Athlon XP 1800+ - může být poškozený?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
laajosh
Nováček
Nováček

Athlon XP 1800+ - může být poškozený?

Příspěvek od laajosh »

Dobrý den!
Řeším už chvíli problém s PC,které když je studené tak nechce nastartovat.Dokud se trochu nezahřeje,tak se pořád cyklicky restartuje.Po lehkém zahřátí se rozjede ale spadne(restartuje) i někdy během bootování.Po zahřátí na nějakých 50st.C jede stabilně,ale pokud ho zatížím a teplota stoupne na 60st.C,tak se opět restartuje.
Vyměnil jsem zákl.desku,hdd,ramky,zkoušel přitlačit chladič víc k procesoru(obyč. Cooler Master-hliník+měď,pasta AC MX-2),zdroj,graf.kartu,tak mě zbývá už jen procesor.
Dřív při zátěži vůbec nepadal a studené (cyklické)starty byli taky lepší(třeba se jen třikrát restartoval a pak najel).Teď se startuje tak 1-2 min.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Athlon XP 1800+ - může být poškozený?

Příspěvek od Stano K. »

Keďže sa jedná o procesor bez hetsink je tu šance že sa poškodil pri manipulácií.
laajosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od laajosh »

jestli myslíte nějakou vrstvu přímo na procesoru,tak ta vypadá,že tam není,protože veškeré údaje o procesoru jsou přímo na té kovové plošce.
Procesor byl i s deskou vyřazen,s tím,že je vadná deska.Zjistil jsem,že tam nebyla vůbec pasta a navíc byl chladič nasazený opačně,takže zřejmě nedoléhal po celé ploše.Dal jsem tam pastu a fungovalo to tak půl roku.Pak to bylo čím dál horší.Zkusím půjčit procesor a uvidím.
laajosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od laajosh »

Tak jsem na to přišel,byl to zdroj.Sice jsem ho předtím měnil,ale měl jsem navíc špatně nastavený násobič na procesoru,proto mi to taky nechtělo jet.
díky všem
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“