Má zvukovka význam?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Má zvukovka význam?

Příspěvek od Exp »

GulDucat píše:precejen v absolutni hodnote inteligenci prekonavam 6,71 miliard obyvatel planety
Nejdůležitější je, že jste na sebe patřičně pyšný. Nechte prosím nás hlupáky na pokoji, protože na nějaké povyšování nad druhé (nejen) tady není nikdo zvědavý.

Pokud máte "hifi" sestavu za 17k, tak nechápu, jak můžete hodnotit Vulcany tak jak hodnotíte, když vaše sestava je v porovnání s tou na obrázku něco jako 50 let starý traktor proti Enzu.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

GulDucat píše:...miliarda hlupaku nechape veci lepe nez jeden genius, precejen v absolutni hodnote inteligenci prekonavam 6,71 miliard obyvatel planety....
GulDucat píše:...kdyz ma clovek IQ jako ja, tak je nemozne ze sebe udelat blbce...
GulDucat píše:... pokud se vas nazor neshoduje s mym, tak je proste mnohem pravdepodobnejsi ze jde o chybu na vasi strane ...
Masakr. :o
Už jsem viděl na netu ledasco, ale tohle překonává i ty nejdivočejší představy :-D
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Exp -
to nerikam abych polichotil svemu egu, ale proto aby vam doslo ze pravdepodobnost, ze vase tvrzeni budou "spravnejsi" nez ma tvrzeni, je temer rovna nule. Navic ja sva tvrzeni podkladam, vy ne, vy jste predlozili program, a ja prokazal jeho nefunkcnost A KOLEM TOHO JE PORAD TICHO PO PESINE!

CTETE PORADNE, PROC SE PROBOHA MUSIM PORAD OPAKOVAT? - "To ze je Tank drahy a nevlastnim ho, neznamena ze nejsem schopny posoudit jeho jizdni vlastnosti a z jeho konstrukce jasne plynouci nedostatky a omezeni.
To ze inzenyr formule1 nevlastni formuli, neznamena ze nema poneti o jeji konstukci a z ni plynoucich vlastnosti."

Vase veta navic nedava smysl, ja nikdy nepsal ze moje reproduktory jsou lepsi nez repro na obrazku, pouze jsem popisoval konstrukcni nevyvazenost reprosoustav na obrazku, a tu posuzovat mohu, protoze na to mam znalosti, stejne jako vy nemusite vlastnit tank na to aby vam bylo jasne ze neudela "tri sta z mista" protoze ma velkou hmotu, a tedy velkou setrvacnost a nenecha se snadno vychylit za kratky cas v jakekoliv ose.
Nebo vazne myslite ze vlastnit=rozumet? Vazne myslite ze kdyz si nejaky zbohatlik koupi repro za 300 tisic, tak ze vi co je fazova koherence jen proto ze je vlastni??

bonavox -
Kdyz je clovek genius, a oznaci se za genia, tak to neni namyslenost, kdyz si nejaka nula, ktera sebevedome siri neuveritelne absurdni zvasty a pritom nema poneti o zakladech audiotechniky a dovoluje si napadat nekoho mnohonasobne schopnejsiho a az drze hajit zvasty oproti faktum, tak to je namyslenost.

Masakr je, a nejdivocejsi predstavy prekracuje tvrzeni, ze hudba ma dynamicky rozsah 1dB, a kdybyste o tom neco vedel, tak byste stal na opacne strane, vubec si neuvedomujete jak trapne je kdyz nekdo aktivne vystupuje na spatne strane na zaklade sve neznalosti. A mel byste rozlisovat pricinu a nasledek, to je to co chovani legitimizuje, kdyz vrah nekoho zastreli, je to spatne, kdyz policista zastreli vraha, neni to spatne, chapete? Zamerovat se na samotny fakt zastreleni je samozrejme spatne, tak jako na me ego, prectete si co memu chovani predchazelo, ty absurdni blaboly ze je CD vyuzito z 0,0000001%!!! - jak uz jsem nekolikrat psal, napadani, tvrzeni bez zduvodneni, pak byste mel svuj postoj prehodnotit, ale lepsi by bylo kdybyste cetl poradne uz od zacatku, uz me nebavi vse x-krat opakovat.

vsichni -
Pokud tu nejste zvedavi na povysovani, tak ho tu nezavadejte, ja nikdy utok nezahajuju prvni, az kdyz si nejaky neznalec zacne neslusne prosazovat sva absurdni tvrzeni, a to obvykle bez zduvodneni, tak mu dam najevo ze pokud si mysli ze se schopnejsi muze chovat neslusne, tak ze on bude na opacnem konci spektra nez by se mu libilo.

