Přišel jsem o všechna data
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- zombux
- Odborník PCT

Re: Přišel jsem o všechna data
no jistě, máš tam vadný sektory a rozšiřujou se, takže disk na reklamaci nebo na vyhození
Offline Uncorrectable Sector Count 200 74 - to rozhodně není very good ale průser
Offline Uncorrectable Sector Count 200 74 - to rozhodně není very good ale průser
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Don#2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Díky moc, nevím jak je to možné, ale podívat se na SMART mě ani nenapadlo .. snad příště budu chytřejší .. jen co z tama dostanu data tak pude na reklamaci je teprve par dní nový.
- petet
- Nováček

-
Re:
[ 3) Připravte si velmi jednodochou startovačku např. pro W98(A:\-> naformátovat-> fouze skopírovat systém)
4)V archivu(ten co obsahuje program TESTDISK), se nachází složka DOS-> nakopírujte ji na tuto jednoduchou starovačku.
5)Odstraňte z PC přebytečné komponenty (CD, ZK, LAN, ...)
6)Zkontrolujte připojení HDD a FDD+ konfiguraci v BIOS[/b]
potřebuji pomoc já v té složce DOS žádnej soubor krom redme nemám tak co tam más zkopčit díky za pomoc
4)V archivu(ten co obsahuje program TESTDISK), se nachází složka DOS-> nakopírujte ji na tuto jednoduchou starovačku.
5)Odstraňte z PC přebytečné komponenty (CD, ZK, LAN, ...)
6)Zkontrolujte připojení HDD a FDD+ konfiguraci v BIOS[/b]
potřebuji pomoc já v té složce DOS žádnej soubor krom redme nemám tak co tam más zkopčit díky za pomoc
- Romicekr
- Nováček

-
Re:
Romicekr píše:prosim o radu:
vcera jsem prisel o vsechny data na disku Western Digital Caviar GP WD10EACS - 1TB SATA II (XPPRO /Ahci/NTFS)
disk nechrci, bezi normalne, ale misto 1TB je aktualni velikost 32,9MB!
tak jsem prisel o vsechny data, ale hdd ma zase plnou kapacitu, diky rade jenda257 a softu MHDD
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi stala opět nemilá příhoda.
Kamarádovi jsem na instaloval pc a na 500 gb disku měl nové visty a stažené dokumenty cca 40 gb ze starého hdd. Disk neměl rozdělený, tak jsem udělal zálohu ghostem na starý a disk rozdělil na 100 a 400. Zálohu vrátil, ale byla nebootovací, tak jsem instaloval visty znova. Až pak jsem si uvědomil, že jsem mu přehrál všechny data. Zkoušel jsem get data back, r-studio, ale našlo to jen minimum. Poradíte? Co test disk?
- Irenicus
- Nováček

