Vadný disk?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
A-Tom
Začátečník
Začátečník

Vadný disk?

Příspěvek od A-Tom »

Mám problém se svým cca 3 roky starým 200 GB diskem - když na něm chci přeinstalovat Windows (a přitom ho zformátovat), tak se mi při výběru oddílu ukazuje že je na něm jen 120 GB místa.
Čím by to mohlo být?
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Vadný disk?

Příspěvek od Mastodont »

Limitace Windows XP. Myslím, že to řeší SP1 nebo SP2, takže ho integruj do instalačního dvd.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

problém s velkými disky řeší SP1. každopádně ale integruj SP3, nemá smysl tam cpát starší SP a pak to zdlouhavě aktualizovat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

SP3 bych tam nedával, teda pokud si nechceš užívat problémy s Universal Audio Architecture alias UAA a jeho oficiální nepodporou v SP3 (viz články ohledně KB888111 a jeho úpravy). Všeobecně SP3 pro XP je úplně na ho***, resp. xp jsou vlastně celkově na ho*** :).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já naopak SP3 dávám všude (desítky a desítky sestav), a s UAA jsem neměl nikdy jediný problém! potíže nastávají jen když na SP3 někdo cpe 5 let starý ovladač který s 888111 počítá a nemůže ho tam najít.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Čipy realtek vyžadují KB888111 a realtek je prakticky na 90% desek. SP3 je prostě výkřik do tmy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nemáš pravdu, realteky zcela běžně na SP3 instaluju a vždycky fungujou naprosto bez problémů. jen je třeba ovladač podporující SP3, což je za poslední rok a půl každý...
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Before I explain the error message. I removed everything on my hard drive with a software that removes everything, then installed my HP Windows XP SP 2, then XP SP3, then installed my HP drivers, almost all installed. The problem is because KB888111 will not install (HP sp32646 - KB888111 Microsoft UAA Bus Driver HD Audio). Same thing happens in the Toshiba KB888111 is included in Realtek drivers. The error message was can not install, its an older version. Because KB888111 is not installed the sound drivers and modem driver will not install. Then I found that if I installed all my HP or Toshiba drivers before I install XP SP3 I have success. To install Realtek or KB88811, XP SP3 must be removed.
http://www.boredsysadmin.com/2008/03/wi ... audio.html

Pokud se něco za poslední rok nezměnilo, tak mám pravdu já. Pokud ano, tak se omlouvám.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

přesně jak říkám - ten člověk se snaží instalovat starý driver který nepočítá s SP3... u realteku to prostě chce stáhnout aktuální HD audio driver (a leze to od nich ukrutně pomalu, vím), ale pak to normálně funguje. problémy tam fakt nejsou :)
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Okay, vyzkouším. :)
A-Tom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od A-Tom »

Díky, že je to feature Windows mě fakt nenapadlo - přidal jsem to zbývající místo do nainstalovaných a oservicepackovaných Win přes Partition Magic.
Elvis Pešlik
Nováček
Nováček

WINDOWS SP2 na SP3

Příspěvek od Elvis Pešlik »

Prosim o pomoc..... mam Windows XP SP2 ...... stáhl jsem si SP3 a chtěl nainstalovat ale pak mě napadlo co když se zformatuje disk??? už jen v instalačním průvodci je napsaný doporučjeme zálohovat systém.... nemůžu ztratit data když nainstaluju SP3??? neni to jako přeinstalovat windows??? nerad bych o ně přišel mam nabušenej teráč věcma který už neseženu.....
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Nic ti disk nenaformátuje. V tvém případě bych to PC svěřil alespoň Karlovi z JZD.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Servis Pack 3 je velký balík aktualizací, který jde trochu více do hloubky, ale rozhodně ti PC nemůže zformátovat. Jak by se tam pak ty Wokna zase nahrály zpět? Nějak.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Elvis Pešlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elvis Pešlik »

ok...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“