Nevyjadrujte se k necemu cemu nerozumite, sice ziskate pozornost jeste mene schopnych, a jste za borce, a to lichoti vasemu egu, ale jen dezinformujete lidi a sirite bludy.
Uz vy patrite do generace ktera micha pojmy RMS power, level, loudness a dynamic range.
Az prestanete tak jako mnoho poloznalych oznacovat brzdovou desticku za radici paku, pak takoveto diskuze nebudou vznikat.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nerikam, kdo ma pravdu, ale IQ neznamena znalosti.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Ano, ale jeho absence znamena neznalost, jelikoz bez IQ neni schopen clovek informace pochopit ci vyhodnotit i kdyz je ma k dispozici, zato IQ umoznuje na zaklade znamych faktu vyvodit i zcela novou informaci ktera dosud neexistovala.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Milý příteli, spíš bych poradil se namísto naparováním nad svým IQ znovu zalistovat pár stránek zpět a podívat se, s kým jsi to vlastně diskutoval o tom, že ze hudba ma dynamicky rozsah 1dB apod. Protože se mnou to nebylo. Pak moc nerozumím ale tomu, proč mi předhazuješ, že bych díky tomu měl přehodnotit svůj postoj? Jaký postoj? Ty víš, jaký k tomu mám postoj? Povídej.
Anebo sis nevšim, že v tomto vlákně diskutuje více lidí? Ještěže když má človek IQ jako ty ...

Hlavně že je odhalena ta kontrukční nevyváženost reprosoustav na obrázku :wink:

Má-li někdo slušný aparát, pak má samozřejmě samostatná zvukovka význam.
Byť samotná zvukovka není postračující podmínkou, ještě je potřeba zajistit, aby se do signálu nemíchal Windowsí mixer a nereamploval na 48 kHz či jinak nezasahoval do signálu. Mimochodem jsou i zvukovky, které mají velmi dobrý analogový výstup. Neříkám, že úplně špičkový, ale řekněme na úrovni CD přehrávačů v cenovce +/- 40-60 tis, viz třeba Lynx L22. Ale je potřeba si ujasnit, co k tomu chci provozovat za aparát, protože na sestavu za 17 tis je to vcelku zbytečné, uvážím-li, že stejně stojí i ta zvukovka ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Postoj ktery jste uvedl - tedy kdyz se osocujete vuci mym projevum, je to jako byste hajil vraha ktery narknul policistu z sikany, kdyz neznate cely pribeh, tak je jasne ze vas postoj je mylny, a tedy se vuci mym projevum osocujete nepravem.
Uz zase se musim opakovat - Ano - konstrukcni nevyvazenost je znat z obrazku, to ze vy nemate schopnosti to posoudit, neznamena ze je nemam ja, az vy uvidite na obrazku cisternu, tak take budete schopen jen od pohledu posoudit ze nema akceleraci z 0 na 100 km/h za 4 vteriny.
Tak to je profesionalni karta, u nas se neprodava, a hlavne, jako profi je zamerena hlavne na podporu velkeho mnozstvi funkci, formatu, univerzalnost, kompatibilitu, je udavano malo parametru, to co je u ni vypsano je spis vybava, to je to co zvysuje jeji cenu, neni primarne zamerena na kvalitu zvuku pri minimalni vybave, tak jako v hifi oblasti, a v uvedene kratke stare recenzi ji autor sice chvali, ale na zaveru pise - "if only the rest of my system could support 192 kHz." takze asi nebyla testovana na odpovidajici aparature.
Hlavne prenos slabych signalu byva problem jak profi audia, tak PC zvukovek.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Pánové ne že bych se chtěl do vás plést, ale musím říct že jsem se celkem pobavil. Pěkně jste rozvedli jestli má zvukovka význam.

Jinak hádat se Gul Ducatem který je prefektem na Bajoru nemá smysl, to je stejné jako se bavit panem Radkem Hulánem o tom že ATI\AMD nejsou nejhorší pod sluncem.

Jinak k tématu. Vlastním shit® XFi gamer fatality(chystám se na výstupech měnit OPA) k tomu mám shit® Technics A700MK3 za závratých 2500,- a k tomu doma dělané velké shit® třípásmové repro. Podle toho co jsem slyšel v okolí moje audio sestava nehraje vůbec špatně. Samozřejmě mé audio taky prošlo (r)evolucí, moje první PC mělo int. zvuk. a bedničky, pak jsem k tomu připojil starou sestavu od TESLY(neplést s Nikola Teslou), a bylo to o něco lepší, pak následovala SB live!, Audigy(zde mi došlo že musím poslat "TESLA" výbavu do důchodu) a skončil jsem u XFi. Musím říct že int. zvukovka nehrála nikdy dobře(pokud jsem nepoužil optiku). Nebudu popisovat jaký zvuk lezl z CMI8738(mám druhou zvukovku u které používám pouze midi port pro virt. klavír steinberg the grand2), snad jen že se mi jeho zvukový projev zdál neutrálnější oproti XFi která hraje víc výšky a středy.

PS>Vím že má sestava není nej. ale je to lepší než se pachtit s geniusy nebo s redstarem.
PSS>K názvům jsem přidal i shit® abychom se nemuseli přílišvybavovat o kvalitách mé sestavy o jejíchž nedostatcích vím.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“