-
Zdravim, mam naprosto ulitly dotaz a spise nez reseni mi zajima, zdali vubec nejake mam hledat...
Znamy si pral cca 2 mesice nazpet udelat z pocitace opet pocitac, nad moji otazkou ohledne zaloh mavnul rukama a komp mi predal. Prace jasna - zbezna kontrola dat, HW&SW, potom tvrdy format a reinstalace systemu + ostatni veci... vsecko OK. No a co se nestalo, ze?
Po tech 2 mesicich sporadickyho vyuziti (semtam hry nebo net) si vzpomnel, ze byly na systemovym disku (klasicky C:) slozky s fotkama a proste dalsima "zivotne dulezityma" vecma. Takze bych uvital vase nazory nebo zkusenosti, zdali ma po takove dobe a zejmena tvrdym formatu HDD vubec smysl pokouset se neco vykresat nazpatek?! Ev. pomoci ceho... protoze takovyhle stiznosti dovedou cloveka vazne nas*at
Dekuji predem...
Znamy si pral cca 2 mesice nazpet udelat z pocitace opet pocitac, nad moji otazkou ohledne zaloh mavnul rukama a komp mi predal. Prace jasna - zbezna kontrola dat, HW&SW, potom tvrdy format a reinstalace systemu + ostatni veci... vsecko OK. No a co se nestalo, ze?
Po tech 2 mesicich sporadickyho vyuziti (semtam hry nebo net) si vzpomnel, ze byly na systemovym disku (klasicky C:) slozky s fotkama a proste dalsima "zivotne dulezityma" vecma. Takze bych uvital vase nazory nebo zkusenosti, zdali ma po takove dobe a zejmena tvrdym formatu HDD vubec smysl pokouset se neco vykresat nazpatek?! Ev. pomoci ceho... protoze takovyhle stiznosti dovedou cloveka vazne nas*at
- vesna
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je jednoduche, projed ten disk Getdataback a uvidis kestli jeste neco najde, pokud ne tak se na to vyser, ale sance ze neco najde jeste furt je...Irenicus píše:Zdravim, mam naprosto ulitly dotaz a spise nez reseni mi zajima, zdali vubec nejake mam hledat...
Znamy si pral cca 2 mesice nazpet udelat z pocitace opet pocitac, nad moji otazkou ohledne zaloh mavnul rukama a komp mi predal. Prace jasna - zbezna kontrola dat, HW&SW, potom tvrdy format a reinstalace systemu + ostatni veci... vsecko OK. No a co se nestalo, ze?![]()
Po tech 2 mesicich sporadickyho vyuziti (semtam hry nebo net) si vzpomnel, ze byly na systemovym disku (klasicky C:) slozky s fotkama a proste dalsima "zivotne dulezityma" vecma. Takze bych uvital vase nazory nebo zkusenosti, zdali ma po takove dobe a zejmena tvrdym formatu HDD vubec smysl pokouset se neco vykresat nazpatek?! Ev. pomoci ceho... protoze takovyhle stiznosti dovedou cloveka vazne nas*atDekuji predem...
Procak> AMD Phenom II X4 945 Deneb 3.0GHz (default) + chladic CM Hyper 212 Deska> GA-MA790GP-DS4H + bios F6 Pameti> Hyper-X 1066Mhz(na 800Mhz) DDR2 8GB Grafika> GeForce 8800GTS 512 (default) Disky> (1x) SSD OCZ Vertex 60GB -samozrejme system (1x) Samsung HD154UI 1,5TB (1x) Samsung 1TB HD103UJ (1x) Seagate 1,5TB ST31500341AS Zdroj> Corsair HX750 Zvuk> Xonar DX + Logitech Z-5400 Digital 5.1 THX Klavesnice> Logitech Cordless Desktop Wave Pro Monitor> LCD ViewSonic VX2025wm a LG W2600HP-BF Case> Lian Li PC-V2110 OS> Windows 7 Ultimate 64bit Notas> Dell X1
- Irenicus
- Nováček

-
Tak sem taky provedl a povedlo se mi zachranit neco z puvodniho obsahu... plnohodnotnych souboru (mam ted na mysli fotky) to vycuclo poskrovnu, ruznych fragmentu a neuplnych souboru bylo spousta. A myslite si ze byl majitel fotek stastnej alespon za tohle?? Kdybych se na to vybodnul, nebylo by to o nic horsi...vesna píše:to je jednoduche, projed ten disk Getdataback a uvidis kestli jeste neco najde, pokud ne tak se na to vyser, ale sance ze neco najde jeste furt je...Irenicus píše:Zdravim, mam naprosto ulitly dotaz a spise nez reseni mi zajima, zdali vubec nejake mam hledat...
Znamy si pral cca 2 mesice nazpet udelat z pocitace opet pocitac, nad moji otazkou ohledne zaloh mavnul rukama a komp mi predal. Prace jasna - zbezna kontrola dat, HW&SW, potom tvrdy format a reinstalace systemu + ostatni veci... vsecko OK. No a co se nestalo, ze?![]()
Po tech 2 mesicich sporadickyho vyuziti (semtam hry nebo net) si vzpomnel, ze byly na systemovym disku (klasicky C:) slozky s fotkama a proste dalsima "zivotne dulezityma" vecma. Takze bych uvital vase nazory nebo zkusenosti, zdali ma po takove dobe a zejmena tvrdym formatu HDD vubec smysl pokouset se neco vykresat nazpatek?! Ev. pomoci ceho... protoze takovyhle stiznosti dovedou cloveka vazne nas*atDekuji predem...
- vesna
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rikam nic vic nema cenu zkouset, akorat ztracis cas, co mas to mas-to mu dej a reknu mu at si priste rozmysli kde ma co duleziteho-ciste jeho chyba. Teprv ted mu dojde jak byl lehkomyslny a jedine z toho se pouci pro priste.
Procak> AMD Phenom II X4 945 Deneb 3.0GHz (default) + chladic CM Hyper 212 Deska> GA-MA790GP-DS4H + bios F6 Pameti> Hyper-X 1066Mhz(na 800Mhz) DDR2 8GB Grafika> GeForce 8800GTS 512 (default) Disky> (1x) SSD OCZ Vertex 60GB -samozrejme system (1x) Samsung HD154UI 1,5TB (1x) Samsung 1TB HD103UJ (1x) Seagate 1,5TB ST31500341AS Zdroj> Corsair HX750 Zvuk> Xonar DX + Logitech Z-5400 Digital 5.1 THX Klavesnice> Logitech Cordless Desktop Wave Pro Monitor> LCD ViewSonic VX2025wm a LG W2600HP-BF Case> Lian Li PC-V2110 OS> Windows 7 Ultimate 64bit Notas> Dell X1
- bousam1
- Nováček

