hlavní roli nehraje ale jinak je to vynikající mix strategie s akcí. Vyzkoušej si zatím tutoriál z http://www.taleworlds.com/ a kdyžtak dej vědět.
- B.E.N.D.E.R.
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Rozjede, ale na minimální detaily...
Ostatní hry (Undercover, CoD5, MW mi to dalo na střední případně vysoké)
Ostatní hry (Undercover, CoD5, MW mi to dalo na střední případně vysoké)