-
Zdravim. Všude se tu pise o tom, jak zachranit data pokud se v testdisku ukazou, ale cokdyz ne? Jedna se o externi usb HDD WD500. Vecer sel, rano uz ne. Windows ukazuje 0 velikost a system RAW. Nic jsem s nim prozatim nedelal.
- macabe
- Nováček

-
mam v notebooku 2 disky a ten druhy ktery neni systemovy nechce nejak fungovat vidim ho jako disk "D" ale nejde nijak otevrit a kdyz se podivu na vlastnosti tak mi ukazuje 0/0 jako by byl naformatovan poradte jak ho obnovit nebo jak ziskat data diky moc
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tetohle se mi taky stalo, ale odešel mi zdroj (asi přepětí v síti nebo co, každopádně moje blbost že nemám ochranu) a teď 2x 640Gb disky mi ukazují velikost 128Gb a RAW system souboru.. Poslal jsem to firmě na obnovu dat, uvidíme co mi řeknou a kolik to bude stát, pokud moc tak na to kašlubousam1 píše:Zdravim. Všude se tu pise o tom, jak zachranit data pokud se v testdisku ukazou, ale cokdyz ne? Jedna se o externi usb HDD WD500. Vecer sel, rano uz ne. Windows ukazuje 0 velikost a system RAW. Nic jsem s nim prozatim nedelal.
- kulitam
- Začátečník

Zdravím
Potřeboval bych trošku pomoct s tím, jak mám pomocí TESTDISKU obnovit data. (Ano,podařilo se mi ho spustit, provést analýzu.....) ale potřeboval bych trošku podrobnější návod.
HDD WD 320GB systém souborů NTFS částečně *8 procent* zformátovaný XPéčkem (původně W7)
Největší problém je, že při kontrole mi to zobrazí jen obsah flopiny.
Může někdo poradit?
Potřeboval bych trošku pomoct s tím, jak mám pomocí TESTDISKU obnovit data. (Ano,podařilo se mi ho spustit, provést analýzu.....) ale potřeboval bych trošku podrobnější návod.
HDD WD 320GB systém souborů NTFS částečně *8 procent* zformátovaný XPéčkem (původně W7)
Největší problém je, že při kontrole mi to zobrazí jen obsah flopiny.
Může někdo poradit?
- zombux
- Odborník PCT

jak mám chápat "částečně (8%) zformátovaný"? tos udělal normální formát (ne rychlý) a v 8% ho přerušil?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- kulitam
- Začátečník

ano, přesně tak
- viky58
- Černá karta

-
dát do druhého pc a přez paritionmagic skusit naformátovat 
- kulitam
- Začátečník

Mám jenom jeden PC 
a naformátovat to můžu rovnou
a naformátovat to můžu rovnou
- smile4me
- Začátečník

-
Kucí, mám jeden dotaz. Měl jsem na hdd 5 oddílů. Na jednom jsem měl systém s daty a zbytek jsem chtěl spojit v jeden. Přes instalačku jsem začal odstraňovat oddíly, ale připletl se mi tam i systémový oddíl. Takže teď mám jeden oddíl, který jsem ještě nestihl odstranit a zbytek je odstraněn, ale potřeboval bych zpět ta data ze systémového. Nemám možnost napojit 2.5 hdd na jiné pc a tak se ptám. Můžu na ten neodstraněný oddíl nainstalovat systém a pak se snažit o obnovu zbylých dat z tohoto disku přímo na tomto disku?
Děkuji
Děkuji
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- Caderom
- Začátečník

Ano, můžeš.
Nejspíše bude stačit pouze obnovit záznam o oddílu pomocí testdisku.
Nejspíše bude stačit pouze obnovit záznam o oddílu pomocí testdisku.
- Mastodont
- Černá karta

-
Nebo MBRdoctor.